Lexicon Omega - automat. vyrovnání latence?

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
ditalo

Lexicon Omega - automat. vyrovnání latence?

Příspěvek od ditalo »

Dokáže mi někdo toto vysvětlit :?:
Mám zapůjčen Lexicon Omega a nahrávám v Adobe Audition. Jednoduše zkouším latenci při nahrávání (sluchátka s první stopou u mikrofonu), když tu najednou:
Obrázek
Track 1 je obyčejná WAVka natažená do této stopy, Track 2 je zaznamenaný zvuk

Jak jste si určitě všimli, je Track 2 "předsazen". I dítě, které mělo včera první hodinu fyziky, ale musí uznat, že by měl být opožděný o dobu než signál projede do sluchátek, zaznamená se mikrofonem, pošle se dlouhým kabelem z mikrofonu do procesoru Omegy, zpracuje se a teprve se pošle do počítače, který ho zapíše do wavu - Tracku 2.
Dělá to tedy schválně Audition, aby zmírnil latenci? Dá se to někde změnit?

Úplně jsem zapomněl zmínit důležitou věc. Proto je také v nadpisu Vidí Lexicon Omega do budoucnosti. A sice to, že i v Cubase, když nahrávám MIDI noty, tak ve výsledku jsou o 1/64 až 1/32 (při 110bpm) posunuty dopředu. Právě to vypadá, že to spíš dělá přímo Omega.
I když ještě důležitá věc - klávesy mám zapojené do USB, ne do MIDI in Omegy.
Nějaký nápad?
Naposledy upravil(a) ditalo dne 24 lis 2009 22:35, celkem upraveno 3 x.

c9000

Re: Vidí Lexicon Omega budoucnosti?

Příspěvek od c9000 »

Zajímavé, jediné co mě napadá je že opravdu má Audition, jakousi chytrákovinu proti latenci, což myslím není na škodu a půjde to někde vypnout, ale myslím že tuhle věc měly i jiné Daw. Zkus jinej nahrávací soft, jak se bude chovat a uvidíš.

ditalo

Příspěvek od ditalo »

No na škodu to spíš je, protože to předsazuje o víc než je třeba. Vlastně to předsazuje o 3x víc, než by zhruba byla latence.
Teď jsem zkoušel Cubase a tam to jede v pohodě.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay compensation ? asi to hosi v adobe dodgbali .. vobec ma to neprekvapuje ..

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

v cool edite je to v settings pod SMPTE ako "Lag Time".. je dost možné že aj audition to tam má..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Sympatizuju s názorem Pytkina - tohle by správně nastavený seriózní soft vůbec neměl dělat.

P.

ditalo

Příspěvek od ditalo »

I já sympatizuju s názory, že pánové v Adobe ten Cool edit pěkně... předělali...
Koukal jsem na SMPTE - Lag time - je tady něco v tom smyslu, ale to je spíš nastavení bufferu.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja som to v CE nikdy nepoužil tak neviem presne ako to funguje, len viem že to tam je.. :wink:
imho Audition je šit, raz som to skúsil a hned som to vyhodil, zato CE Pro 2 používam stále..

ditalo

Příspěvek od ditalo »

Úplně jsem zapomněl zmínit důležitou věc. Proto je také v nadpisu Vidí Lexicon Omega do budoucnosti. A sice to, že i v Cubase, když nahrávám MIDI noty, tak ve výsledku jsou o 1/64 až 1/32 (při 110bpm) posunuty dopředu. Právě to vypadá, že to spíš dělá přímo Omega.
I když ještě důležitá věc - klávesy mám zapojené do USB, ne do MIDI in Omegy. Nějaký nápad?

Jens Ludwig

Re: Lexicon Omega - automat. vyrovnání latence?

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak je zapoj do MIDI in Omegy a uvidíš - máš zkrátka rozházený latence jednotlivých zařízení a do toho ještě někde nastavený nějaký kompenzace těch latencí...

kexik

Příspěvek od kexik »

midi a audio spolu vobec nesuvisia. tu ide o oneskorenie audia a NEROBI to omega ale program. program ZLE nacitava z driveru velkost bufferu, tvari sa ze bufer je VACSI ako skutocne je a potom prekompenzovava

ditalo

Příspěvek od ditalo »

Jens Ludwig píše:máš zkrátka rozházený latence jednotlivých zařízení a do toho ještě někde nastavený nějaký kompenzace těch latencí...
jo, přesně tohle vím a přesně proto sem píšu a ptám se, jak to dát do pořádku...
kexik píše:program ZLE nacitava z driveru velkost bufferu
takže je chyba spíš v driveru?? Nezdá se mi, že by takovou sviňárnu dělaly Steinberg Cubase 3 a 4 i Adobe Audition (obé legální) - tedy programy určený pro profesionální vytváření hudby... Až budu doma, vyzkouším to s jiným driverem.

knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

Doporučuji každopádně stáhnout poslední verze driverů pro omegu. První verze prováděla něco podobné s Cubase Le - byl to problém driveru.
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

ditalo

Příspěvek od ditalo »

No právě jsem vyzkoušel nejnovější driver (2.5), pak ještě driver z CD (1.9x) a teď driver z nějaký audio stránky, který se tváří jako 2.0.
Všechny bohužel dělaj to samý.
A pokud to má nějakou váhu, udělal jsem i to, že jsem zapojil klávesy do MIDI in Omegy.

mkdaw

Příspěvek od mkdaw »

Já mám Omegu taky a osobně si myslím že je to driverama.Mě to zase dělá to,že si na audio nastavím latenci 10ms a po chvilce se latence sama zvýší.Tak jí musím vytahnout z usb a nebo přepnout.Psal jsem i na podporu Lexiconu a dozvěděl jsem se,že v2.5 je poslední a např.ani 64bit verzi dělat nebudou.Pak jsem taky trefil na http://www.usb-audio.com/ kde by tento spešl driver měl býti lepší.Vyzkoušel jsem ho a zdá se že asi je.Jen nepodporuje MIDI rozhraní a jelikož je to demo tak jsem ho dlouho nezkoušel a 56 euro za něj taky asi dávat nebudu.Spíše by to chtělo tlačit na Lexicon aby si s tím ovladačem ještě pohráli.Ale kdo bude tlačit.Toť můj názor

Odpovědět