Audio rozhraní blbne

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
fikus

Audio rozhraní blbne

Příspěvek od fikus »

Zdravím,pokusím se vysvětlit co mám od včerejška za problém...nejspíše při mé nepřítomnosti doma

vypli proud,ale netuším jestli to má s problémem souvislost...ale když jsem zapnul PC a otevřel

Reaper pc se totálně seklo a pomohl jen tvrdý restart.Otevřu ho znova a totéž...to už jsem

začínal tušit nějaký problém s audio rozhraním,pač ostatní věci prohlížeč atd.bez problému

fungovali.Zkontroloval jsem správce zařízení,jestli se mi někde neurodil nějaký konflikt.Nic

vše"v pořádku"Projel jsem veškeré nastavení v pc co se týče zvuku a žádný problém nevidím.MMj

když jsem chtěl zapnout přes přehrávač muziku,seknul se přehrávač!Prostě total pc bez

zvuku.Zkusil jsem přeinstalovat ovladač ke zukovce-Saffire USB6.Problém stále přetrvával...tak

jsem zkusil zapojit zvukovku ze zálohy-MAUDIO mtrack-plus.A Reaper jsem spustil a i načetl

projekt,nicméně chvilkama se jakoby"zakucká"a má tendenci se seknout,ale ustojí to...když spustim

muziku přes přehrávač tak mi ji přehraje cca ve 3 případech z deseti jinak se sekne

přehrávač...takže problém je vyřešen tak nějak polovičatě a nemám tušení,kde je zrada...do ted

vše šlapalo jak mělo.Udělal jsem testy na syst.SSD vše ok,projel pc proti breberkám...taky vše

ok...proto se ptám zde,jestli nemá někdo nějaký tip na opravu..nebo se nesetkal s podobným

problémem...předem díky za pomoc.Jo systém Win7.

PELF
Profesionál

Re: Audio rozhraní blbne

Příspěvek od PELF »

Začal bych kontrolou systémových souborů (SFC /scannow) a pokud budou ok, zkusil bych čistou instalaci oken, aby se vyloučila jiná chyba systému (a zároveň otestoval HW).
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

SFC /scannow ok,no do přeinstalace se mi moc nechce...každopádně to je zcela jistě záležitost audia poněvadž vše ostatní jde normálně...zkusim se v tom ještě pohrabat.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Však nemusíš hned přeinstalovat stávající systém, stačí pro test udělat novou instalaci na jiný disk. Jak okna naběhnou, nahodit driver, zvukovku, reaper a uvidíš/uslyšíš.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

fikus

Příspěvek od fikus »

No tak jsem systém přeinstaloval a ta původni Saffire USB6 ted funguje jak má"reaper jsem jeste nenainstaloval,ale přehrává muziku normálně"dal jsem ji teda do jinyho usb portu a vyměnil usb kabel...zajímavý že s tou záložní maudio to furt blbne.

Odpovědět