A/D převodník SM Pro Audio A08

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

A/D převodník SM Pro Audio A08

Příspěvek od delay » 30 kvě 2006 08:52

Uvažuji o rozšíření zvukové karty E-MU 1212m o A/D převodník
http://www.smproaudio.com/A08.htm,
který bych připojil na optický vstup a který by mi poskytl 8 vstupů (4 stereo).

:!: SM Audio Pro mi připadá levné, tak bych se chtěl zeptat na kvalitu. Nečekám zázraky, jde mi spíše o zkušenosti, nebo co jste kde zachytili...

:?: Případně mě zajímá, zda-li je nutná synchronizace A08 a E-MU 1212m přes WC, nebo zda stačí propojit optickým kabelem?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 kvě 2006 10:13

synchronizacia nutna nie je, dodatocnym pridanim wc sa to ale zlepsi. byt tebou by som si wc daughterboard ku e-mu prikupil, kym to este ide...
ten a08 ma cenu ktora zodpoveda skatuli s alesis adat chipom a par lacnym prevodnikom. bude to presne to same ako alesis ai3, resp behringer ada8000, akurat bez vystupov...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 kvě 2006 10:21

... nevim jak u SMPRO ale s Behringer ADA8000 staci propojit dvema optikama (ostatne stacilo by i jednim kdyby jsi nepouzival vystupy a mel prevodnik jako master). Tocil jsem s tim takhle nasi soutez ( http://samp.audiopro.cz/ ) a nemel jsem jedinej problem.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 kvě 2006 10:30

kexik:
Dík za info...
Tak nevím, zda by bývalo nebylo lepší koupit M-AUDIO Delta 1010
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... category=1,
nežli to takle postupně dokupovat? Navíc za E-MU Sync odhaduju tak 2.500,-. A navíc nevim, jestli funguje jako sólo do PCI slotu? a nemusí bejt propojená s 1010 kšandou jako 0202. Potom bych přišel o analog I/O a MIDI...

Co myslíš?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 kvě 2006 11:54

a neni nejjednodusi reseni ten daughter board k emu (rozsireni na 1818M)?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 kvě 2006 11:58

to je na tebe... ak nechces proteus, serie ta ovladac a tak, mozno je delta riesenie... alebo echo gina alebo, alebo... to s tym kablom ku sync karte je skor otazka na safu... strankam emu uz neverim ;( (oni tam sice tvrdia, ze je to upgrade aj ku 1212 ale to tvrdia aj o docku... upgrade co ubere 2IO nie je u mna upgrade)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 kvě 2006 11:59

Amorph:
Jednoduší to je. Ale přišel bych tím o analog I/O (Šáfa to zkoušel a na stávající daughter card 0202, a k použití by mi zbyla pouze PCI 1010 takže by se leda vyplatilo prodat komplet E-MU 1212m a jít do něčeho jiného. Dokoupení A/D převodníku by bylo asi výhodnější... ikdyž tam mě zas malinko děsí ten WorkClock.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 kvě 2006 12:05

kexik píše:(oni tam sice tvrdia, ze je to upgrade aj ku 1212 ale to tvrdia aj o docku... upgrade co ubere 2IO nie je u mna upgrade)
Přesně tak kexi, to mi dost vadí. 1212m jsem si kupoval, protože to "je" otevřenej systém. N amou práci by mi 8 - 10 analog IN stačilo. Multivýstup ani nepotřebuji. Stačí STEREO.


Co mi ještě vrtá hlavou je problém, že vlastně optika z 8IN převodníku mi v patchmixu vytvoří 4 stereo IN, ale to by potom znamenalo, že v Cubase stejně 8 mono stop nenahraju? Vždycky budu muset natvrdo nastavit poměr nástrojů na IN 1/2, 3/4, 5/6 a 7/8?????

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 kvě 2006 12:12

ale nahras, to nie je problem, kazdy kjubejzak ti povie ako na to... prinajhorsom rozsejvujes stereo stopy, to vie kazdy wave editor...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 kvě 2006 12:48

kexik:
Jak jsem si to mohl neuvědomit ??? :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 kvě 2006 12:50

2delay: nahraješ to v poho, protože v Cubase můžeš pracovat (zapnout/vypnout) každý vstup jednotlivě a na patchbayi zvukovky nejsi nijak závislý. Takže u MONO stopy volíš pochopitelně jeden vstup - takže 8 MONO stop nahraješ úplně v poho :-)

P.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 kvě 2006 15:27

kexik píše:to je na tebe... ak nechces proteus, serie ta ovladac a tak, mozno je delta riesenie... alebo echo gina alebo, alebo... to s tym kablom ku sync karte je skor otazka na safu... strankam emu uz neverim ;( (oni tam sice tvrdia, ze je to upgrade aj ku 1212 ale to tvrdia aj o docku... upgrade co ubere 2IO nie je u mna upgrade)
... coze ubere ? To jsem nejak nepochopil ...

Synchronizacni karta se pripojuje 16ti pinovou ksandou do konektoru navrchu desky 1010.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 kvě 2006 15:31

delay píše:Amorph:
Jednoduší to je. Ale přišel bych tím o analog I/O (Šáfa to zkoušel a na stávající daughter card 0202, a k použití by mi zbyla pouze PCI 1010 takže by se leda vyplatilo prodat komplet E-MU 1212m a jít do něčeho jiného. Dokoupení A/D převodníku by bylo asi výhodnější... ikdyž tam mě zas malinko děsí ten WorkClock.
... coze ? Co by se jako stalos tvoji 0202 prevodnikovou kartou ? S tou prece pouziti SYNC karty vubec nesouvisi ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 kvě 2006 15:32

safa: ja som hovoril o docking station upgrade... ale to z tou 16 pinovou ksandou je to co prave chcel delay vediet, takze fajn ze som ta domotal a vyprovokoval k odpovedi :)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 kvě 2006 15:33

delay píše: Přesně tak kexi, to mi dost vadí. 1212m jsem si kupoval, protože to "je" otevřenej systém. N amou práci by mi 8 - 10 analog IN stačilo. Multivýstup ani nepotřebuji. Stačí STEREO.
... a v cem je problem ? 8 I/O mas na optice pres prevodnik a 2 I/O na karte 0202 ... nechapu kde hledate problem ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět