Baby face pro - Hi Z
Baby face pro - Hi Z
Vážení, jak zapojím např. elektrickou kytaru do Baby Face Pro napřímo.
To nemusím nic nastavovat a ty Hi Z vstupy 3-4, fungují automaticky?
Včera sem to hledal v manuálu, na google a i na youtube a nějak sem to nenašel.
To nemusím nic nastavovat a ty Hi Z vstupy 3-4, fungují automaticky?
Včera sem to hledal v manuálu, na google a i na youtube a nějak sem to nenašel.
Re: Baby face pro - Hi Z
Ano , Hi- z je v podstate len vačši rezistor medzi signalom a tienenim, po zasunutí jacku sa vypne cesta kde je rezistor menší pre line /mic a ide cez tento vačší rezistor typycky 1Mohm.
Skvělá odpověď
A jak zařídím použití "menšího rezistoru" pro přivedený signál linkový? A "mic" do toho netřeba plést, vstup není pro mikrofonní signál uzpůsoben (dle specifikace).
Napadá mě jediná možnost - ale v zásadě to odporuje specifikaci - rozdílné použití bude právě díky TRS (=linkový) a TS (=nástrojový) konektoru. Ale specifikace píše o vstupech 3/4 jako "unbalanced", pokud jsem dobře četl.....
P.

Napadá mě jediná možnost - ale v zásadě to odporuje specifikaci - rozdílné použití bude právě díky TRS (=linkový) a TS (=nástrojový) konektoru. Ale specifikace píše o vstupech 3/4 jako "unbalanced", pokud jsem dobře četl.....
P.
No právě, na té kartě jsou vstupy 1/2 ty jsou mikrofoní a pak vstupy 3/4 a ty by měli být kombinované linka/nástroj.
Bojím se vyzkoušet to natvrdo, nechci ten vstup odpálit.
Bojím se vyzkoušet to natvrdo, nechci ten vstup odpálit.
tu je blokova schema nejakeho RME preampu

ked sledujete XLR vstup je tam dvoj-prepinač pre symetricky signal ktory je zrejme na samici jacku pre instrument vstup, poznate TRS vypinacie jacky hej ?
a ked sledujete instrument vstup ide do HI Z rezistora a potom do buffera ktory urobi prevod na symetriu a TS jacku a smeruje tam kde by smeroval line mic.
nič neodpališ , v ramci tychto dvoch typov zdrojov zvuku.

ked sledujete XLR vstup je tam dvoj-prepinač pre symetricky signal ktory je zrejme na samici jacku pre instrument vstup, poznate TRS vypinacie jacky hej ?
a ked sledujete instrument vstup ide do HI Z rezistora a potom do buffera ktory urobi prevod na symetriu a TS jacku a smeruje tam kde by smeroval line mic.
nič neodpališ , v ramci tychto dvoch typov zdrojov zvuku.
Naposledy upravil(a) jammix dne 15 úno 2018 17:24, celkem upraveno 1 x.
Dizajnov preampov je množstvo , može sa tam nachadzať transformator na vstupe a instrument sa zapaja až za transformator , može sa zosilnovať symetricky ako je tu na scheme alebo sa pracuje s nesymetrickym vedenim , može sa použit elektromagneticky prepinač alebo mechanicky ako som pisal .
ja som na začiatku popisoval obecne platny princip na upravu Hi z.
ja som na začiatku popisoval obecne platny princip na upravu Hi z.
Hmm. To jsme se tedy o principu (viz nejen můj dotaz) moc nedozvěděli. Jediná smysluplná informace k tématu je ta poznámka o neodpálení, to je pravda.
P.
P.
Takže pánové, fakt ten vstup neodpálím, když do toho připojím kytaru?
Není zde nějaký uživatel Baby Face pro?
Není zde nějaký uživatel Baby Face pro?
jeešiši tony nebud zas tak pototo , prinajhoršom si na tebe zarobi nejaky servisak 

Takteď sem to zkusil, nic sem neodvařil.
Ale nemůžu tu kytaru nějak osolit. Sice je slyšet, ale má slabý zisk.
Ale nemůžu tu kytaru nějak osolit. Sice je slyšet, ale má slabý zisk.
Tony : HiZ vstupy maju velku impedanciu .. SU urcene na priame pripojenie gitary .. A velka impedancia (odpor) , je na to , aby sa neovlivnoval zvuk znimacov (cievky) ..
Pánové, všem díky!
Už vše funguje, jak má.
Zkoušel sem i ty softwarové simulace v Logicu.
Pro moji potřebu sou naprosto super.
Už vše funguje, jak má.
Zkoušel sem i ty softwarové simulace v Logicu.
Pro moji potřebu sou naprosto super.