Focusrite liquid saffire 56 problem

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Samsebepan
Příspěvky: 5
Registrován: 08 úno 2020 15:41

Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Samsebepan »

ahoj...potreboval by som poradit ohladom mojej zvukovej karty liquid saffire 56...kartu použivam cca 5 rokov a nikdy som sa este nestretol s tymto problemom....dnes ked som zapol PC a zvukovu kartu tak počujem len nejake praskanie....fW active (foto) len preblikuje...zvuk sa na chvilu niekedy aj spusti ale v zapati fw opat prblikuje a praska...v saffire mixcontrol sa vzorkovacia frekvencia samovolne meni...skusal som preinstalovat zvukovu kartu ale nepomohlo to...vedel by mi niekto poradit kde može byt chyba? dakujem
Přílohy
20200318_233738.jpg

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22004
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Pytkin »

zdroj je v poriadku ? ked ju mas odpojenu od PC , vsetko normalne svieti ako ma ?

Samsebepan
Příspěvky: 5
Registrován: 08 úno 2020 15:41

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Samsebepan »

Ak ju odpojim od pc tak vsetko svieti ako ma

Samsebepan
Příspěvky: 5
Registrován: 08 úno 2020 15:41

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Samsebepan »

prikladam aj video...neni moje ale mam taky isty problem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22004
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Pytkin »

Zrejme daky problem s Firewirom .. Len neviem povedat , ci je to HW problem (bud chip v PC, alebo v zvukovke) .. Alebo SW problem (drivery?) ..
Chcelo by to skusit dakde na inom pocitaci s inym FW chipom v PC a nanovo nainstalovanymi drivermi .. Ci to bude robit tiez .. potom by to bol asi problem FW chipu v karte .. Ak to na druhom PC nebude robit , tak je to problem tvojom PC .. Este by nebolo zle odskusat inu FW zvukovku .. Ci aj ta u teba nebude blbnut ..

Samsebepan
Příspěvky: 5
Registrován: 08 úno 2020 15:41

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Samsebepan »

skusil som naistalovat novsiu verziu ovladaca texas instrument 1394 OHCI......po aktualizacii mi karta nesla vobec....vratiil som spat zmeny ovladaca a ono to funguje...nechapem kde bol problem

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4751
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Amorph »

neco podobnyho mi delal LS56 poslednich par tydnu. Mam podezreni ze po nejakym update windows. Nejdriv mi windows nahodne prepinaly smaplerate, vypadaval sync nebo zvuk atd. Cim dal vic se to horsilo. Co skoro vzdy pomohlo bylo zapnuti Cubase, ktery nacetl saffire ASIO a tim se pak ten driver z nejakyho zahadnyho duvodu stabilizoval. Nakonec jsem to vyresil pred dvema tydny tim, ze jsem poridil Clarett 8pre usb a naprosta spokojenost:)

xdudy
Příspěvky: 337
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od xdudy »

jo jo, to samý problémy se Safire pro40 - je to updatem Win 10 - postavil jsem ze zbytků druhej počítač a nainstaloval starší Win 10 build 1707 a tam to šlape jako hodinky.
Na aktuálním Win 10 Build 1909 nefunguje správně ani Firewire integrovaný na základní desce ani externí FW PCI řadič - ten problém s Firewire hlásí po celym světě všichni, MS má to má na háku

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22004
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od Pytkin »

Samsebepan : To je dobra sprava pre teba , ze je to problem driverov vo Windows 10 .. cize HW neni pokazeny :)

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 769
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Focusrite liquid saffire 56 problem

Příspěvek od nixx »

https://support.focusrite.com/hc/en-gb/ ... patibility

https://support.focusrite.com/hc/en-gb/ ... nt-support

Focusrite bohužel zařízl celou Saffire Firewire řadu. Ještě hůř je na tom řada Konnekt od TC Electronic. Obě řady myslím používají stejný DICE chipset od TC Applied Technologies.

Odpovědět