doposud jsem měl tu čest pouze se zvukovkami typu m-audio m track, Lexicon lambda a tc electronic desktop konnekt 6.
Rozpočet cca 8 tis. Hodlám pořizovat bazarovou věc.
Takže hledám zvukovou kartu s nejméně 8 vstupy s možností nahrávání 8 stop současně.
Dostal jsem doporučení k hračkám jako je focousrite, stainberg, presonus....
Spíše se zaměřím na USB, kvůli připojení k notebooku. S FireWire jsem neměl dobré zkušenosti u stolního PC.
Ale nemohu FireWire úplně odepsat. Našel jsem totiž na midi.cz zvukovku od značky RME, která je prej špičková. S PCI kartou. Je to ale menší kousek a nemá nejspíš předzesilovače. Vstupy jsou pouze pro jacky a nevidím XLR konektor. Takže toto bude řešit předzesilovač nebo ADAT převodník pro rozšíření... Řešim připojení mikrofonů.. http://www.midi.cz/inzerat/150814/rme-m ... pci-karta/
Bude už u RME rozdíl ve kvalitně zvuku oproti mým předchozím favoritům focousrite, stainberg, presonus....?
Pokud někoho napadne další konkurenčí výrobce kvalitních věcí, sem s tím.
A poslední věc.. Oproti zvukovkám co jsem měl, vzniká rozdíl ve kvalitě nahraného signálu? Jak se od sebe zvuk liší? Napřiklad když přes M-Audio nahrávám aparát ENGL po lince do počítače kde v cubase používám simulaci reproboxu (impulsy catharisis). Bude se pak nahraný signál nějakým způsobem lišit? Jak ?