Apogee duet

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 15 dub 2010 11:55

Zdravím všechny. Má někdo zkušenost s nahráváním přes Apogee Duet? Uvažuji o jeho koupi a jde mi o to jestli tam funguje bez nějakých problémů bezlatenční monitoring.
Používám Digital performer a vsoučasné době Ultralight kde je vše vyřešeno velmi dobře, ale předpokládám že ten Duet snad bude zvukově trochu lepší. Jen bych nerad spadnul do nějakých nečekaných problémů. :|
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

juan
Příspěvky: 112
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Re: Apogee duet

Příspěvek od juan » 15 dub 2010 12:55

Potvrzuji, ze to funguje bez problemu.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 20 dub 2010 14:30

Tak jsem koupil Duet a jsem na rozpacích. Nepodařilo se mi najít ovládání hlasitosti hlavních výstupů a sluchátkového odděleně. Mám možnost jenom přepínání mezi nima nebo aby hrály oba současně. Je to skutečně tak?

Jinak testoval jsem rozdíl ve výstupním zvuku a drobné detality tam jsou. Apogee má zvuk jasnější, světlejší, trochu lepší rozlišitelnost ve výškách, Motu naopak teplejší a plnější..... nemohu říci že by Motu odešel na hlavu poražen.... :)

Rozdíl ve zvuku při nahrávání jsem zatím netestoval - nemám ted k dispozici dostatečně kvalitní mikrofon.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Apogee duet

Příspěvek od kexik » 20 dub 2010 15:52

je to 2x2 zariadenie, kde tam chces nabrat extra kanaly na sluchatka?

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 20 dub 2010 16:56

nechápu co to s tím má společného. Jde mi o to že nejde ovládat odděleně hlasitost line out a sluchátkového výstupu.

Tím se pro mě bohužel dost degraduje použitelnost při nahrávání zpěvu i linkových nástrojů. :(
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Apogee duet

Příspěvek od Jens Ludwig » 20 dub 2010 21:23

Apogee Duet je hodně profesionální a sofistiovaný AD/DA převodník, ne all-in-one-solution zvukovka.... na kontrolu monitoringu slouží zařízení jako Presonus Central Station, Audient Centro, CraneSong Avocet...

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 21 dub 2010 07:44

jasně. :|
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Apogee duet

Příspěvek od kexik » 21 dub 2010 09:07

to s tym ma spolocneho, ze nemas dva DA prevodniky... a nemas ani nijake potenciometre, to koliesko na duete nie je potenciometer v audio ceste

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 22 dub 2010 01:02

No at už je to jak chce budu muset asi pořídit něco takového jako SM Audio M-patch2

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -56103.php

nebo alternativní produkty Samson C-kontrol

http://www.djtechnika.eu/obchod/djo_sam ... ntrol.html

či kopii od Uliho

http://www.behringer.com/EN/Products/MON800.aspx

nejsem si ale jistý jakou zvukovou kvalitu poskytují ty které z nich. a taky jestli je u toho M-patch2 ovladání hlasitosti sluchátek zcela nezávislé na master výstupu.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 22 dub 2010 12:02

Tak už jsem to zjistil- m-patch2 má napájení pro sluchátkový zesilovač, takže může být aktivní i pasivní, když se vypne.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Apogee duet

Příspěvek od Pytkin » 22 dub 2010 12:04

mpatch2 je pasivny .. len sluchatkovy zosilovac potrebuje napajanie .. vsetko ostatne ide pasivne ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Apogee duet

Příspěvek od kexik » 22 dub 2010 12:05

v m-patchu je pasivny splitter, ktory rozdeluje signal na pasivny volume pre monitory a na aktivny sluchatkovy amp. cize cesta pre monitory je pasivna vzdy, napajanie sluzi len pre headamp

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 22 dub 2010 15:10

Samozřejmě, to jsem pochopil, že to takhle funguje. Jen nevím jakou můžu očekávat zvukovou kvalitu. Ani ne tak sluchátek - ty budou sloužit hlavně jako monitoring při nahrávání, ale hlavne výstupů na bedny. :)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Apogee duet

Příspěvek od kexik » 22 dub 2010 15:38

pasiv je pasiv... vplyv bude minimalny. casom zacne akurat praskat potak a nebude to mat idealny subeh, hlavne na tichom konci

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Apogee duet

Příspěvek od martinrx » 22 dub 2010 19:29

njn, co se dá dělat, budu to používat jen při nahrávání, při míchání si to přepojím přímo do karty.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět