Jak a čím nejlépe otestovat zvukovku
Jak a čím nejlépe otestovat zvukovku
Ahoj,
potřeboval bych prosím nějaké tipy a rady k tomu, jak co nejlépe a čím otestovat zvukovou kartu. Mám tu teď na test nějaký nový Asus Xonar DS. Mě napadlo akorát RMAA a vybrat tam nějaký test. Máte někdo nějaký jiný nápad? Čím víc údajů o čemkoliv z toho vyleze, tím líp.
potřeboval bych prosím nějaké tipy a rady k tomu, jak co nejlépe a čím otestovat zvukovou kartu. Mám tu teď na test nějaký nový Asus Xonar DS. Mě napadlo akorát RMAA a vybrat tam nějaký test. Máte někdo nějaký jiný nápad? Čím víc údajů o čemkoliv z toho vyleze, tím líp.
Re: Jak a čím nejlépe otestovat zvukovku
rmaa je standard. ma to svoje zadrhely (nie je celkom jasne ktora cast zvukovky je zla, ci AD alebo DA), ale vsetci to robia mozes porovnavat vysledok s kartami s uplne inych recenzii
vylepsene meranie by bolo take, ze ten meraci loop spravis s druhou zvukovou kartou, ktora je aspon o triedu kvalitnejsia a pouzijes jej AD.
vylepsene meranie by bolo take, ze ten meraci loop spravis s druhou zvukovou kartou, ktora je aspon o triedu kvalitnejsia a pouzijes jej AD.
no ja si rikal ze bych to nejak mohl sdratovat s E-MU 1212m, ktera je doufam o tridu kvalitnejsi a pocitam, ze na tenhle loopback (ci jak se tomu rika) v tom RMAA neco bude, ja ten program zatim nikdy ani nenainstaloval, jenom vidim, ze ho na to pouziva kazdej...
odzkousim to...no a mozna budu pak prosim potrebovat s tim programem radu, zatim ale nevim...pak napisu, jen jsem se predne chtel ujistit, zda je to dobra volba...
odzkousim to...no a mozna budu pak prosim potrebovat s tim programem radu, zatim ale nevim...pak napisu, jen jsem se predne chtel ujistit, zda je to dobra volba...
- Tranzistor
Tady je test na tu konkresni zvukovku i s grafama, a i postup nastaveni 
http://audio.rightmark.org/downloads/Xo ... de_V12.pdf

http://audio.rightmark.org/downloads/Xo ... de_V12.pdf
tranzistor: dik, to vypada pekne...Xonar D2 uz tu mam pres rok...jinak ted testuju Xonar DS, jeste jsem ji ale ani nezapojil, dneska prisla...
takze vysledky RMAA testu jsou zde - Xonar DS RMAA Test
nedopadlo to dobre, tak doufam, ze neni nejaky problem s mym testem...nicmene ta zvukovka stoji 1300Kc, takze takovej shit jsem mozna mohl cekat...co si myslite, jsou ty grafy vypovidajici?
pripadne by me treba zajimalo, na ktere ty grafy se nejvic zamerit...
nedopadlo to dobre, tak doufam, ze neni nejaky problem s mym testem...nicmene ta zvukovka stoji 1300Kc, takze takovej shit jsem mozna mohl cekat...co si myslite, jsou ty grafy vypovidajici?
pripadne by me treba zajimalo, na ktere ty grafy se nejvic zamerit...
prepojil si to poriadnym kablikom? ale inak ziadne velke prekvapko, za vacsinu tych veci moze otrasny AD prevod, som presveceny ze DA cast samotna nie je tak zla.
zapomnel jsem dodat - jeste jsem to nepropojil
takze predchozi vysledky jsou samotna karta co testuje sama sebe, to asi neni dobre...

Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 02 srp 2009 12:48, celkem upraveno 1 x.
ok, takze jsem to propojil a vysledek je tady - Xonar DS external loopback
co si o tom myslis ted?
ja akorat koukam, ze u toho Stereo crosstalk je asi neco zle, protoze to poskocilo uplne jinam...je to divny, ona vubec ta karta ma ted po zapojeni do E-MU nejaky divny stereo, nicmene uz predtim hlasitost nebyla v poradku, hralo to potichu a tak...
jinak snad chapu spravne, ze realny namereny odstup signal/sum je -94.2 dB...vyrobce udava asi -106 dB, takze by to asi +- odpovidalo...
co si o tom myslis ted?
ja akorat koukam, ze u toho Stereo crosstalk je asi neco zle, protoze to poskocilo uplne jinam...je to divny, ona vubec ta karta ma ted po zapojeni do E-MU nejaky divny stereo, nicmene uz predtim hlasitost nebyla v poradku, hralo to potichu a tak...
jinak snad chapu spravne, ze realny namereny odstup signal/sum je -94.2 dB...vyrobce udava asi -106 dB, takze by to asi +- odpovidalo...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 02 srp 2009 12:55, celkem upraveno 1 x.
to su stale hrozne hodnoty. co sa tyka crosstalku tak mas imo vadny kablik, s prekrizenym prepojenim, spicka z jedneho jacku je spojena s prstencom druheho a naopak, takze pravy out nahras lavym in a dostanes crosstalk 0dB
kazdopadne je to srackova karta, zabudnut na nu. zvlast ked thomanni terrasonic s AKM svabom stoji tiez 50eur... ma sice divny ovladac ale na kvalitny lowcost playback je to vyborna karta
kazdopadne je to srackova karta, zabudnut na nu. zvlast ked thomanni terrasonic s AKM svabom stoji tiez 50eur... ma sice divny ovladac ale na kvalitny lowcost playback je to vyborna karta
Jeste koukam, ze jsem u toho testu asi mel nizkou intenzitu vstupu. Kabel uz jsem snad vyresil, takze tady je uz snad vse OK zapojene a nastavene - Xonar DS external loopback - test 2
Ale o moc lepsi se mi to take nezda.
Jinak ja na tu kartu zabudnut nemuzu, musim dopsat ten clanek o ni. Ve vysledku ji lidem nedoporucim, je to shit - to sice slysim uz od zacatku, ale krome toho bych neco mel napsat k tem grafum, nejakou moudrou vetu
Jenze ja tak pulce tech grafu moc nerozumim, tak nevim, co tam psat.
Napada te nejaky koment k tem poslednim vysledkum?
Ale o moc lepsi se mi to take nezda.
Jinak ja na tu kartu zabudnut nemuzu, musim dopsat ten clanek o ni. Ve vysledku ji lidem nedoporucim, je to shit - to sice slysim uz od zacatku, ale krome toho bych neco mel napsat k tem grafum, nejakou moudrou vetu

Napada te nejaky koment k tem poslednim vysledkum?
No jinak procitam specifikace karty a to moje namerene THD se mi nejak nezda. Tohle je z manualu:
Output THD+N at 1kHz:
Up to 0.0017% (-95dB)
Input THD+N at 1kHz:
Up to 0.0017% (-95dB)
Frequency Response (-3dB, 24
Tady jsou pak pouzite modely AD a DA:
Audio Processor:
ASUS AV200 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit)
24-bit D-A Converter of Digital Sources:
Wolfson WM8776* 1 (108dB SNR, Max. 192kHz/24bit) / Wolfson WM8766*1 (103dB SNR, Max. 192kHz/24bit)
24-bit A-D Converter for Analog Inputs:
Wolfson WM8776* 1 (102dB SNR, Max. 96kHz/24bit)
Output THD+N at 1kHz:
Up to 0.0017% (-95dB)
Input THD+N at 1kHz:
Up to 0.0017% (-95dB)
Frequency Response (-3dB, 24
Tady jsou pak pouzite modely AD a DA:
Audio Processor:
ASUS AV200 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit)
24-bit D-A Converter of Digital Sources:
Wolfson WM8776* 1 (108dB SNR, Max. 192kHz/24bit) / Wolfson WM8766*1 (103dB SNR, Max. 192kHz/24bit)
24-bit A-D Converter for Analog Inputs:
Wolfson WM8776* 1 (102dB SNR, Max. 96kHz/24bit)
Tak asi byl problem nekde v zapojeni, ted uz to ukazuje vysledky "excellent " a hraje to lip - Xonar DS external loopback - test 3
a co si v zapojeni zmenil? predpokladam ze si zamutoval mic vstup alebo vypol efektovu jednotku 

pardon za mystifikaci, fyzicky bylo propojeni spravne...zmena je v tom, ze jsem vcera nabootoval muj druhy (64-bit) OS kde mam cistejsi Windows a nainstaloval novejsi drivery k te zvukovce, plus resetoval E-MU PatchMix...ted to hraje docela korektne, predtim byla divna hlasitost a nejake vadne stereo, coz bylo videt na peak meteru, ale daval jsem to proste za vinu HW v tom Xonaru...
nevim cim to najednou je lepsi, ale proste RMAA ten signal vysila, nahrava, rozpozna - presne jak predtim...hlavne to TDH je ted takove, jake ma papirove byt...ale efekt nebo cokoliv zapnute predtim nebylo, vse je nastaveno stejne...takze tusim bud nejaky bordel v OS, nebo mi Asus zase poslal nejaky prototyp s experimentalnimi drivery...
nevim cim to najednou je lepsi, ale proste RMAA ten signal vysila, nahrava, rozpozna - presne jak predtim...hlavne to TDH je ted takove, jake ma papirove byt...ale efekt nebo cokoliv zapnute predtim nebylo, vse je nastaveno stejne...takze tusim bud nejaky bordel v OS, nebo mi Asus zase poslal nejaky prototyp s experimentalnimi drivery...