Ahoj,
chtel bych se zeptat, jestli se da neco udelat s lupnutim pri vypnuti/zapnuti zvukove karty. Mam externi Audiophile USB, na supportu pisi, ze ma clovek nejdrive vypnout ostatni zarizeni, ale jak chcete vypnout sluchatka? Nedavno jsem na tohle dost otravne chovani zapomnel a malem mi to ustrelilo hlavu.
Predpoklam, ze soudruzi z NDR chteli usetrit a v te zvukovce chybi nejakej kousek, ktery by tomu zabranil. Hloupa otazka cislo 1: Je mozny ho tam nejakym zasahem, ktery porusi zarucni podminky, dodat? Pokud ne, tak co byste radili?
Diky moc
Hugo
Lupnuti pri vypnuti zvukove karty
Mno co prostě připájet na kabel sluchátek dvou polohový přepínač zapnuto/vypnuto anebo některá sluchátka (bohužel jsou to hlavně ta laciná) mají regulator hlasitosti na kabelu takže použít ty nebo něco obdobného 
Obecně, jsi si jistý že chceš vážně zasahovat do zvukovky kde se toho da spousta pokazit?
))

Obecně, jsi si jistý že chceš vážně zasahovat do zvukovky kde se toho da spousta pokazit?

-
Myslel jsem neco podobnyho jako je tady: http://tuukan.fliput.net/nonoise_en.html
Zase tolik ta zvukovka nestala, a jestli to pomuze...
No a jestli jsi to nekdy zazil, tak se mi nemuzes divit. Fakt je to dost neprijemny, zvlast kdyz to v noci necekas. Si predstav, jak te tam rano pritelkyne najde lezet pos..nyho s infarktem. To ji prece nemuzu udelat.
Zase tolik ta zvukovka nestala, a jestli to pomuze...
No a jestli jsi to nekdy zazil, tak se mi nemuzes divit. Fakt je to dost neprijemny, zvlast kdyz to v noci necekas. Si predstav, jak te tam rano pritelkyne najde lezet pos..nyho s infarktem. To ji prece nemuzu udelat.
-
Kdyz zmacknu ten cernej cuplik s napisem Power
http://www.m-audio.com/images/en/callou ... le_usb.jpg

Tak ho nemackej a nech ji porad zaplou,Spotrebu utahnes.Nema symetricke napajeni,nebo ma,ale udelane straslive prasackym zpusobem.Nema mute tranzistory,cili kdyz vypnes napajeni,rozhodi se mulovy offset na vystupu a objevi se tam stejnosmerne napeti.Lehce se toho nezbavis,to cos dal jako odkat bude lupat stejne taky.To cos dal v odkazu je tak pro koncove zesaky a ani to neni dobre reseni.
-
Mno doufám, že jsem ti to usnadnil, ucvaknout kablík zvládne každý, pájkování pokud umíš tak to půjde hned, poteciometr nebo jednoduchý vypínač se dá vymontovat z kdečeho nefunkčního co se válí doma 
A ohledne zapojení levý/pravý kanál/zemění máš defakto jen 3 pokusy takže tam není co splést
Ale tak mě napadá, fakt není jednoduší nechat furt tu zvukovku zaplou?
resp já tu svou externí zapínám těsně po startu biosu a vypínám zároveň s Pc (předtím vždy zeslabím vystup na zesilovači

A ohledne zapojení levý/pravý kanál/zemění máš defakto jen 3 pokusy takže tam není co splést

Ale tak mě napadá, fakt není jednoduší nechat furt tu zvukovku zaplou?
resp já tu svou externí zapínám těsně po startu biosu a vypínám zároveň s Pc (předtím vždy zeslabím vystup na zesilovači