mbox2pro nebo rme400 nebo motu ultralite

Interní a externí zvuková rozhraní
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

mbox2pro nebo rme400 nebo motu ultralite

Příspěvek od rfs » 18 lis 2006 09:50

uvažuju o koupi fw zvukovky která komunikuje s PT .Nemůžu se rozhodnout mezi těmito 3 adepty- mbox2pro nebo rme400,motu ultralite.Mám to jen na takovej home recording-basa,kytara,zpěv + elektronický spodky ,který by běžely na PT popřípadě na Abletonu.Jde mi samozřejmě o kvalitu zvuku a stabilitu systému při tahání po koncertech,samozřejmě v této cenové kategorii.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 lis 2006 10:00

rme400

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 18 lis 2006 10:58

odkedy funguje PT s rme a motu produktami? pokial viem tam PT LE ide len na digidesign hw a PT M powered ide len s niektorymi m-audio kartami...alebo je nieco nove?
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 18 lis 2006 16:45

no to je to co právě potřebuju vedět

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 lis 2006 12:48

na PT pouze M-box, kvalita diskutabilni (5z deseti tvrdi ze OK, zbylych 5 tvrdi ze na prd tak si vyber zejo..), rozhodne ze tri adeptu to bude co do kvality ta nejhorsi volba, bohuzel ti zbyli dva adepti neumi PT takze je to na tobe. navic M-box je o neco levnejsi, zas nema tolik IO ...

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 30 lis 2006 16:59

no pořád nevím nevím ,potřebuju na tom jet s abletonem na powerbooku g4(přičemž stabilita a zvuk karty při live je docela důležitej ) a nahrávat si zkoušky a demáče - kytaru basu a zpěv do těch elektronickejch spodku .Master bych asi nechal na někom jiným :-)-proto chci ty protools,který jsou v ceně )--Tak snad by ten Mbox2pro nemusel bejt tak špatněj na to mý lo-fi :-) co myslíte ,používáte ho někdo?

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 30 lis 2006 19:06

Mbox Pro s PT LE nepotřebuje iLok (USB klíčenka) software dodáno s HW
M-Powered PT LE potřebují iLok a soft se musí koupit zvlášť
co si vybereš, záleží na tom, co chceš dělat, MBox je dobrej na drobný stereofonní projekty (kvalita převodníků je víc než dostačující - mluvený slovo, ruchy, hudba)

možnost rozšíření verze PT LE (nejsou levná záležitost, ale to MBox Pro taky ne), vyžadují iLok a ten se svými rozměry na podium nehodí:
1) Music Production Toolkit - hlavně Beat Detective - výpočet tempa
2) DV Toolkit - hlavně přidání práce na časové ose v TC frames, import dalších typů souborů
obé pak rozšiřují počet stop na 48, podporu MP3, Noise Reduction Plug-in, konvoluční reverb, porovnej:
http://www.digidesign.com/index.cfm?lan ... olkitpromo

stabilita je závislá na počítači, musí se pohlídat hlavně chip, s některými motherboardy PT nechodí, dále množství paměti a u notebooků se vyplácí samostatná grafická karta (ale není nutnou podmínkou), verze Win, ServicePacky, porovnej:
http://www.digidesign.com/index.cfm?nav ... 1&eid=2724

je toho hodně k ohlídání, ale PT absolutně bezproblémový soft, bezvadně se do něj nahrává (včetně playbacků) i v něm střihá a míchá (nevim, jak je na tom s MIDI verze 7, ale prej se to hodně zlepšilo)

specifický dotazy pak na foru www.digidesign.cz u jednoho z distributor%u16f

Ableton není závislý na HW od Digidesignu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 pro 2006 09:25

krokyn: chalan ma apple powerbook g4... problemy s chipsetmi atd, nepredpokladam

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 01 pro 2006 18:50

no s apple g4 mě zatím nic takovýho nepotkalo.....
ale mám ještě dotaz,kterej by byl možná na jiný téma.Totiž,zvukovej ideál by byl pro mě co nejvíc analogovej (zvuk z gramo desky apod...)...hlavně na koncertech.Nejde mi ani tak o dokonalou čistotu a spoustu možností(stačí v podstatě 2 vstupy ,kvůli dohrávání kytara a basa a stereo výstup a midi),ale hlavně tu živost toho zvuku,né jak když to pustíš z céda......Myslíte,že to vyřeší ta karta?Slyšel sem ,že v tomto případě ani tak nezáleží na kartě,ale že je potřeba mít převodníky ,který měněj digitální zvuk na analogovej......Takže jestli není lepší nějakou lacinější fw zvukovku ,ale kvalitní převodníky....no víc jak 30000,- se mi do toho nechce dávat......jo a klidně bych šel do nějaký bazarovky,takže jestli máte někdo tip ,tak sem s ním...

