Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
peregrinPT
Příspěvky: 1
Registrován: 24 úno 2016 13:24

Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od peregrinPT » 24 úno 2016 13:34

Ahoj! Je tu prosím nějaký znalec technických zákoutí zvukových karet?
Mám problém s Focusrite Saffire Pro 40. Občas totálně random něco přepne a ve všech stopách se objeví bordel a zrnění. Stalo se mi to na PC i na noťasu. Nastavení bufferu podle mě roli nehraje, i když jeho přepnutím na cokoliv se bordel ze stop opět ztratí. Objevuje se to po delší době nahrávání a zákonitost ani pravidelnost jsem nezaznamenal. Problém není slyšet v direct monitoringu, ale pouze pokud monitor jede skrz DAW. Ne, že bych byl profík, ale profesionalitě to moc nepřidává, pokud na kartu není 100% spoleh. Snad jsem to nějak srozumitelně popsal.
Chyba je k slyšení tady: (Je to fakt chabě zahranej Chameleon, tak kvalitu výkonu nesuďte ;)
Díky moc za jakékoliv nápady či připomínky. PT

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od xdudy » 24 úno 2016 23:53

Příčin může být několik:
To vypadá na problém s bufrem - nastav větší hodnotu, na kartě se daj v setings nastavit dva druhy buferu:
Firewire drive latency - jsou tam 4 hodnoty vyzkoušet s kterou to pojede,
a pak ASIO bufer -z kus nastavit větší hodnotu.
Pak zkontroluj nastavení asio ovladače v DAW.
Pak zkoukni system na schopnost pracovat s audiem
ten checker co je tady:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml - spust samostatně, a pokud je vše v zalenym tak řadič FW a system je OK.
pak to může dělat nějakej plugin.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od xdudy » 24 úno 2016 23:56

karta za to s největší pravděpodobností nemůže - problém je v nastavení popř v systému, nejčastěji nekompatibilní FW řadič

Uživatelský avatar
mistergo
Příspěvky: 155
Registrován: 08 říj 2012 22:17

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od mistergo » 26 úno 2016 01:14

Podobný zvuk občas mám na TC Konnekt při přehrávání youtube nebo vlc playeru, když skočím ve skladbě v čase. Jak zmínil xdudy, pokud direct monitoring je ok, bude to někde v toku dat mezi zvukovkou a daným softwarem a tam může být příčina v tisíci a jedné věci, od těch zřejmých až po totálně nelogické nepravděpodobnosti. Je to občas dost alchymie, vyladit nahrávací gear. :-)

rastis
Příspěvky: 2876
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od rastis » 26 úno 2016 12:52

ja som mal podobne nahodne problemy s Delta 66 a Delta 44 na spolocnom M-audio odrivery. s bufferami to nesuviselo. vzdy po nahrati trebalo skontrolovat vsetky stopy, mohlo sa to objavit len v jednej z nich na hociktorej karte. dialo sa to len v jednom konkretnom pocitaci, inak som ich pouzival vo viacerych kompoch a na ziadnom inom nikdy problem nebol. zahadne spravanie na tom jednom PC sa nikdy nepodarilo vyriesit.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Focusrite Saffire Pro 40 - problémy

Příspěvek od TOM-Thak » 26 úno 2016 16:14

Me tohle dela motu jak na pc tak i mac, zapojeni fw. Ale nedela to pri nataceni ani renderech, jen pri playbacku a to treba 1x za dva tri dny.

Odpovědět