M-Audio - FW Audiophile
M-Audio - FW Audiophile
Ahoj, mam takovy problem se zvukovkou a nikde jsem nenasel reseni, tak se zeptam jestli jste nekdo neresili podobnou vec.. Mam zvukovku FW Audiophile a nemuzu prijit na to, jakym zpusobem ovlivnit hlasitost vstupu analog 1/2 in pri nahravani? V ovladacich je sice virtualni mixazni pult na kterem je primo pro tento kanal fader, ale kdyz nahravam (pres sound forge) tak ten fader nema na hlasitost vubec zadny vliv a i kdyz je uplne dole tak je nahravany signal porad stejne hlasity.. nevite nekdo prosim co s tim?
obraz : no ten mix obsahuje vstupy a vystupy .. a je to monitorovaci mix .. mozes si ho pustit do vystupu .. alebo das do vystupu priamo wave out .. z toho mixu vies aj nahravat a uskutocnovat direct monitorin (zero latency) ..
no ak mas prebudeny vstup , tak to ti interny monitor mix nepomoze .. cize potrebujes signal ztisit .. Sorry .. pozeram na WEBe .. nevidim tam FW audiophile .. takze viac neviem pomoct .. ale je mozne , ze vstup sa neda ovladat na karte .. musis ho ovladat dako pred nou .. napriklad si kupit daky atenuator ..
no ak mas prebudeny vstup , tak to ti interny monitor mix nepomoze .. cize potrebujes signal ztisit .. Sorry .. pozeram na WEBe .. nevidim tam FW audiophile .. takze viac neviem pomoct .. ale je mozne , ze vstup sa neda ovladat na karte .. musis ho ovladat dako pred nou .. napriklad si kupit daky atenuator ..
Ak je ten mix na vsetkych M-Audio rovnaky, tak to je iba na ovladanie hlasitosti na vystupe. Ja tam mam na Delte potom este nejake odlkikavatka na vsetkych vstupoch, ze 0, -6 a +2dB, co urcuje citlivost vstupov. Ak chces, aby fungoval ten hlavny fader na vystupnu hlasitost, treba tam niekde zakliknut SW monitoring. Davam to z pamati, nemam to pred sebou, tak snad som to prilis nepoplietol
.

obraz: snaz sa pochopit princip... stisovanie na profi zvukovke je len delenie signalu konstantou, ak mas prebudeny prevodnik, stisovanim ziskas len prebudeny stiseny signal, problem ostane... ak nahravas z mixu a mas prebudeny signal, potom, ty, alebo niekto, kto ten mix obsluhuje, nevie, ako sa pouziva... na rec out nema co byt prehuleny signal
kexik: tohle me taky napadlo, ze kdyz je nahravany signal prebuzeny tak nepomuze ztlumit ho na vstupu, jenze si potom nedokazu vysvetlit proc kdyz nahravam ja pres tu Audiophile je signal prebuzeny, a kdyz stejny signal nahrava kamos pres Sound Blaster a na vstupu ho ztlumi (mu to jde) tak je to ok..
Co se tyka toho mixpultu, nejradeji bych ztlumil ten record out, ale je to v klubu kde mam moznost zahrat si jednou za mesic a nemuzu to tam resit behem akce.. navic mam dojem ze do druheho record outu (jsou tam 2) jsou zapojene odposlechy a kdybych to ztlumil, ztlumim i je..
Co se tyka toho mixpultu, nejradeji bych ztlumil ten record out, ale je to v klubu kde mam moznost zahrat si jednou za mesic a nemuzu to tam resit behem akce.. navic mam dojem ze do druheho record outu (jsou tam 2) jsou zapojene odposlechy a kdybych to ztlumil, ztlumim i je..
Necitas pozorne - Audiophile sa NEDA stlmit na vstupe, iba na VYSTUPE. Keby sa dala stlmit na vstupe, nic by sa Ti neprebudilo, pokial by si nemal prebudeny signal uz z mixpultu... Ak nevies vyriesit nic na tom mixpulte, kup si nejaky mini pultik za ucelom stlmenia signalu - nic ine ma poradit nenapada. Vlastne - mas tam v tom mixery tie odklikavatka na citlivost vstupov ako mam ja na Delte ?OBRaZ píše:kexik: tohle me taky napadlo, ze kdyz je nahravany signal prebuzeny tak nepomuze ztlumit ho na vstupu, jenze si potom nedokazu vysvetlit proc kdyz nahravam ja pres tu Audiophile je signal prebuzeny, a kdyz stejny signal nahrava kamos pres Sound Blaster a na vstupu ho ztlumi (mu to jde) tak je to ok..
soundblaster ma na vstupe preamp s digitalne kontrolovanym zosilnenim, napodobne kazda ina consumer karta. preto to tam ide. ten preamp ovsem neuveritelne kurvi zvuk, preto profi karty nic take nepouzivaju. delta ma vstupnu citlivost standardnych +4dBv, takze ju proste normalnou linkou nemozno prebudit, ledaze je ta linka sama prebudena (tvoj pripad). proste treba na mixe stiahnut gainy, pac mu prebudzujes mixbus... potom aj na recoute bude signal ok