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 01 pro 2006 23:36

ten Powerbook G4 jsem přehlíd :oops: (to bych jen dodal, že ty starší 12" modely měly jen 256MB paměti, což je málo)

co se týče ceny a výkonu, dal bych přednost možná M-Audio FW1814 a dokoupil Protools M-Powered, má 8 vstupů, člověk nikdy neví, kdy se i na tý zkoušce hoděj

na nahrávání klíčenka nevadí a na živý hraní s Abletonem nebude nutná

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 02 pro 2006 00:26

krokyn - Jen malej dotaz. Proc trvas na PT LE ?

Velky protools HD jsou SUPR system, ale protools LE jsou shit, samy vosery.

Pokud je jak pises potrebujes na home recording, tak bych si nedelal bejt tebou komplikace a sel bych po bezproblemovym reseni s LOGIC7, kterej je dokonalej a neni to osekanej bazmek jako PT LE.

.

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 02 pro 2006 14:48

EsconW: jen proto, ze ten system nechodí s MBoxem (HD za 30 tis. nekoupíš) a neni zrovna dvakrát mobilní - rfs má notebook

Nesouhlasim, že PT LE jsou nějakej zmetek, na malý stereo projekty absolutně v pohodě (je jasný, že množství plugin, busů a stop je omezenej, ale to nemění nic na tom, že se nedá udělat dobrá nahrávka i s omezenejma prostředkama)
Osobně jsem si taky šáhnul v MBoxu na strop jeho možností, ale poradil jsem si, aniž bych projekt přenesl na HD (a že tu možnost mam)
Osobně mam Logic radši než Cubase (znam ho od verze 2.0.2), ale je to moc složitej a rozsáhlej systém vzhledem k požadavkům i (rfs promine) zkušenostem, který rfs má

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 02 pro 2006 18:26

takže PB mám 1,33mb ram ,jedu na abletonu ,kterej chci používat zatím dál,hlavně na koncíkách - dá se na tom i nahrávat ,ale ta kvalita a uživatelský možnosti tu nejsou tak dobrý ...(nejlepší by byl max/msp nebo Pure Data, ale na to fakt nemám čas....ani technický vlohy:-))
jinak hlavní důvod PT je ten ,že když budu chtít nějakou radu či pomoc případněj master (v tomto případě v Jamoru O.Ježka z OTK),tak chci bejt kompatibilní. Logic7 by byl možná fajn,ale 30000,- za soft nemám ,ani nechci dát...dál souhlasím s krokynem ,že moje znalosti nejsou velký (proto se tu ptám...)a ani se nechci tak pořád technikou a jejíma nákupama zabývat :-)) ...i tak toho mám dost ,se v těch nabídkách vyznat ,zajímá mě muzika........ale myslím,že sme trochu odbočili.....takže FW zvukovku a ten ad/da převodník zvlášť ? - jestli je teda nutnej a ten rozdíl znát....díky

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 03 pro 2006 00:10

rfs:
v případě MBoxu si myslim, že rozdíl nepoznáš (s AD-DA převodníkama a super předzesilovačema za - plácnu - 200 tis. možná ano), umění dobře nahrát nestojí jen na penězích

u toho M-Audia nevim, ale když to koupil Avid, tak to taky blbý nebude

sám bych byl na vážkách, kdybych si měl něco vybrat pro sebe, jestli volit osvědčený zařízení (Mbox používám k naprostý spokojenosti, a to dokonce "starej" MBox1) nebo zařízení s větším počtem vstupů (M-Audio) - přeci jen aby ti MBox nebyl za čas malej (až budeš chtít jednou nahrávat na zkoušce všechno najednou a ne basu a kytaru na playback)
podle mne musí člověk u MBoxu přesně vědět, na co ho bude používat a že se to v nárocích na něj v podstatě nebude měnit

taky vem v úvahu rozmístění konektorů, MBox má všechno hezky zezadu, M-Audio má Mic zepředu (to mě u mobilního zařízení nesedí, kabely z obou stran), MBox je pohodovej kus HW, bytelně stavěnej na tahání sem a tam

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

tascam FW-1082

Příspěvek od rfs » 13 pro 2006 22:09

no ještě mě napadá Tascam FW-1082 ?Máte ho někdo ?poměr cena/kvalita?samozřejmě v porovnání s výše zmiňovanými kousky ?

Odpovědět