Latence na M-audio 2496 versus midi

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Latence na M-audio 2496 versus midi

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 10:18

Čau všichni, mám problém. Koupil jsem zvukovku M-audio delta 2496, mám 2 midi keybordy a cubase. Nic není zřetelně v konfliktu, když na analog výstup ze zvukovky(cinch) připojím jakékoliv repro, aktivní nebo pasivní přes předek a výkonový stupně, mám slyšitelnou latenci proti úhozu do klapek a to tak, že se nedá hrát. Zvukovka mi ukazuje při aktuálním nastavení 256 samples latenci 6 ms na vstupu i na výstupu, tedy 12 ms v součtu, což asi nemůže bejt slyšitelný. Comp = athlon 2800, 1,5 Gb ramky. Když ale obě midi, jedno má vlastní repro vestavěné, připojené přes USB, v cubasu nastavím na vstupu i výstupu jejich USB, hraje mi to mimo průchod zvukovkou úplně bez latence. Máte někdo s tímhle konkrétním případem zkušenost? Chtěl bych si přeci jen hrát do slušnejch beden a ne do chrastítka od casia. Díky za každej názor :-)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 led 2006 10:22

ja to vidim tak ze nemas v cubase nastaveny driver... vyber v ponuke m-audio asio alebo tak nejak.. asi tammas nejaky iny asio driver (cubase dava defaultne taky generic nahovno driver)

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 10:29

:( Ten driver bohužel nastavený mám správně, defaultní jsou Asio multimedia a Asio full duplex a já mám nastavený ten od M-audia který je dodávaný ke zvukovce na Cd, už jsem zkoušel z webu M-audia stáhnout i nějaké starší nebo novější verze, ale šlape to na všechny drivery stejně. Jen na ty defaultní Asio multimedia a Asio full duplex to běhá s latencí v řádu 500 ms až 1200 ms.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 11:05

dve otazky: ako vyzera setup v cubase na ktory sa snazis hrat? vies ako funguje latency compensation?
myslim si ze tam mas niekde v projekte daky efekt s velkou latenciou a cubase na tuto latenciu samozrejme dorovnava vsetko ostatne audio. skus si otvorit jeden nenarocny synth v novom projekte bez fx.

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 12:00

Snažil jsem se dát do fotogalerie printscreen cubase, ale hlásí mi to obecnou chybu, takže nový projekt, pouze jeden midi track bez vst, žádný fx chanel track. Jak funguje latency compensation principielně nevím, vím, že čím víc si nastavím samples, tím vyšší mám latenci a kolega mi řekl, že jede v nastavení 256 samples a to mi dává latenci už zmíněnou 6 ms na vstupu i výstupu. Ovšem pouze to říká, že je tam 6 ms, jinak slyšitelně je tam zpoždění nehratelný. Spíš než v nastavení, se snažím dopátrat, jestli není HW problém, asi na tý kartě, ale nevím.... je nová vybalená z krabice.... :roll:
Bohužel tady v práci tu kartu nemám, takže sem nemůžu dát obrázek nastavení Device setup, tedy Asio a karty, kdyžtak to sem večer loupnu, díky za všechny nápady....
Tak alespon takhle... :Dcubase midi track

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 13:47

pockaj, ked tam nemas vst, co ti hra? interny midi generator? nesposobuje latenciu on? co ine softy? skus spustit nejaky synth standalone (NI veci ide spustit aj bez hosta a vedia ASIO), ci sa to deje tiez, pripadne iny host ako cubase?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 led 2006 14:20

2Kexik: MIDI out je na tu MS wavetable blablabla - čiže tohle by mělo hrát úplně v poho. Tohle je něco jako emulace HW syntezátoru zvukovek, wavetable.

P.

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 14:48

kexik píše:pockaj, ked tam nemas vst, co ti hra? interny midi generator? nesposobuje latenciu on? co ine softy? skus spustit nejaky synth standalone (NI veci ide spustit aj bez hosta a vedia ASIO), ci sa to deje tiez, pripadne iny host ako cubase?
Zkoušel jsem to rozběhnout v acidu od sony a zpoždění na ucho subjektivně stejný jako v cubasu.... V cubasu na outu nějakej vst taky zpožděný stejně, proto mi to ukazuje na tu kartu, ale nevím.

