DGX-620 a propojeni pres midi ?

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 27 úno 2013 13:28

Ahoj mam doma digitalni piano Yamaha DGX 620 a chtěl bych hrat přes nejaky VST intrument. Mam ReFX nexus.. Všechno funguje jak má jen je problem v dlouhe latenci při rychlem hrani.. Prostě to nestíhá...Klavesy jsou propojené přes klasické usb jako např. tiskárna. Chtěl jsem si koupit zvukovou kartu m-audio audiophile 2496 pro zlepšení latence jenomže sem zjistil že nemam jak to midi do te zvukovky zapojit... Zlepši se latence když budou klavesy stale zapojené přes USB nebo to musí byt přes tu zvukovku ? Děkuji docela to spěchá....

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od jakubt » 27 úno 2013 13:36

Pro začátek bych zkusil jiný VST, jestli bude ta latence i tam, nebo ne.
Případně zkusit nějakou midi-monitor utilitu (co ukazuje příchozí midi data), jako např. http://www.midiox.com/
Naposledy upravil(a) jakubt dne 27 úno 2013 13:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od Pytkin » 27 úno 2013 13:38

ano bude to fungovat .. cez USB ide midi .. to je v pohode .. latencia sa vyrazne zlepsi ..

midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 27 úno 2013 18:52

Jiny VST instrument zatim nemam jen toho nexuse a tam při normalni pomalém hrani to nejde moc poznát ale při rychlejšim hrani více kláves najednou už rozdil jde znát. Jde mi hlavne o živé hrani. Chtel jsem nejakej lepši zvuk piana.... Říkáte teda že by tá zvukovka tomu měla pomoci i když to bude propojene přes USB jo ? Ted používám integrovanou zvukovku. Jinak ten programek midiox jsem si stahnul ale nevim jak zjistit jakou to má odezvu ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od tony9 » 27 úno 2013 20:32

Jak píše Pytkin přes Audiophile - 24/96 by se měla latence výrazně zlepšit.

midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 27 úno 2013 20:37

Dobře tak si ji objednám teda... A jak je to se zapojenim repro ? koukal jsem se že zvukovka nepouživa jack. Mužu mit zapojenou jak integrovanou zvukovku tak i tuhle ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od tony9 » 27 úno 2013 20:42

Tak já myslím, že když použiješ ASIO ovladače M - Audio tak druhou kartu už k tomu nespustíš. Ale nejsem si tím jist nikdy jsem to nezkoušel.
Jinak Adiophilku ještě mám na starém kompu a ve své době a cenové relaci to byla super karta.

midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 27 úno 2013 20:55

Já používam repro Genius 5.1 a nevim jak by to na te kartě fungovalo když bych to propojil přes cinche...Ale vyzkoušim a uvidim.

midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 02 bře 2013 12:25

Tak zvukovka včerá dorazila a latence se výrazně zlepšila a je to už podle mojích představ. Jen mi ted nastali jiné komplikace.. Jelikož PC používám i na hry tak tim pádem sem přišel o 5.1 zvuk ale to neni taková bolístka ale spiš mě trápi to že nemam kam zapojit sluchátka. Dva cinche sem zapojil do repro Genius 5.1 a oni nemaji vystup na sluchátka. Integrovaná zvukovka je vyřazena. Mužete mi nejak poradit jak tohle vyřešit ? přes nejaky mixpult ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2013 13:34

Mozes mat naraz aj integrovanu zvukovku na hry a system a audiophile na hudbu

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od dendy » 02 bře 2013 13:36

ved mozes kludne pouzivat 2 zvkovky... tu staru si nechaj na hry (nastav ju ako "defaultnu" pre windows) a tu m-audio si nastav len v DAW v ktorom robis (respektive v necuse ak ho spustas ako standalone)

pripadne si repro 5+1 nechaj zapojene do tej starej a k m-audio si kup zvlast bedne :-)

edit: aha pytkin ma predbehol :-)

midiborec
Příspěvky: 6
Registrován: 27 úno 2013 13:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od midiborec » 03 bře 2013 22:06

Super tak už sem v biosu zapnul i integrovanou nastálo a tu používám na přehravání hudby v PC a m-audio používám jen na VST instrument.... Jen bych ted chtel jeste poradit jak zapojit sluchátka doté karty ? Mam koupit redukci s jacku na cinch a přes ten jeden to připojit ? to ale asi nebude stereo nebo jo ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2013 01:01

mozes pouzit kabel 2cinch ---- maly jack .. je to stereo .. a zapojis do do LINE IN onboardovj zvukovky .. je to trosku prasacina (ta onboard zvukovka bude kazit zvuk tej MAUDIO) , ale fungovat to bude ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: DGX-620 a propojeni pres midi ?

Příspěvek od dendy » 04 bře 2013 01:20

toto si precitaj tu presne fova riesil ako pripojit sluchatka k audiophile 24/96

./mikrofony/sluchatkovy-zesilovac-t5633.html

Odpovědět