M-audio fast track usb (prská)
M-audio fast track usb (prská)
Tak jsem si konečně pořídil pro nahrávání mic (B. C-1) a ext. zvukovou kartu (http://kytary.cz/m-audio-fast-track/HN107849/)
pri nahravani zatím problém není místo asio4all sem nainstaloval ovladace prilozene na cd, ale pri beznem prehravani hudby zacne obcas zvuk praskat, v reproduktorech, i ve sluchatkach, je mozne ze muj pocitac neni schopny utahnout 24 bit, 48khz studiovou kvalitu zvolenou v ovladacich panelech?....info o pc: 2 jadro procesor 3.00Ghz, 2gb grafika, 4gb ram, 232gb HDD...
pri nahravani zatím problém není místo asio4all sem nainstaloval ovladace prilozene na cd, ale pri beznem prehravani hudby zacne obcas zvuk praskat, v reproduktorech, i ve sluchatkach, je mozne ze muj pocitac neni schopny utahnout 24 bit, 48khz studiovou kvalitu zvolenou v ovladacich panelech?....info o pc: 2 jadro procesor 3.00Ghz, 2gb grafika, 4gb ram, 232gb HDD...
Re: M-audio fast track usb (prská)
To jsou ale na začátek spíše podružné informace; velikost Audio Bufferu je to, oč tu běží (prvoplánovitě). Výkon celé sestavy s tím pak samozřejmě souvisí ve smyslu, jestli to nastavení bufferu může být funkčné bez problémů nebo ne. Ale na začátek je rychlost CPU fakt docela nezajímavá...
P.
P.
no takže jak vyřešit to prskání?
ps: vcera jsem udelal po roce a pul kontrolu hdd, a opravu chib a rychlost prace pocitace se trochu zvedla a zatim se mi nestalo ze by to praskalo...ale tak kdyby zas nahodou
posledni dobou uz je to ok, jinak mam jen moznost nastaveni latency, a sample rate...
-
longsleeper
jo...nastavením (zvýšením) velikosti latence by si měl problém s prskáním vyřešit.Čím více stop a efektů na nich v projektu,tím vyšší latenci je potřeba nastavit.Zvýšení audio buffer = zvýšení latence (zpoždění)
no s latenci at delam cokoli tak to stale prska, ted sem zhodil sample rate z 48khz na 44.1 a zda se to byt cajk...
tak to zas pomohlo jen na chvíli...nechapu uš
- Jens Ludwig
mám za to, že počítač využíváš i k jiným činnostem než jen na hudbu - čili ti na pozadí běží kopice antivirů, torrentů a jinejch služeb, který zbytečně žerou potřebnej výkon... - zkus pročistit toto. Latenci zvyš ne v nastavení ovladače, ale v nastavení DAW - DAW může nutit ovladači svoje nastavení... nepoužívej M-Audio jako systémovou zvukovku - stane se, že třeba WinAmp, MediaPlayer nebo hry přepnou na 16bit, DAW chce jet na 24bit - tam taé může docházet k lupání - těch věcí je kopec
P.
skousim vsecko ale nic nepomaha...treba hodinu to jede pak to zacne prskat