Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Amorph » 25 zář 2015 09:15

Včera mi z ničeho nic vyhořel zdroj ve Focusrite Liquid Saffire 56

Vyzná se v tom někdo natolik, aby poznal, zda se dá zdroj ještě opravit, nebo je celý na výměnu? Jakékoliv další rady a postřehy rovněž uvítám.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/575 ... C05890.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/575 ... C05888.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/575 ... C05891.JPG

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od nixx » 25 zář 2015 10:27

Aj :( Nezávidím, to je pech...
Je ještě v záruce? Zkoušel jsi psát na support Focusrite? Třeba by se k tomu postavili chlapsky :)
Mně TC Electronic zadarmo z Dánska poslali náhradní potenciometry do Konnektu 24D.
Můžeš zkusit poslat ty obrázky tomuhle pánovi: http://www.firmy.cz/detail/254091-autom ... mesti.html
Myslím, že se zvukovkama má zkušenosti, mohl by ti říct víc.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od biscuit » 25 zář 2015 10:28

dle mého soudu to je na výměnu celého boardu. jak máš takhle prohořelej tišťák, tak je nesmysl to opravovat. asi bych jim napsal, jestli nejsou schopni odhadnout příčinu a nevědí, kde koupit nejlépe power board. výměnu bys podle mého měl zvládnout sám s prstem v nose ;-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Amorph » 25 zář 2015 14:45

V zaruce uz davno neni. No asi to zkusim zanest do Audiomasteru, snad budou schopny dostat od Focusritu novej zdroj. Otazka je nakolik to vyjde a samozrejme jestli je zbytek karty ok. No snad se to porad jeste vyplati.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Hammond » 25 zář 2015 15:10

Amorph: Daj prosim Ta vediet, ako si s tym dopadol. Mam rovnaku kartu, tak ma to celkom zaujima. Inak ako vlastne doslo k tej havarii? Za beznej prevadzky?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Amorph » 25 zář 2015 15:54

Hammond: mel jsem ji doma normalne zapnutou, sedim u pocitace a najednou v repracich neco potichu trosku jako zaskrabe. Pak nic a normalne bezi, tak jsem tomu nevenoval dal pozornost. Asi za pet minut zase takovy zaskrabani a zase nic. A pak za chvili lupanec a karta zhasla a uz nenabehla. Pojistka je vyhorela, tak doufam, ze to odnes jen ten zdroj a zbytek karty je ok, ale samozrejme kdo vi. Asi pred dvema nebo tremi lety jsem ji mel uz v oprave, protoze mi odesel FW chipset. To jsem ji nes do Audioteku, kde jsem ji koupil a oni ji poslali do servisu do Audiomasteru a ti myslim objednali z UK novej chipset. Od te doby bezela bez problemu az do ted.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2015 19:54

Tak po mesici kdy se jeden znamy (odbornik na zdroje) marne pokousel zdroj nejdriv ozivit a pak rekonstruovat jsem kartu poslal do Audiomaster servisu. Napajeci modul by meli obednat od focusritu a bez problemu vymenit i s praci cca za 1500. Tak snad to jeste dobre dopadne.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Hammond » 14 lis 2015 20:47

Keby ani to nevyslo, tak mi napis PM. Mozno by som Ti vedel navrhnut a vyrobit linearny zdroj. Pravdepodobne by ale musel byt externy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite Saffire 56 - vyhořelý zdroj

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2015 21:18

dik moc za nabidku! Doufam, ze ji nebudu muset vyuzit:) Ale kdyby na to cirou nahodou doslo, tak se ozvu, protoze jsem i pres usilovne hledani nenasel kartu v podobne cenove hladine, ktera by byla tak dobre vybavena.

Odpovědět