M-Audio - FW Audiophile

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
OBRaZ
Příspěvky: 19
Registrován: 20 led 2005 00:04

M-Audio - FW Audiophile

Příspěvek od OBRaZ » 24 dub 2007 00:23

Ahoj, mam takovy problem se zvukovkou a nikde jsem nenasel reseni, tak se zeptam jestli jste nekdo neresili podobnou vec.. Mam zvukovku FW Audiophile a nemuzu prijit na to, jakym zpusobem ovlivnit hlasitost vstupu analog 1/2 in pri nahravani? V ovladacich je sice virtualni mixazni pult na kterem je primo pro tento kanal fader, ale kdyz nahravam (pres sound forge) tak ten fader nema na hlasitost vubec zadny vliv a i kdyz je uplne dole tak je nahravany signal porad stejne hlasity.. nevite nekdo prosim co s tim?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 00:46

ten fader je na mixe a je na odposluch .. nie citlivost ..

i ked mozes nahravat z mixu .. cize vtedy by mal zaberat .. ten ak FW AP to ma tak isto ako AP2496

OBRaZ
Příspěvky: 19
Registrován: 20 led 2005 00:04

Příspěvek od OBRaZ » 24 dub 2007 01:08

jak to myslis na odposlech?
moc ti nerozumim..

me jde o to, ze chci nahravat z hw mixpultu, ktery nema potenciometr pro record out, a kdyz pres tu zvukovku neco nahraju, tak je signal prebuzeny, proto ho chci ztlumit na zvukovce na vstupu..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2007 01:17

obraz : no ten mix obsahuje vstupy a vystupy .. a je to monitorovaci mix .. mozes si ho pustit do vystupu .. alebo das do vystupu priamo wave out .. z toho mixu vies aj nahravat a uskutocnovat direct monitorin (zero latency) ..

no ak mas prebudeny vstup , tak to ti interny monitor mix nepomoze .. cize potrebujes signal ztisit .. Sorry .. pozeram na WEBe .. nevidim tam FW audiophile .. takze viac neviem pomoct .. ale je mozne , ze vstup sa neda ovladat na karte .. musis ho ovladat dako pred nou .. napriklad si kupit daky atenuator ..

OBRaZ
Příspěvky: 19
Registrován: 20 led 2005 00:04

Příspěvek od OBRaZ » 24 dub 2007 01:32

aha, tak to jsem nevedel, myslel jsem ze by to melo jit.. kamarad ma obyc Sound Blaster a tam sice nema virtualni mix, ale ma tam moznost primo pri nahavani ztisit si audio signal a problem s tim nema, tak me to udivuje ze na Audiophile to nejde.. ale nevadi, nejak si poradim, i tak diky za snahu! ;)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 24 dub 2007 17:16

Ak je ten mix na vsetkych M-Audio rovnaky, tak to je iba na ovladanie hlasitosti na vystupe. Ja tam mam na Delte potom este nejake odlkikavatka na vsetkych vstupoch, ze 0, -6 a +2dB, co urcuje citlivost vstupov. Ak chces, aby fungoval ten hlavny fader na vystupnu hlasitost, treba tam niekde zakliknut SW monitoring. Davam to z pamati, nemam to pred sebou, tak snad som to prilis nepoplietol :).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 dub 2007 17:41

obraz: snaz sa pochopit princip... stisovanie na profi zvukovke je len delenie signalu konstantou, ak mas prebudeny prevodnik, stisovanim ziskas len prebudeny stiseny signal, problem ostane... ak nahravas z mixu a mas prebudeny signal, potom, ty, alebo niekto, kto ten mix obsluhuje, nevie, ako sa pouziva... na rec out nema co byt prehuleny signal

OBRaZ
Příspěvky: 19
Registrován: 20 led 2005 00:04

Příspěvek od OBRaZ » 24 dub 2007 19:25

kexik: tohle me taky napadlo, ze kdyz je nahravany signal prebuzeny tak nepomuze ztlumit ho na vstupu, jenze si potom nedokazu vysvetlit proc kdyz nahravam ja pres tu Audiophile je signal prebuzeny, a kdyz stejny signal nahrava kamos pres Sound Blaster a na vstupu ho ztlumi (mu to jde) tak je to ok..
Co se tyka toho mixpultu, nejradeji bych ztlumil ten record out, ale je to v klubu kde mam moznost zahrat si jednou za mesic a nemuzu to tam resit behem akce.. navic mam dojem ze do druheho record outu (jsou tam 2) jsou zapojene odposlechy a kdybych to ztlumil, ztlumim i je..

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 24 dub 2007 19:30

OBRaZ píše:kexik: tohle me taky napadlo, ze kdyz je nahravany signal prebuzeny tak nepomuze ztlumit ho na vstupu, jenze si potom nedokazu vysvetlit proc kdyz nahravam ja pres tu Audiophile je signal prebuzeny, a kdyz stejny signal nahrava kamos pres Sound Blaster a na vstupu ho ztlumi (mu to jde) tak je to ok..
Necitas pozorne - Audiophile sa NEDA stlmit na vstupe, iba na VYSTUPE. Keby sa dala stlmit na vstupe, nic by sa Ti neprebudilo, pokial by si nemal prebudeny signal uz z mixpultu... Ak nevies vyriesit nic na tom mixpulte, kup si nejaky mini pultik za ucelom stlmenia signalu - nic ine ma poradit nenapada. Vlastne - mas tam v tom mixery tie odklikavatka na citlivost vstupov ako mam ja na Delte ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 dub 2007 11:01

soundblaster ma na vstupe preamp s digitalne kontrolovanym zosilnenim, napodobne kazda ina consumer karta. preto to tam ide. ten preamp ovsem neuveritelne kurvi zvuk, preto profi karty nic take nepouzivaju. delta ma vstupnu citlivost standardnych +4dBv, takze ju proste normalnou linkou nemozno prebudit, ledaze je ta linka sama prebudena (tvoj pripad). proste treba na mixe stiahnut gainy, pac mu prebudzujes mixbus... potom aj na recoute bude signal ok

Odpovědět