Latence na M-audio 2496 versus midi
-
Latence na M-audio 2496 versus midi
Čau všichni, mám problém. Koupil jsem zvukovku M-audio delta 2496, mám 2 midi keybordy a cubase. Nic není zřetelně v konfliktu, když na analog výstup ze zvukovky(cinch) připojím jakékoliv repro, aktivní nebo pasivní přes předek a výkonový stupně, mám slyšitelnou latenci proti úhozu do klapek a to tak, že se nedá hrát. Zvukovka mi ukazuje při aktuálním nastavení 256 samples latenci 6 ms na vstupu i na výstupu, tedy 12 ms v součtu, což asi nemůže bejt slyšitelný. Comp = athlon 2800, 1,5 Gb ramky. Když ale obě midi, jedno má vlastní repro vestavěné, připojené přes USB, v cubasu nastavím na vstupu i výstupu jejich USB, hraje mi to mimo průchod zvukovkou úplně bez latence. Máte někdo s tímhle konkrétním případem zkušenost? Chtěl bych si přeci jen hrát do slušnejch beden a ne do chrastítka od casia. Díky za každej názor 

-

dve otazky: ako vyzera setup v cubase na ktory sa snazis hrat? vies ako funguje latency compensation?
myslim si ze tam mas niekde v projekte daky efekt s velkou latenciou a cubase na tuto latenciu samozrejme dorovnava vsetko ostatne audio. skus si otvorit jeden nenarocny synth v novom projekte bez fx.
myslim si ze tam mas niekde v projekte daky efekt s velkou latenciou a cubase na tuto latenciu samozrejme dorovnava vsetko ostatne audio. skus si otvorit jeden nenarocny synth v novom projekte bez fx.
-
Snažil jsem se dát do fotogalerie printscreen cubase, ale hlásí mi to obecnou chybu, takže nový projekt, pouze jeden midi track bez vst, žádný fx chanel track. Jak funguje latency compensation principielně nevím, vím, že čím víc si nastavím samples, tím vyšší mám latenci a kolega mi řekl, že jede v nastavení 256 samples a to mi dává latenci už zmíněnou 6 ms na vstupu i výstupu. Ovšem pouze to říká, že je tam 6 ms, jinak slyšitelně je tam zpoždění nehratelný. Spíš než v nastavení, se snažím dopátrat, jestli není HW problém, asi na tý kartě, ale nevím.... je nová vybalená z krabice.... 
Bohužel tady v práci tu kartu nemám, takže sem nemůžu dát obrázek nastavení Device setup, tedy Asio a karty, kdyžtak to sem večer loupnu, díky za všechny nápady....
Tak alespon takhle...
cubase midi track

Bohužel tady v práci tu kartu nemám, takže sem nemůžu dát obrázek nastavení Device setup, tedy Asio a karty, kdyžtak to sem večer loupnu, díky za všechny nápady....
Tak alespon takhle...

-
Zkoušel jsem to rozběhnout v acidu od sony a zpoždění na ucho subjektivně stejný jako v cubasu.... V cubasu na outu nějakej vst taky zpožděný stejně, proto mi to ukazuje na tu kartu, ale nevím.kexik píše:pockaj, ked tam nemas vst, co ti hra? interny midi generator? nesposobuje latenciu on? co ine softy? skus spustit nejaky synth standalone (NI veci ide spustit aj bez hosta a vedia ASIO), ci sa to deje tiez, pripadne iny host ako cubase?
Eště mě napadlo, když si v Device setup dám jako default midi port out M-audio Delta 1/2, tak mi nejde ven žádnej zvuk. Kdybych ten midi track s tímhle nastavením pustil do outu přes VST, hrálo by to? To jsem ještě nezkoušel...device setup
PS. nekoukat na driver, to je jen ilustrační na compu v práci...
2chlumak535: to je nesmysl - musíš si udělat trochu pořádek v tom, co je a jak funguje MIDI Out. ten výstup Delta 1/2 jako MIDI out bude HW MIDI výstup, teda port na kartě. Proto to nic nehraje. Když chceš jako MIDI Out dát VST nástroj, musíš si ho nejprve natáhnout do Cubase a pak se ti nabídne v pop-up menu MIDI Out. Vybereš ho a v tom okamžiku se MIDI data ze vstupu/MIDI stopy budou posílat do tohoto VST nástroje.
P.
P.
-
VST - jasný, tak to taky dělámpavlii píše:2chlumak535: to je nesmysl - musíš si udělat trochu pořádek v tom, co je a jak funguje MIDI Out. ten výstup Delta 1/2 jako MIDI out bude HW MIDI výstup, teda port na kartě. Proto to nic nehraje. Když chceš jako MIDI Out dát VST nástroj, musíš si ho nejprve natáhnout do Cubase a pak se ti nabídne v pop-up menu MIDI Out. Vybereš ho a v tom okamžiku se MIDI data ze vstupu/MIDI stopy budou posílat do tohoto VST nástroje.
P.

2chlum: mhm - abych se přiznal, tak v default midi out v device setup zřejmě nastavuješ defaultní MIDI výstup pro novš vytvářené MIDI stopy. Takže pokud nemáš v compu žádný extravagance (jako třeba já), tak tam budeš mít pravděpodobně 2 možnosti nastavení: buď tu Microsoftí GS wavetable syntézu nebo ten MIDI Out Delty, což je HW výstup - tudíž bez MIDI zvukového modulu ti to na nic není. Víceméně je teda jedno, co máš nastavené zde; pokud tu ale necháš tu wavetable, měla by ti hrát MIDI stopa hned po jejím vytvoření. Samozřejmě repro na analog výstupu z karty (teoreticky by měla být stejná zvuková informace i na digitálním výstupu, pokud ho Delta má).
P.
P.
-
-