Mix namiesto zvukovky ?!?!

Interní a externí zvuková rozhraní
Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Dobrí deň ... chcem sa spýtať na zvukovku do 400 € plánujem aj zapájanie hardwere fx a synth. Môžete mi prosím poradiť tip pri ktorom by to bolo najmenej komplikovane ? Bola by možnosť aj využitie mixu ? Konkrétne niečoho ako je Zoom live track L8 https://m.thomann.de/cz/zoom_livetrak_l ... 1617017192

Ďakujem za všetky odpovede a rady 🙌🏻

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1932
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od tony9 »

Aspoň napiš kolik potřebuješ in/out.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22162
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Pytkin »

Ak chces MIX pouzitelny ako zvukovka , tak odporucam XR18

https://www.thomann.de/cz/behringer_x_air_xr18.htm

Obrázek

Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Hľadám zvukovku alebo mix ktorá mi dokáže vytvoriť externý fx send a dokáže skonvertovat v jednom cykle signal z digitálnu do analogu. Dalej signal prejde cez hardwere rack a vráti sa v reálnom čase naspäť do digitálu.. Ale aby zároveň zvladla výstup do repro.. Nemám s tým žiadne skúsenosti a focusride mala s tým problém ..
Naposledy upravil(a) Apstral dne 31 bře 2021 14:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od pavlii »

Když to vezmu kolem a kolem, tak teoreticky žádná normální (tj. i Focusrite) zvukovka v konfiguraci aspoň 4x4 (pro 1x HW FX) tohle musí zvládnout 8-) s čím konkrétně (nebo spíš v čem - s čím jsi vlastně popsal) měla Focusrite problém?

P.

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 389
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od jackies »

žádná = každá ? :)
muzikant

Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Tak čo ny ste mi odporučili teda v cenovej relácii okolo 400 € ? 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od pavlii »

2jackies :-D nojo...sakra překlep.

2Apstral: pořád jsme se nedozvěděli požadavky na počet vstupů/výstupů. Ale OK, takže treba Audient iD22 nebo iD44. 8-)

P.

Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Focusride nebol konkrétne môj problém len kamoš mi vravel že sa mu to zaciklilo a nešiel mu von signal tak mi poradil že sa mám stym obrátiť na nejaké fórum 🙌🏻 Momentálne tam chcem zapojiť 3x synth a fx chain + nejaký ten majk výstup min 2x. Ako som vravel nemám stym skúsenosti tak preto vas tu otravujem... Ďakujem za všetky reakcie a tipy 🙌🏻

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od pavlii »

Aha, no tak to je min. konfigurace 8x8 v základu. Ohledně kámoša - taky je nenulová pravděpodobnost, že to neměl správně zapojené. Co si máme představit pod pojmem "fx chain"? Chalan umí používat slova "fx" a "chain", ale aby přesně popsal počty vstupů a výstupů ho ani nenapadne... :-/

P.

Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Ok dáme tipka bokom !! :) chcel by som zapojiť Arturia SE ,Behringer Neutron, Virus TI... A rack ktorý by obsahoval Lexikon mx300, EQ Behringer FBQ1502HD, Compresor dbx 266XS... + mikrofón. A uvažujem nad FOCUSRITE Scarlett 18i20..
Pavlii myslíš že by som mohol nájsť niečo podobne pomer cena kvalita ? Ja som to mal doteraz v M-audio karte okrem racku. Len má zmietol ten kamosov názor že mu to nešlo. Idem riešiť nové studio a rack je pre mna uplna novinka

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6621
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Kermitak »

Ahoj, jen takova poznamka na okraj - to chces na doma nebo na live? Protoze kdyz vidim ty efekty, rekl bych, ze soucasny sw ti udela lepsi sluzbu (kvalitativne i flexibilitou), nez tyhle low cost krabice, navic nemusis jit dvakrat pres prevodniky ty levny zvukovky (ktery jsou dneska sice uz povetsinou slusny, ale porad mi to prijde zbytecny). Co se tyce tech syntaku - pokud nepotrebujes moznost nahravat je vsechny najednou do samostatnych kanalu (coz, afaik typicky lidi moc nepotrebujou) a pokud bys chtel mit rezervu pro nejake rozsirovani, casto se to dela tak, ze se syntaky pichnou do nejakyho jednoduchyho summing mixu a ten se pak pichne normalne jako stereo zdroj do zvukovky (takze by ti pak mohly stacit treba 4 kanaly vstupu (2 na syntaky, 2 mikrofony).
Samozrejme cesta vicekanalovy zvukovky je taky mozna, jen nekdy neni uplne cenove efektivni.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3334
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od pavlii »

:-)

Jak píše Kermiták. FX chceš mít paralelně, tj. s možností využít jeden každý separátně? Pak by byl nástřel I/O zhruba takhle:

- 6x IN (3 synťáky). Pokud by se realizoval Kermitákovo tip (případně se používá i Patchbay, ale to není pro simultánní poslech všech nástrojů), tak by se to smrsklo na 2x IN (dtto pro Patchbay)

- 2x IN + 2x OUT (dbx 266xs - je to dvoukanál)
- 2x IN + 2x OUT (MX300 - je to dvoukanál)
- 2x IN + 2x OUT (FBQ1502HD - nepočítám s využitím SUB OUT z něj, jinak by to bylo o 1x IN víc)
- Xx IN (podle počtu mikrofonů současně, ale řekněme, že jen jeden, takže 1x IN)

Takže suma sumárum bez mixu/Patchbay to máme 13x IN + 8x OUT (2x OUT je výstup pro hlavní poslech). Což je třeba s využitím tvého tipu 18i20 + třeba ADA8200.

Tak si to přeber. Chce to minimálně si nakreslit zapojení (blokově), aby to dělalo co potřebuješ; pak podle toho lze přemýšlet nad zvukovým základem, kam se to všechno má pozapojovat.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22162
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Pytkin »

Ked to pojde cez soft , tak tam bude latencia .. S tym HW by mala byt vyrazne mensia ..

Apstral
Příspěvky: 6
Registrován: 29 bře 2021 16:47

Re: Mix namiesto zvukovky ?!?!

Příspěvek od Apstral »

Chalani ďakujem krásne všetkým za rady pomohlo mi to viac ako dosť 🙌🏻 Všetko prehodnotim nakreslilm a rozhodnem čo najefektívnejšie !! Ak bude nejaký zadrhel tak s vami rátam 😁 pekný deň 🙌🏻

Odpovědět