Prosím o radu: mám novou zvukovku NI Audio Kontrol, zapojenou do compu se Snow Leopardem. Výstupy fungují v pohodě (a hraje to teda parádně!), ale nedaří se mi zprovoznit vstupy. Zapojím mic - počítač se tváří, že do něj nejde nic, zapojím tam line in z kazeťáku, kde evidentně signál je, v počítači zase nic. Přepínače line/mic nastaveny správně. Všude mám nastaveno, aby Audio Kontrol byla používaná jako vstupní zařízení (tedy v Preferences - Sound, stejně tak v Audio Midi Setup, v DAW taky (v DAW ale problém není, protože zvuk ze zvukovky nemá ani např. skype)).
Vstup integrované zvukovky (když na ni přepnu) funguje normálně.
Systém zjevně ví, že má připojenou zvukovku, ukazuje správně, že má 2 in + 4 out.
Netušíte někdo, co dělám blbě?
Dík...
ext. zvukovka NI Audio Kontrol vs. OS X - nefuńgují inputy
Re: ext. zvukovka NI Audio Kontrol vs. OS X - nefuńgují inpu
Aky mas DAW?
V System Preferences - Sound -- to mas nastavene IN a OUT?
V System Preferences - Sound -- to mas nastavene IN a OUT?
typnul bych to na spatny AD prevodnik. vrat to prodejci jako reklamaci.
Díky za snahu o pomoc, nakonec to začlo fungovat "samo", něco jsem asi měl blbě zapojené. Nicméně mikrofon funguje jen při nastavení line-in (a musím hodně vytahovat úrovně), nikoliv při nastavení na mic, asi jsem přišel na to proč - mám mikrofon s TRS jackem, z této věty v návodu:
Takže zatím budu nadále používat starý Technics kazeťák jako preamp...
Alespoň mám aspoň důvod koupit si "opravdický" mikrofon : -)
(pro pochopení - jde o combo konektor TRS+XLR v jednom) soudím, že do preampu pro mic se routuje POUZE signál z XLR, nikoliv z TRS, chápu to správně?"The XLR plug (mono balanced) allows you to connect a microphone, routing the signal through the mic preamp. The phone plug (1⁄4” jack, TRS mono balanced) allows you to connect a variety of other line level audio devices (mixer, MIDI sound module etc.)."
Takže zatím budu nadále používat starý Technics kazeťák jako preamp...
Alespoň mám aspoň důvod koupit si "opravdický" mikrofon : -)
ty NI zvukovky jsou skvele produkty, opravdu big up!!!
Mno - ještě jsem neviděl, aby byl MIC spojen neoddělitelně s kabelem (ale co není, může býtjakubt píše:Alespoň mám aspoň důvod koupit si "opravdický" mikrofon : -)

P.
to si teda toh este hodne nevidelpavlii píše:Mno - ještě jsem neviděl, aby byl MIC spojen neoddělitelně s kabelem (ale co není, může býtjakubt píše:Alespoň mám aspoň důvod koupit si "opravdický" mikrofon : -)) - takže by možná stačil standardní MIC kabel (XLR-XLR) a bude vymalováno.
P.

http://www.rm.com/shops/rmshop/Product. ... =PD1510920