Jak rozchodit zvukovku M-Audio FW 410 pres PCMCIA na laptopu

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Jak rozchodit zvukovku M-Audio FW 410 pres PCMCIA na laptopu

Příspěvek od BS » 29 bře 2007 14:28

Caute,

mam problem rozchodit M-Audio FW 410 na notebooku. Zvukovka je pripojena pres PCMCIA FW kartu. Problem je, ze ikdyz uspesne nainstaluju posledni drivery, pak restartuju, tak Windows proste tu zvukovku nenajde. Tvari se jakoby nebyla pripojena a nevidi ji, ikdyz samozrejm je pripojena a zapnuta.

Problem je, ze ten PCMCIA radic ma IRQ konflikt s nejakym jinym zarizenim, mysim ze s radicem USB. Nevim jak to vyresit, protoze i podle diskuzi ruzne na netu ma tenhle problem hodne lidi a univerzalni recept jak to zprovoznit zrejme neni. Pokud by nekdo vedel jak na to, tak bych byl vdecnej, diky.

edit:koukam, ze jsem to asi mel zaradit do sekce PC, tak to kdyztak pls nekdo presunte, dik.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 29 bře 2007 14:34

BS, skusal si to nainstalovat tak ako to pisu ? Ze mas odpojenu a vypnutu zvukovku... nainstalujes vo windows ovladace.. vypnes pocitac.. pripojis zvukovku, zapnes.. a nastartujes pocitac ?
Skus to pripadne odinstalovat a nainstalovat podla tohoto postupu este raz.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 29 bře 2007 14:40

Venti píše:BS, skusal si to nainstalovat tak ako to pisu ? Ze mas odpojenu a vypnutu zvukovku... nainstalujes vo windows ovladace.. vypnes pocitac.. pripojis zvukovku, zapnes.. a nastartujes pocitac ?
Skus to pripadne odinstalovat a nainstalovat podla tohoto postupu este raz.
Babral jsem se s tim asi 5 hodin, takze jsem zkousel vsechny mozny kombinace, vc. tehle co rikas a samozrejme bez uspechu. Ono to dokonce je takhle popsany nekde ve FAQ na m-audio webu,. Krome toho jsem tam vzcetl, ye pri instalaci tehle zvukovky jsou znamy problemy s tema PCMCIA FW radicema. Zajimalo mne jestli to nekdo nainstalil za pouziti jakyhokoliv PCMCIA radice, a ne toho co doporucuje M-audio TADY

edit: krom toho by mne jeste zajimalo, jak na notebooku resite, kdyz mate konflikty IRQ. U desktopu otevru bednu a hodim to zarizeni do jinyho slotu, ale nevim jak to resit u notebooku? reinstal woken, nebo? v BIOSu to manualne nastavit nelze.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 bře 2007 15:20

BS píše:
Venti píše:BS, skusal si to nainstalovat tak ako to pisu ? Ze mas odpojenu a vypnutu zvukovku... nainstalujes vo windows ovladace.. vypnes pocitac.. pripojis zvukovku, zapnes.. a nastartujes pocitac ?
Skus to pripadne odinstalovat a nainstalovat podla tohoto postupu este raz.
Babral jsem se s tim asi 5 hodin, takze jsem zkousel vsechny mozny kombinace, vc. tehle co rikas a samozrejme bez uspechu. Ono to dokonce je takhle popsany nekde ve FAQ na m-audio webu,. Krome toho jsem tam vzcetl, ye pri instalaci tehle zvukovky jsou znamy problemy s tema PCMCIA FW radicema. Zajimalo mne jestli to nekdo nainstalil za pouziti jakyhokoliv PCMCIA radice, a ne toho co doporucuje M-audio TADY

edit: krom toho by mne jeste zajimalo, jak na notebooku resite, kdyz mate konflikty IRQ. U desktopu otevru bednu a hodim to zarizeni do jinyho slotu, ale nevim jak to resit u notebooku? reinstal woken, nebo? v BIOSu to manualne nastavit nelze.
ja som mal 410 cez PCMCIA zapojenu bez najmensich problemov, myslim ze to bol STlab (najlacnejsia PMCIA/FW, co mali v sharku)

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 29 bře 2007 15:25

Udělej si kopii HW profilu, pojmenuj třeba Audio, restartuj do něj a zakaž všechen HW, co nepotřebuješ při práci a audiem. WiFi, LAN atd. Uvolniš si tím prostředky a notebook bude stabilnější. Jak řešíš napájení FW410?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 29 bře 2007 15:32

BS, ja ju mam priamo v notebookovom FW slote plus adapter kvoli napajaniu a slape to v pohode.
Ak by sa ti podarilo.. skus inu pcmcia kartu... ono moze ist a nemusi.. mne na desktope frcala dva roky na nie TI chipsete bez problemu.
Ale zasa na druhej strane sme s kamaratom instalovali RME Fireface na STLabs picamica karte a neslo to. Dal si tam TI kartu a bez problemu.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 29 bře 2007 16:08

Milan píše:Udělej si kopii HW profilu, pojmenuj třeba Audio, restartuj do něj a zakaž všechen HW, co nepotřebuješ při práci a audiem. WiFi, LAN atd. Uvolniš si tím prostředky a notebook bude stabilnější. Jak řešíš napájení FW410?
Napaji se to klasicky z toho prilozenyho trafa, co bylo u zvukovky. OK, zkusim tu vychytavku s novym profilem, a zkusim i nainstalovat jinou PCMCIA kartu. Zkusim od nekoho znamyho vypujcit, protoze se mi nechce kupovat dalsi, kdyz clovek nevi jestli to s ni pojede, popr. to zkusim nainstalovat primo nekde v shopu pred tim, nez bych tu kartu koupil.. diky za tipy., dam vedet jestli jsem uspel.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 30 bře 2007 00:30

BS, drzime palce...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 bře 2007 11:24

ta ads karta sa inak podla mojich infos uz nerobi... mal som ju objednanu z amazonu a nieco v tom zmysle mi odmejlovali... pruser, nebola draha...

Odpovědět