Mám dotaz: Chci si koupit externí zvukovku a sluchátka (teď mám Audigy4 OEM / Koss Porta Pro). Problém je, že jako sluchátka se mi zalíbily Beyery dt990 pro (250Ω, u thomanna jsou za necelý 4000), jenže nevím, jestli budou na externí zvukovce hrát dobře bez sluch. zesíku. Jistou naději mi dává to, že např. o zvukovce Hercules 16/12 FW jsem někde četl, že má sluch. výstup optimalizovaný na 200-600Ω, což by bylo akorát.
Další zvukovky, o kterých uvažuju jsou:
M-Audio FireWire Solo
M-Audio Fast Track Pro
Edirol UA-25
E-MU 0202 USB
Tapco Link.USB
E-MU 0404 USB
Všichni výrobci ale specifikaci sluch. výstupu udávají jinak, a já se v tom vůbec nevyznám. Proto se chci zeptat, jestli všechny tyhle zvukovky poskytnou na sluchátkovém výstupu dostatečnou kvalitu i pro 250Ω sluchátka? - nebo některé z nich ne? - anebo si musím koupit navíc sluch. zesík, příp. nízkoimp. sluchátka (třeba Senny hd595)?
Btw. jak na tom budou USB karty s latencí ve srovnání s mojí PCI-kovou Audigy4? Mám jen 2GHz CPU a zdá se mi, že při hraní na klávesy u něktěrých VST instrumentů jsem už teď i za použití ASIO ovladačů docela na hraně, takže doufám, že to není o moc horší...
Díky
Ext. zvuková karta a impedance sluchátek
Tak to nakonec asi vyřeším jinak:
Koupím si mixák Soundcraft COMPACT 4 a nějakou PCI zvukovku (buď Julinku nebo 1212m). Přenášet to nikam nebudu, cenově to vyjde zhruba nastejno, s latencí problémy nebudou, kytaru a mikrofon do toho připojím a u mixáku udávají výkon výstupu na sluchátka 300mW @ 200 Ω - a to snad bude stačit.
Akorát s mixákama a všema těma propojovacíma kabelama nemám zkušenosti - mohl by mi proto někdo prosím poslat link na nějaký rozumný kabel, kterým bych to připojil do zvukovky přes ty symetrický vstupy/výstupy?
Jo, a jestli dělám nějakou blbost, tak mě prosím varujte dřív, než to koupím!
Díky
Koupím si mixák Soundcraft COMPACT 4 a nějakou PCI zvukovku (buď Julinku nebo 1212m). Přenášet to nikam nebudu, cenově to vyjde zhruba nastejno, s latencí problémy nebudou, kytaru a mikrofon do toho připojím a u mixáku udávají výkon výstupu na sluchátka 300mW @ 200 Ω - a to snad bude stačit.
Akorát s mixákama a všema těma propojovacíma kabelama nemám zkušenosti - mohl by mi proto někdo prosím poslat link na nějaký rozumný kabel, kterým bych to připojil do zvukovky přes ty symetrický vstupy/výstupy?
Jo, a jestli dělám nějakou blbost, tak mě prosím varujte dřív, než to koupím!
Díky
Abys ziskal smysluplnou odpoved, mel bys nejprve zodpovedet par dotazu:
Kolik potrebujes nahravat vstupu?
Musis mit USB/Firewire kartu (napr. pro notebook) nebo lze pouzit i PCI?
Co nahravas? Potrebujes MIDI?
Poterbujes fantomove napajeni pro kondenzatorove mikrofony?
Potrebujes predzesilovac pro mikfrofony nebo ho mas externi?
Co delas za muziku?
Jak hodne kvalitni reseni potrebujes (demo nahravky, chci vydat CD...)?
Kolik do toho chces vrazit?
Co delas za muziku?
Takže hezky postupně:fova píše:Abys ziskal smysluplnou odpoved, mel bys nejprve zodpovedet par dotazu:
Co delas za muziku?
1) Zatím mi stačí el. kytara a dyn. mikrofon, takže 2.
2) Mám normální PC, PCI můžu použít.
3) MIDI nepotřebuju, můj MIDI keyboard jede celkem bez problémů přes USB. Žádný HW synth zatím nemám, používám hlavně VST instrumenty.
4) Fantomové napájení ZATÍM nepotřebuju, ale kdyby bylo, nevadilo by mi to.
5) Předzesilovač nemám žádný, můžu ale uvažovat o tom, jestli nevzít třeba Studio Projects VTB-1.
6) Hlavně elektroniku, plus sem tam bych do toho chtěl nahrát el. kytaru.
7) Audiofil zrovna nejsem, takže by mi stačilo řešení spíš na úrovni demo nahrávek, navíc pro elektroniku ze sw synthů nic extra za desítky tisíc nepotřebuju. Teď chci řešení hlavně pro sluchátka (nejlíp asi Beyery dt990 pro), monitory si plánuju pořídit někdy příští rok (maximum o čem uvažuju jsou Behringery B2031A).
8 ) Vrazit do toho chci pokud možno co nejmíň, maximum 400€ (vč. sluchátek). Ale šetřit za každou cenu taky nemusím.
ten setup s compactom vyriesi vsetky tvoje starosti. diskretny preamp a headphone amp by mozno hrali o chlp lepsie, ale routing by obstaravala spusta (casto rozpajanych) kablov a nebolo by to tak pohodlne a pokope. pci zvukny su na tom lepsie so spotrebou cpu, takze ak nemusis externu, nerob to. zvuk je v tej najnizsej cenovej nezavisly od toho, ci ide o interne/externe riesenie
Díky moc, přesně to jsem potřeboval slyšet.kexik píše:ten setup s compactom vyriesi vsetky tvoje starosti. diskretny preamp a headphone amp by mozno hrali o chlp lepsie, ale routing by obstaravala spusta (casto rozpajanych) kablov a nebolo by to tak pohodlne a pokope. pci zvukny su na tom lepsie so spotrebou cpu, takze ak nemusis externu, nerob to. zvuk je v tej najnizsej cenovej nezavisly od toho, ci ide o interne/externe riesenie