Dvě zvukovky v NOTEBOOKU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
RenneFlam
Příspěvky: 4
Registrován: 16 bře 2006 15:15

Dvě zvukovky v NOTEBOOKU

Příspěvek od RenneFlam » 21 lis 2006 16:43

zdravim, mám v noutbuku integrovanej zvuk a externí edirol zvukovku UA-1EX, zápasim s tim hrozně. je přes USB, stejně jako midi kontroler co používam od m-audio O2.
když si v cubase nastavím ASIO, dělá si to co chce, při každym restartu se chová jinak, a win jí najdou jinak.

pokud někdo používáte takhle dvě zvukovky (přepínatelně, né současně)
rád bych nějakou radu jak nejlíp nasolit cubase nastavení, pokudmožno aby zapoměl na to že nějakou integrovanou zvukovku mám, v případě že je zapojená externí a spouštěl vždy jen edirol.díka

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2006 17:37

tak si integrovanu vypni v biose alebo disabluj v device manageri...?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 21 lis 2006 18:05

V zasade to nemoze robit ziaden problem...pod Cubase je funkcna vzdy len jedna karta takze pokial si nastavis v Cubase ten Edirol tak vzdy ked bude Edirol zapnuty /zapojeny/ pred startom Cubase tak ukaze ako nastavenu a aktivnu len a len tuto kartu.....POkial najprv zapnes Cubase a az potom pripojis kartu tak Cubase vylistuje ten sound device ktory najde v momente startu aktivny....alebo nenajde nic....to je jedine co ti to moze robit....mam to odskusane aj so spominanou kartou a dalsim USB zariadenim....a samozrejme je vtedy Cubase-u uplne jedno aky default sound device je nastaveny pod WIN..teda pokial pouzivas pod Cubase ASIO...

RenneFlam
Příspěvky: 4
Registrován: 16 bře 2006 15:15

Příspěvek od RenneFlam » 21 lis 2006 18:40

kexik: vypnutí integrované by bylo samozřejmě nejlepší řešení,ale já potřebuju i tu int. na jiný aplikace :(

hubert: používám asio,ale opravdu si ten cubase nastaví jednou EDIROL ASIO (obrovská zátěž na vst performance) a jednou ASIO DIRECTX (hrozná latence midi controleru) těžko vybírat! ty používáš dvě zvukovky? kdyžtak bych uvítal nějakej scereenshot z device options nebo tak něco...

thx 4 help

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 21 lis 2006 18:49

Hm nejako tomu nerozumiem....pouzivam aj internu zvukovku v notase s driverom ASIO4ALL aj externu zvukovku..../ak ju mam so sebou/...popritom midi controler do USB alebo MIDI klaves do USB...podla toho comam pri sebe a este aj externy disk do USB.....proste pokial mas prioritne nastaveny ASIO driver pre Edirol tak cubase ostatne drivery nezaujimaju /pokial je ta zvukovka pripojena pri starte/ a skusal som to s viacerymi zvukovkami resp. so vsetkymi od Edirolu......ziaden problem dokonca aj kombinaciu Edirol+ASIO4ALL....nieco proste robis zle....screenshoty ti mozem poslat ked budem pri notase...ale aj tak tam nic neuvidis len navolenu aktualnu zvukovku....

RenneFlam
Příspěvky: 4
Registrován: 16 bře 2006 15:15

Příspěvek od RenneFlam » 21 lis 2006 20:50

a externí zvukovku používáš s tím stejným ASIO driverem jako integrovanou???s tím asio4all? teď mi vyšuměla i možnost dát edirol asio, jde jen asio s jakýmsi označením direct což si nedokážu spojit.snad to vyřeší ten asio4all...díky moc za support

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 lis 2006 09:49

asio4all musis nakonfigurovat pred spustenim cubase... v jeho ovladacom paneli si vyberies, ktore wdm zariadenie (zvukovku) ma pouzivat. v cubase si nastavis ako asio asio4all (bude tam vzdy, aj ked edirol odpojis) a malo by to prestat blbnut...?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 22 lis 2006 10:27

No nieje to celkom tak....aj ked budes mat na Edirol karte zaveseny driver ASIO4ALL tak ked kartu odpojis tak ti automaticky prepne ASIO4ALL an inu kartu ktoru bude poznat v systeme.....ak budes mat ostatne karty vyblokovane tak proste nepojde nic.....

RenneFlam
Příspěvky: 4
Registrován: 16 bře 2006 15:15

Příspěvek od RenneFlam » 23 lis 2006 14:50

vyřešeno, zvukovka má na sobě přepínač, kterej pak ve win rozšiřuje asio možnosti o zátěž na VST mezi latencí. problém byl s instalací driveru, v podstatě debilní chyba - je možný nainstalovat buď jaksi odlehčenou verzi driveru nebo vytuněnou s asio nastavením zvlášť pro win... díky všem za reakce

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 lis 2006 15:33

Máte nějakej typ na zvukovku k notebooku se 2 audio OUT (na občasný DJing + nějakej USB kontroler, kterej funguje - stačí mi jenom jog-wheely na posun + start/stop, nepotřebuju korekce a potenciometry)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět