Je tohle chování zvukovky normální ?????

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Je tohle chování zvukovky normální ?????

Příspěvek od Ivan86 » 17 srp 2006 11:51

Zdravím všechny co mi poradí....

Mám zvukovku SB Audigy. Pořídil jsem si ji do začátku na vyzkoušení homerecordingu. Tak jsem si nainstaloval Adobe Audition 1.5 a začali jsme s kapelou nahrávat první pokusy. Jenže jsme časem zjistili, že se ta karta chová nějak divně.
V progranmu jsem si spustil metronom a přesně podle něj jsem si nahrál nějakej ritmickej nástroj. Třeba jsme zkusili conga. A všichni jsme slyšeli, že je to nahraný přesně podle metronomu. Jenže když jsem si tu nahranou stopu spustil znova s tím metronomem. Tak se prostě po pár taktech začal metronom s těma congama rozcházet. A když jsme zkusili nahrát další stopu (třeba kytaru) opět podle metronomu v programu tak už ty dvě stopy prostě neseděly a absoulutně se to nahrálo proti rytmu a čím byla stopa delší tím víc se to rozcházelo.

Když jsem stejnej postup zkusil na integrovaný zvukovce na základní desce tak se to chovalo absolutně v pořádku. Nahraná stopa a metronom šli přesně stejně.

Z toho jsem usoudil, že je chyba v tý zvukovce. Ale nevím jestli je vadná nebo co to může být. Prosím poraďte.... DÍK MOC Ivoš

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 srp 2006 12:18

Co pouzivas za driver k ty Audigy ?

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 17 srp 2006 12:20

Ovladače jsem použil ty co byly na cd u zvukovky. A zkoušel jsem i stáhnout poslední verzi z jejich webu. Ale bylo to pořád stejný.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 srp 2006 12:23

Ivan: zkus kx driver - http://kxproject.lugosoft.com/ (a predtim odinstaluj vsechno, co se ti tam nainstalovalo s tema driverama od Creative), Ty oficialni drivery jsou hrozny ;)

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 17 srp 2006 13:08

tak jsem si stáhl tyhle ty ovladače. Zakázal jsem integrovanou zvukovku. Odinstaloval všechny sw co jsem používal a nainstaloval jsem ty nové ovaldače. Instalace proběhla v pohodě. Ale když jsem restartoval pc tak stejně se mi zvukovka hlásí jako nové neznámé zařízení. A ovladače to jakoby nemá naistalovaný-

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 17 srp 2006 13:38

KX sa instaluju dost biedne. Treba poodstranovat odvsadial vsetky zvysky po Creative. Treba skusit instalovat viacerymi sposobmi. Treba skusit instalovat aj starsie verzie. Nakoniec nainstalovat idu, niekedy to trochu trva...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Re: Je tohle chování zvukovky normální ?????

Příspěvek od Ctirad » 17 srp 2006 21:38

Ivan86 píše:Mám zvukovku SB Audigy.
Není to náhodou taková ta nejlevnější Audigy co vůbec není postavená na EMU čipsetu a defacto je to totéž, co SB Live 24bit (nebo tak nějak)?

Jestli jo, tak smůla, protože tahle řada používá jiný hodiny na A/D než na D/A, tudíž se to zákonitě rozjíždí. KX drivery jsou v tomhle případě k ničemu.

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Re: Je tohle chování zvukovky normální ?????

Příspěvek od Ivan86 » 18 srp 2006 09:24

Není to náhodou taková ta nejlevnější Audigy co vůbec není postavená na EMU čipsetu a defacto je to totéž, co SB Live 24bit (nebo tak nějak)?

Jestli jo, tak smůla, protože tahle řada používá jiný hodiny na A/D než na D/A, tudíž se to zákonitě rozjíždí. KX drivery jsou v tomhle případě k ničemu.
No tak jsem měl takovej pocit že to bude něco takovýho. Je to nástupce SB Live!. Takže to bude asi tím jak říkáš. To mě sice moc nepotěšilo, ale co se dá dělat. zkusím ještě nějak ty ovladače. Kdyby to náhodou pomohlo, ale asi to bude marný. Dík moc za názory.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 srp 2006 09:32

Na ovladače kašli. Zjisti si nejdřív, co to je přesně za kartu. Nástupce SB live jsou všechny creative karty, to není žádná definice. Já mluvil o SB Live 24, což je úplně něco jiného než původní SB Live. Ten SB Live 24 potom přejmenovali na Audigy něco. Dělají si z lidí srandu :(

Důležité je, jestli je na tom brouk EMU10kxxxx.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 18 srp 2006 11:47

Kdyztak tu kartu vyfot a fotku posli sem, nejak ji identifikujem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 srp 2006 12:21

na jakej samplovacke bezis projekt? pri creative je dost dolezite aby to bolo 48kHz. a druha pomoc je moznost vyskusat asio4all.com

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 19 srp 2006 12:22

Jestli je to ta audigy SE alias Sb Live 24bit, tak jiná samplovačka nepomůže. Tohle jsou konstrukčně úplně jiné karty, pro duplexní nahrávání naprosto nepoužitelné.

nimm2
Příspěvky: 64
Registrován: 15 srp 2006 14:56

Příspěvek od nimm2 » 19 srp 2006 16:08

Jentak pro informaci, tak původní SB Live! je podle mě slušná karta, protože má čip E-MU. Ale ten SB 24 nebo co to je, to asi nemá...takovej shit bych si fakt nekoupil, to už radší ten původní a SB Live!.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 srp 2006 16:23

nimm2 píše:Jentak pro informaci, tak původní SB Live! je podle mě slušná karta, protože má čip E-MU. Ale ten SB 24 nebo co to je, to asi nemá...takovej shit bych si fakt nekoupil, to už radší ten původní a SB Live!.
ze ma e-mu cip, to jeste neznamena ze to je dobra karta...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 19 srp 2006 16:36

nimm2 píše:Jentak pro informaci, tak původní SB Live! je podle mě slušná karta, protože má čip E-MU. ..
Ako za tie 3 stovky co sa da kupit + KX zdarma sice nema konkurenciu, ale aj tak... .... maximalne tak ku filmom s PC bednickami a dobre dunivym subwoofom :). A este idem cez nu cez gameport do PC s takym polodetskym keyboardom (nie som klavesista) :)... V kazdom pripade oproti doskovke je to kralovsky vyrobok !

Odpovědět