Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Interní a externí zvuková rozhraní
info@lukasf.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 10 led 2017 20:58

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od info@lukasf.cz »

Ahoj Vespolek,

závěrem ještě jednou všem děkuji kdo přidal pár slov do pranice, aby mě nasměroval. Poznatky byli velmi důležité. Testoval jsem množství variant a došel jsem k závěru, že laptop s výše uvedenými parametry pro nahrávání není vhodný... nejsem si jistý jak moc dochází k omezení výkonu procesoru, bohužel v BIOSu jsem více nastavení nenašel a nejem IT tedy nejsem schopný pouštět se více do přetaktování a podobných záležitostí.

Nic méně pokud nahrávám na 1 až 4 mikrofony nahrávky jsou v pořádku pokud nahrávám 4 a více začnou se objevovat chyby v nahrávce.

Situaci budu řešit tak, že testovací nahrávky budu zatím realizovat pomocí laptopu. Na pracovní verze budu hold muset nosit stolní počítač s i5 kde navýším paměti na 16GB. Ideální by bylo postavit druhou stanici, která by byla na zkušebně a parametry přizpůsobit potřebám nic méně po nákupu zvukové karty, stojanů a mikrofonů nejsou finance :) a na pořadu budou monitory.

Ještě jednou díky všem zabralo to takřka týden, ale získal jsem spoustu důležitých informací.
Mějte se parádně.

Lukáš

cluso
Příspěvky: 43
Registrován: 06 úno 2013 22:16

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od cluso »

To je divný, nahrávání více než 4 stop není nic u čeho by se měl takhle potit procesor. Ještě tu myslím nepadlo zkonrolovat disk. Jestli máš tu možnost vyzkoušej nějaký s větším zápisem/čtením. Měl jsem podobný problém v PT, když střihač poslal příliš velké video, disk přestal stíhat a docházelo k podobným artefaktům.

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od rastis »

nahravanie predsa s vykonom procesoru nemoze suvisiet. na Duron 1,3 + 256 RAM sa dalo uplne kralovsky nahrat naraz 8 in s nepostrehnutelnou latenciou... je mi jasne, ze dnesne SW prostredie ma uplne ine naroky, ako vtedy, ale ja by som problem aj tak hladal inde, ako v HW vykone...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od Venti »

lukasf, to je hlupost. 4 stopy Ti musi akykolvek notebook zvladnut. Na mojej starej Toshiba Tecra A10, co je teraz 8 rocny notebook som nahraval bez akehokolvek problemu 12stop, 2 hodinovy koncert.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od concord »

Tak ma napadlo vyskusaj starsi daw softwer.Ak to bude robit aj tam tak vykonom HW to nebude.

info@lukasf.cz
Příspěvky: 14
Registrován: 10 led 2017 20:58

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od info@lukasf.cz »

Ahoj vespolek,

mohu vás požádat o tipy na starší osvědčené DAW softwary. Aktuálně používám Ableton 9.7.1 Suite, k dispozici Reason 9 essentials. Když si pročítám fóra abletonu uživatele poslední verze 9 mají podobné "problémy" doporučují 16GB až 32 GB, 4 jádro a SSD disky.

Spousta uživatelů hodnotí rozdíl mezi náročností Abletonu 8 a 9... Myslíte, že verze 8 nebo ještě starší? Nebo software od jiného vývojáře?

Známí mi doporučil Reaper, že by neměl mít takové nároky na výkon, nic méně ve fórech tohoto softwaru jsem se dočetl podobné poznatky co se týče výkonu.

Díky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3247
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Focusrite Scarlett 18i20-2G - problém při náběru bicích

Příspěvek od pavlii »

Reaper rozhodně vyzkoušej a jinak je asi ideálním "testadeptem" Kristal Audio Engine (dávno mrtvý projekt, takže z tohohle pohledu patřičně "uleželý" :-D ).

P.

Odpovědět