Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikacemi

Interní a externí zvuková rozhraní
Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikacemi

Příspěvek od Coudy » 13 led 2013 22:23

Ahoj,
pořídil jsem Focusrite Scarlett 8i6 (USB). Když různě přeskakuju mezi aplikacema (Vegas, Soundforge nebo i do prostředí Windows apod.), tak to vždy nepříjemně lupne do beden, jak se asi pokaždé ta karta inicializuje na jinou frekvenci. Při první reprodukci v nové aplikaci pak dost dlouho zvuk vůbec nabíhá, než začne hrát (např. Sound Forge už jede, ale zvuk naběhne až po cca vteřině). Je to nějaká standardní vlastnost těhlech ASIO ext USB karet nebo to mám blbě nastavený? Když to srovnám s obyč PCI X-FI kartou, tak ta nic takovýho nedělá. Můžu při zapnutým DAW s projektem 24/48 klidně odskočit do windows a pustit si tam nějaký 16/44 zvuk, aniž by cokoli lupalo nebo mělo zpoždění. A to jak při běžným MME/WDM/SoundMapper nastavení, tak i přes Creative Asio.
Díky.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od longsleeper » 13 led 2013 23:08

Mám tu samou zvukovku a tohle se mi neděje.Stáhni si tady http://us.focusrite.com/usb-audio-inter ... /downloads nejnovější ovladač (jestli nemáš) a v programu nastav "focusrite usb2 driver" nebo tak nějak .

Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Coudy » 14 led 2013 01:33

Díky. Mám ale dojem, že si karta už při instalování tyhle updaty přímo vynutila a stáhla. Jestli také nezáleží na OS. Mám stále WinXP (SP3).

Zkusím se podívat na nějaké podrobnosti k ovladači, zda z toho nevyčtu verzi a dám vědět. (Jsem teď na jiném PC).

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od longsleeper » 14 led 2013 09:51

win xp SP3 je ok,ale jen 32bit

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Hammond » 14 led 2013 12:13

Skus natvrdo nainstalovat iny driver. Mne napriklad Saffire56 so starsim drivrom funguje perfektne a ked som nainstaloval najnovsi, tak mi to blblo. Ak pouzivas XP, je dost pravdepodobne, ze novsie drivre su primare urcene pre W7. Ale to je len jedna z moznosti. Nemusi to byt drivrom.

Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Coudy » 14 led 2013 14:05

Ano, právě proto obvykle instaluji nejprve to, co je přiloženo na CD a nové update až v případě problémů. Updaty obvykle řeší nejnovější vzniklé kolize, takže paradoxně mohou na sebe nabalit spoustu jiných chyb na starších OS, kterých se to netýká. Zde ale taková možnost nebyla, přímo během instalace se vynutila aktualizace nebo ukončení instalace.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Hammond » 14 led 2013 15:38

Na stranke Focusrite su ku Scarlet 8i6 dve verzie MixControlu. Je fakt ze USB driver je tam len jeden
http://global.focusrite.com/usb-audio-i ... /downloads.
Ja k Saffire56 neinstalujem extra diver, iba samotny MixControl a pri instalacii sa instaluje niekolko drivrov (asio, midi, ... ) Skus prip. ten druhy MixControl. Mne to chodi na starej verzi a nova blbne.

Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Coudy » 14 led 2013 18:10

Jaký máš OS ty? A co přesně ti to dělalo (jak blblo)?

Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Coudy » 16 led 2013 13:09

Tak ovladač je opravdu aktuální (z 8.11.2012, verze 2.4). Vnucovat mu násilím starší asi radši nebudu. Ještě jsem měl v rukávu jedno podezření - nekompatibilitu s portem USB 3.0, ale karta je připojená na běžný 2.0 USB.

