Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od abuse » 14 srp 2009 13:24

Toto ma zaujalo, pretoze mixujem velmi vela na sluchadla:

VRM - or Virtual Reference Monitoring - This is the first technology that allows you to mix effectively on headphones. It uses convolutions to simulate different monitors, rooms and listening positions through your headphones. Not everyone has access to expensive studio monitors and acoustically treated control rooms. VRM enables you to audition 10 different pairs of industry standard nearfield and main monitors from six listening positions in a treated room. In addition to this you can A/B your mixes with simulations of consumer stereo speakers, computer or television speakers from different positions in normal, untreated rooms.


Myslite ze to ma nejaky prakticky vyznam? A ake mate skusenosti so zvukovkami Focusrite vseobecne?
Chcel som to hodit do jednej starsej temy o focusrite zvukovkach, ale neviem preco som sa nedokazal dostat na starsie priespevky.

Vyhlada mi milion prispevkov, ale...

"Pro toto časové období neexistují v tomto tématu žádné příspěvky."

Toto ma na aktualnej audiozone neskutocne irituje...robim niekde chybu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od kexik » 14 srp 2009 13:36

s tymto prisli viacere firmy (oi SPL, napr. ich produkt Phonitor) a facit renomovanych zvukarov je, ze je to blbost (i ked Phonitor ako taky je cool, ked sa ta funkcia nezapne)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od Wohma » 14 srp 2009 13:54

Funkce bude k nicemu, ale karta je to dobra, kdybych si oproti memu Saffire LE nejak pomohl, tak do ni jdu :-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od peteness » 14 srp 2009 14:09

abuse: na to staci software 112 dB Redline Monitor.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od abuse » 14 srp 2009 14:13

este sa mi paci 2 headphone out ... mozno dobra karta aj na live - este mam len povrchene prestudovany manual ale su to tusim 2 nezavisle outy, do jedneho ide main mix a do druheho 3-4 output

...a dik za tip na ten redline monitor

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od boro » 09 zář 2009 16:24

niekde som googlol, ze ju odporucaju specialne na zive hranie - teda pochopil som to tak, akoby to bola jej primarna funkcia.
Vyrobca pise - for the modern home studio environment

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od Wohma » 09 zář 2009 19:13

Delal jsem na to ted popisek, o zivym hrani vyrobce AFAIK nic neuvadi (maximalne okrajova zminka), i kdzy pochopitelne na to vyuzitelna je taky.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od boro » 08 říj 2009 23:18

trosicku odbocim od tematu:
saffire pro 24 a 24DSP mali pri prvych vyrobkoch vadu - prehodene MIDI IN/OUT.
Stacilo vraj vymenit kable a bolo.
Lenze moj MIDI IN/OUT na pro24 je bez signalu uplne.

- V nuendo sx 3-jke som to nastavil tak, ako pri predchadzajucej karte.
- V saffire mixControl som midi nastavenia nenasiel
- aktualny driver som odinstaloval a vratil sa k povodnemu, lebo NTB mrzol - pri spustani DAWu, alebo testovani audio systemu
- firewire karta ma cipset odporucany vyrobcom (VIA VT6306)

napada vas nieco? (odniest ju reklamovat a tak...)

dakujem

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od boro » 09 říj 2009 12:51

spravil to novy asio driver

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Focusrite Saffire PRO 24 DSP

Příspěvek od jardatop » 13 říj 2009 16:26

Doporuceny chipset FW radice prakticky pro vsechny zarizeni je Texas Instruments (TI).

Odpovědět