Eště mě napadlo, když si v Device setup dám jako default midi port out M-audio Delta 1/2, tak mi nejde ven žádnej zvuk. Kdybych ten midi track s tímhle nastavením pustil do outu přes VST, hrálo by to? To jsem ještě nezkoušel...device setup
PS. nekoukat na driver, to je jen ilustrační na compu v práci...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 led 2006 15:27

2chlumak535: to je nesmysl - musíš si udělat trochu pořádek v tom, co je a jak funguje MIDI Out. ten výstup Delta 1/2 jako MIDI out bude HW MIDI výstup, teda port na kartě. Proto to nic nehraje. Když chceš jako MIDI Out dát VST nástroj, musíš si ho nejprve natáhnout do Cubase a pak se ti nabídne v pop-up menu MIDI Out. Vybereš ho a v tom okamžiku se MIDI data ze vstupu/MIDI stopy budou posílat do tohoto VST nástroje.

P.

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 15:33

pavlii píše:2chlumak535: to je nesmysl - musíš si udělat trochu pořádek v tom, co je a jak funguje MIDI Out. ten výstup Delta 1/2 jako MIDI out bude HW MIDI výstup, teda port na kartě. Proto to nic nehraje. Když chceš jako MIDI Out dát VST nástroj, musíš si ho nejprve natáhnout do Cubase a pak se ti nabídne v pop-up menu MIDI Out. Vybereš ho a v tom okamžiku se MIDI data ze vstupu/MIDI stopy budou posílat do tohoto VST nástroje.

P.
VST - jasný, tak to taky dělám :) , jinak řečeno, jako default midi out v device setup mi to bude hrát jen přes MS wavetable pokud mám repro na analogovým výstupu z karty nebo je i jiná možnost?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 led 2006 15:39

2chlum: mhm - abych se přiznal, tak v default midi out v device setup zřejmě nastavuješ defaultní MIDI výstup pro novš vytvářené MIDI stopy. Takže pokud nemáš v compu žádný extravagance (jako třeba já), tak tam budeš mít pravděpodobně 2 možnosti nastavení: buď tu Microsoftí GS wavetable syntézu nebo ten MIDI Out Delty, což je HW výstup - tudíž bez MIDI zvukového modulu ti to na nic není. Víceméně je teda jedno, co máš nastavené zde; pokud tu ale necháš tu wavetable, měla by ti hrát MIDI stopa hned po jejím vytvoření. Samozřejmě repro na analog výstupu z karty (teoreticky by měla být stejná zvuková informace i na digitálním výstupu, pokud ho Delta má).

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 15:57

pavlii: ma, ale ma samostatny routing, takze to nebudeme komplikovat... cele mi to pripada ako desiva zahada. mam skoro rovnaky setup a ziadna latencia sa nekona, ani cez usb midi klaves, ani z drumpadu cez midi vstup audiophile...

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 16:18

Jasný, ted´ tomu rozumim, asi to pořeším tak, že si půjčím od kolegy kartu, má doma v compu úplně stejnou a prostě je prohodím a uvidím. Na strašidla nevěřím, takže tam je něco, co neznám ale duch to neni :twisted:

chlumak535
Příspěvky: 7
Registrován: 26 led 2006 10:16

Příspěvek od chlumak535 » 26 led 2006 21:03

VYŘEŠENO!!! Jsem blbej, ale nezkusil jsem si dost vstéček, jen různý rozplizlý a ne piano nebo bicí. Přes vst to hraje správně bez latence, problém je ten MS wavetable, ten to brutálně zpomaluje, díky za nápady, jdu cvičit :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2006 23:47

mw syntak ma velku latenciu .. bez tak to hra o hovne .. naco sa tym vobec zaoberame ???

Odpovědět