m audio 410 firewire

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
alt

m audio 410 firewire

Příspěvek od alt »

Zdravím.....asi jsem tento dotaz špatně umístil....cubase-nuendo....a zatím mi nikdo neporadil.....proto ho dávám sem a doufám , že mi někdo poradí... :?

koupil jsem si nový p.c...hp elit 7100..a po nainstalování cubase a m audio 410 firewire se mi oběvuje jemné bzučenív audio aparatuře...čím více plugin v projektu je , tím je bzučení intenzivnější. když v nastavení zvukové kartyměním latenci tak se frekvence bzučení buďto zvyšuje nebo snižuje....ovládání hlasitosti na kartě nemá žádmý vliv.není to bzučení nijak hlasité ale je nepříjemné a nechtěné...prosím poraďte co s tím.....

Nomoney

Re: m audio 410 firewire

Příspěvek od Nomoney »

co máš za monitory? Operační system?

měl jsem zatím všechny Firewire od m audio a s žádnou jsem nijak velký problémy neměl. Máš integrovaný IEE1394 port?

doporučuji vyzkoušet kartu na jiném PC...
recording mixing producing

alt

Příspěvek od alt »

mám w7/64 i w7/32 i7.. ram 8GB..firewire integrovaný.....CUBASE 5.5.1... monitory mackie mk8.
při vypnutí multiprocesingu v device setupu v cubase se bzučení téměř stratí
na jiném pc ..xp prof./32 ..ram3,5Gb intel dual core to nedělá .....Alt.

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

alt píše:mám w7/64 i w7/32 i7.. ram 8GB..firewire integrovaný.....CUBASE 5.5.1... monitory mackie mk8.
při vypnutí multiprocesingu v device setupu v cubase se bzučení téměř stratí
na jiném pc ..xp prof./32 ..ram3,5Gb intel dual core to nedělá .....Alt.
integrovaný firewire port muže být ten kámen urazu.

Pokud si zkoušel na jiným PC a firewire bylo taky integrovaný, je možné že se tvoje MB nemá ráda s 410tkou.

zkusil bych zapátrat na foru už se to tu myslím řešilo. Osobně bych zkusil sehnat PCI Firewire kartu, nebo aspon pučit a ozkoušet. Na tenhle problém musíš, zvolit vylučovací metodu a vymezit všechny možnosti.

alt

Příspěvek od alt »

firewire kartu mám v starším p.c, vyndám jí a odskouším to na novém p.c.......dám vědět, jak to dopadlo....Alt.

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

alt píše:firewire kartu mám v starším p.c, vyndám jí a odskouším to na novém p.c.......dám vědět, jak to dopadlo....Alt.
jasné, já mám ted 610tku a mám truthy A3031 fakt super, překvapilomě že se mi nehádá s MB (asus P5K deluxe) jelikož ji mám taky na integrovaným portu. Mám taky intela E7600 :) je to trošku jinde než i7 :D

řešim jen dobrobnost a to že se snažím vymezit, malý bzukot nepatrný, zpusoben nejspíš diskem, přechody mezi aplikacemi se bzukot rozezní :) Možná taky není uplně ideální ten integrovanej firewire.

Nejlepší řešení je firewire PCi karta s chipsetem Texas Instrument jak zde už pár krát zaznělo, jsou hodně kvalitní samozřejmě za tu cenu.. eště aby ne..

pro představu:
http://www.inta-audio.com/music-pc-syst ... pset-p2036

alt

Příspěvek od alt »

problém.....
ve starém p.c mám klasickou firewire pca kartu a v novén p.c mám slot pca expres 1.
na vyzkoušení bych mohl koupit kartu AXAGO PCEF-X1 PCIe 2+2x 1394a VIA VT6315 ...stojí 300 kč
otázky....půjde to z tímto VIA VT6315 ...nebo mám koupit KOUWELL 1314E texas instrument ???? za 900 kč
jedná se pouze o vyzkoušení ...........poraďte ......Alt.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

alt: PCI! se rika:)
a cestina.....
Ja nemel nejmensi problem s M-audio fw solo ani na integrovanem fw radici, pro jistotu to mam ale na pci fw karte.
Mas nejakej zahadnej problem, mozna fakt vadna karta, tezko rict.

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

alt píše:problém.....
ve starém p.c mám klasickou firewire pca kartu a v novén p.c mám slot pca expres 1.
na vyzkoušení bych mohl koupit kartu AXAGO PCEF-X1 PCIe 2+2x 1394a VIA VT6315 ...stojí 300 kč
otázky....půjde to z tímto VIA VT6315 ...nebo mám koupit KOUWELL 1314E texas instrument ???? za 900 kč
jedná se pouze o vyzkoušení ...........poraďte ......Alt.
no řeknu to takhle. Mám taky obyčejnou PCi FW kartu, s chipsetem VIA.. ale nepoužívám ji, jelikož mi integrovaná relativně všechno bere. M audio 1814 mi na té PCi karte krasně valila, pozor ale na win xp. Ted mám Seven a uplně jiný deskop, pokud by si chtěl koupit levnější dejmetomu za ty 300.. tak se mrkni na stranky vyrobce MB, jaký chipset má tvá integorvaná. Ale i za ty 300.. bude asi lepší než ta co máš v PC, sám jsem chtěl vyzkoušet svou Pci FW.. ale po zapojení se mi to trošku hadalo.. tak jsem to nechal jak to je zatim, časem se rozhodnu

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

Vuid píše:alt: PCI! se rika:)
a cestina.....
Ja nemel nejmensi problem s M-audio fw solo ani na integrovanem fw radici, pro jistotu to mam ale na pci fw karte.
Mas nejakej zahadnej problem, mozna fakt vadna karta, tezko rict.

muže to být i nižším přenosem Mbps.. tím klesne i letence, v ASIO driveru sice budeš mít letenci nejníže co to jde,.. ale FW řadič toho víc neprotlačí.. osobně bych koupil více méně jakoukoli kartu, a ozkoušel.

neříkám že to ted má něco společnýho, ale takový ty sestavy na hotovo se nevyplácí používat na něco takového, pravidelně mají tyto sestavy s něčím problém:)
samozřejmě mě překvapilo že i7 má problém, intel je nejvhodnější a současně nejvykonější :)

alt

Příspěvek od alt »

tak jsem zakoupil firewire kartu PCA Expres 1 za 300 kč z s chipsetem VIA a odzkoušel
vše v naprostém pořádku, všechen nepříjemný ruch se ztratil a vše chodí jak má.......
díky za ten typ....vše vyřešeno.......Alt

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

alt píše:tak jsem zakoupil firewire kartu PCA Expres 1 za 300 kč z s chipsetem VIA a odzkoušel
vše v naprostém pořádku, všechen nepříjemný ruch se ztratil a vše chodí jak má.......
díky za ten typ....vše vyřešeno.......Alt
nz:)

Odpovědět