Tak nevím. Budu to prostě považovat za vlastnost karty. Možná pošlu dotaz na focusrite, jestli se s tím ve spojení s XP už někdo nesetkal. Víc asi nevymyslím.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Poklop » 16 led 2013 16:52

Starší ovladač přece neznamená horší. Máš starej systém (a XP už opravdu starej OS je), takže bych to určitě zkusil.
Ale jestli tě baví to, co ti to dělá, tak nic nezkoušej :-)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Hammond » 16 led 2013 20:04

Coudy píše:Jaký máš OS ty? A co přesně ti to dělalo (jak blblo)?
Mam XP64. Blblo to tak, ze sa obcas vyskitovali seknutia, lupnutia, obcas padla sinchronizacia s Cubase a pri malom buffer size to sekalo. Blbla verzia 3.0 teraz chodim na 2.4 a najnovsie vysla verzia 3.1, tak ju vyskusam a ak nepojde, nainstaluje znova 2.4. Trva to len par minut.

Coudy
Příspěvky: 6
Registrován: 13 led 2013 22:16

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od Coudy » 16 led 2013 20:31

Poklop píše:Starší ovladač přece neznamená horší. Máš starej systém (a XP už opravdu starej OS je), takže bych to určitě zkusil.
Ale jestli tě baví to, co ti to dělá, tak nic nezkoušej :-)
Já nepsal, že musí bejt horší. Ale znám XP, akorát si zahnojim registry kolizníma souborama a pak mi nepůjde nic. Může tam bejt i nějaká provázanost na verzi toho MixControlu a sesype se to celý. Nakonec to ani nemusí bejt záležitost karty, či jejího ovladače, ale třeba desky, USB rozbočovače, na kterej jsou napíchlý další věci. Nebo nějaký kodeky v rámci windows. Někde jsem i slyšel, že tahle karta si dokonce vysloveně nerozumí s nějakým konkrétním procesorem (mám intel core i5 @3,4) atd.

Prostě duchařina. Jinak záznam a funkčnost v pohodě, beru to spíš za kosmetickou vadu, s kterou se dá žít. Jakmile se to prošťouchne (první spuštění), tak už to pak naběhne a už přehrává okamžitě. A holt to prostě při přechodu mezi programama zalupe.

Ten zvuk je podobnej tomu, jako když máte zapnutej třeba zesilovač s bednama a připojenej vypnutej gramec, kterej když zapnete, tak to jakoby bouchne. Z toho usuzuju, že se prostě ta karta při změně frekvence (aplikace) na chvíli jakoby vypne a zase naskočí. Proto to má i to prvotní zpoždění, jakoby se ještě nestihly nažhavit elektronky :D :shock: :P

Uživatelský avatar
marylin
Příspěvky: 242
Registrován: 25 bře 2013 15:18

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od marylin » 10 čer 2013 16:02

Zdravím, to samé mi momentálně dělá focusrite saffire 56 s nejnovějším mixcontrolem a ve Win 7 64... Při přepínání mezi aplikacemi v monitorech lehce lupne (není to nic hrozného, ale obešel bych se bez toho :-) ), občas se sekne přehrávač hudby, ale i Reaper... Můžu se zeptat, zda jsi problém vyřešil a jak?

Zkusím tam hodit starší verzi mixcontrolu a uvidím... Stačí odinstalovat starší ovladač a nainstalovat nový, nebo se bude muset i něco ve Win smazat?
Kytarista v Renewal, vznikající domácí VAMI Sound Studio

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od dekolt » 17 čer 2013 21:28

ahoj,
rad bych pozadal o radu.
mam saffire pro 14 a macbook pro - aniz bych na cokoli sahnul, prestal fungovat zvuk (a to totalne vsude cubase, itunes) - pritom do saffire mixcontrolu normalne leze signal, ale bedny ani sluchatka nehrajou! nevedel by nekdo, co s tim muze byt?

pripadne existuje nejakej servis focusrite nebo nejakej "opravar zvukovek"?

diky moc

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite - lupání v bednách při přepínání mezi aplikace

Příspěvek od pavlii » 18 čer 2013 10:29

Třeba jak jsem psal ZDE..

P.

Odpovědět