M-audio ProFire2626 a FastTrackUltra8R

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

M-audio ProFire2626 a FastTrackUltra8R

Příspěvek od Settler » 11 zář 2008 12:50

Videl/slysel uz tyhle veci nekdo..? koukam ted na Audiotek, co se kde objevilo novyho a obe tyhle karty (v mem pripade FireWire) mi pripadaj jako zajimava alternativa k Delta 1010 o ktere posledni dny hodne premyslim..

http://www.audiotek.cz/M-audio-ProFire2 ... arty:29471

http://www.audiotek.cz/M-audio-FastTrac ... A9my:29483

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: M-audio ProFire2626 a FastTrackUltra8R

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2008 12:51

Settler píše:Videl/slysel uz tyhle veci nekdo..? koukam ted na Audiotek, co se kde objevilo novyho a obe tyhle karty (v mem pripade FireWire) mi pripadaj jako zajimava alternativa k Delta 1010 o ktere posledni dny hodne premyslim..

http://www.audiotek.cz/M-audio-ProFire2 ... arty:29471

http://www.audiotek.cz/M-audio-FastTrac ... A9my:29483
Fasttrack Ultra 8R ma creva z 1010 a navyse 8x Mic preamp (totozne s m-audio Octane)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 11 zář 2008 12:54

Myslim, ze kdyby ten Fasttrack Ultra 8R udelali na FireWire, tak je to docela trhak :) Sam jsem o tom uvazoval, ale nakonec jsem radsi skoncil u Firepoda...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2008 13:06

Wohma píše:Myslim, ze kdyby ten Fasttrack Ultra 8R udelali na FireWire, tak je to docela trhak :) Sam jsem o tom uvazoval, ale nakonec jsem radsi skoncil u Firepoda...
v com by spocivali vyhody firewire pred USB2.0 ?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 11 zář 2008 13:14

Mam rozhodne lepsi zkusenosti s FireWire zvukovkama, nerikam, ze jsem jich vyzkousel nejak moc, ale s FireWire jsem v zivote nemel problem, s USB ano. A u 8-stopyho nahravani uz bych se bal, jestli treba bude stihat radic nebo procesor, u FireWire tyhle starosti mit nemusim.

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 11 zář 2008 13:28

Wohma píše:Myslim, ze kdyby ten Fasttrack Ultra 8R udelali na FireWire, tak je to docela trhak...
No tak on by nemel byt problem takhle pouzivat ProFire2626...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2008 13:29

Wohma píše:Mam rozhodne lepsi zkusenosti s FireWire zvukovkama, nerikam, ze jsem jich vyzkousel nejak moc, ale s FireWire jsem v zivote nemel problem, s USB ano. A u 8-stopyho nahravani uz bych se bal, jestli treba bude stihat radic nebo procesor, u FireWire tyhle starosti mit nemusim.
preco by pri USB2.0 nemal stihat radic alebo procesor a naopak pri Firewire ano? podla mna je to uplne jedno, ak su na to dobre ovladace

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 11 zář 2008 14:21

protoze rychlost USB vyrazne zavisi na radici a vytezuje vic procesor... Nevim, osobni zkusenost nemam, ale zato predsudky ano :-))

Settler: To jo, jenze 2626 je uz zas o neco drazsi, v te cenove relaci uz mas plno jinych kousku od Presonus, Focusrite atd.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2008 14:35

Wohma píše:protoze rychlost USB vyrazne zavisi na radici a vytezuje vic procesor... Nevim, osobni zkusenost nemam, ale zato predsudky ano :-))

Settler: To jo, jenze 2626 je uz zas o neco drazsi, v te cenove relaci uz mas plno jinych kousku od Presonus, Focusrite atd.
ten rozdiel v zatazi na procesor je pri sucasnych pocitacoch uplne zanedbatelny a je si jedno, ci je zataz 1% alebo 1.5%.
ja som napriklad pouzival mnoho firewire kariet od roznych znaciek a zeby to bolo zrovna bezproblemove rozhranie, to by som nepovedal...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 11 zář 2008 14:54

No co jsem cetl, tak u FireWire kdyz mas TI cip, tak ses za vodou. A me zkusenosti to potvrzuji, i kdyz se nepovazuju za zadnyho znalce nebo veterana :)

A myslim, ze ta zatez bude vyraznejsi pri 8-stopym nahravani, navic tady jde prave o to, ze ac je to rackovy, je to relativne mobilni zarizeni, tzn. je mozny ho pripojit treba ve zkusebne k notebooku a pak uz o vykon jde. Ale je to fuk, neresme to :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2008 15:29

Wohma píše:No co jsem cetl, tak u FireWire kdyz mas TI cip, tak ses za vodou. A me zkusenosti to potvrzuji, i kdyz se nepovazuju za zadnyho znalce nebo veterana :)

A myslim, ze ta zatez bude vyraznejsi pri 8-stopym nahravani, navic tady jde prave o to, ze ac je to rackovy, je to relativne mobilni zarizeni, tzn. je mozny ho pripojit treba ve zkusebne k notebooku a pak uz o vykon jde. Ale je to fuk, neresme to :)
prave na mobilitu je lepsie USB, ktore dokazes napajat priamo z USB portu notebooku. pri pouziti firewire, ktory je u notebookov zastupeny vacsinou 4-pinovym konektorom bez napajania potrebujes elektricku pripojku.
no a vykon sucasnych notebookov je myslim tiez dost za vodou, takze to fakt neriesme :)

Odpovědět