motu 828mkll + ADDA převodník

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

motu 828mkll + ADDA převodník

Příspěvek od dell » 10 bře 2009 16:52

Mám motu 828mkll FireWire a potřebuji rozšířit na 16 kanálů jak pro nahrávání tak přehrávání. Mám pořídit ještě jednu tuto kartu a nebo to jde vyřešit nějakým ADDA převodníkem? například od Behringera ADDA 8000 ale ten prý dost šumí. Nebo má někdo jiné řešení?.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 bře 2009 17:27

dell " takych prevodnikov je milion .. ADA 8000 vobec nesumi .. je uplne v pohode .. ale kludne si kup nico kvalitnejsie .. prevodniky robi skoro kazda firma ..

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Příspěvek od mando » 10 bře 2009 17:29

ono najlacnejsie riesenie vyzera byt zohnat este jedno starsie Motu 828 ak dokazu spolupracovat

dalsie moznosti - Motu 8pre, Mackie 800r alebo Alesis Ai3 sa da zohnat lacno

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 bře 2009 17:45

ADA8000 je uplne v pohode. V podstate je to totez co Alesis AI3 a dokonce to na rozdil od AI3 mozna i umi 24bit (nevim jiste), akorat ty preampy na nem stoji celkem za houby. Ale pokud potrebujes jenom linku, je fajn.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2009 18:05

umi 24bit... aj alesis ide hacknut na 24bit.
sumi makovy trt, ako preampy su tam TL72, sumia len ked nastavis 48dB gain, ci kolko tam je maximum. ked je gain 0, je odstup sumu urcite cez 90dB. za tie peniaze je to hviezdny prevodnik a v pohode s nim ide tocit to co tu vacsina z vas toci

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 bře 2009 18:34

Mam ADA-8000 vyse roka a popravde nejako som nezaregistroval zeby to sumelo viac nez napr. OCTANE....mam donho napichane aj synty ktore maju slabsi vystup a teda trochu na nom pridavam aj gain.....a nic sa nedeje...to len tu sa obcas napise Behringer a nektorym uz sumi v usiach....ADA-8000 je jeden z tych mozno mala ale rozhodne vydarenych produktov od Ulliho....
Naposledy upravil(a) hubert dne 10 bře 2009 20:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 bře 2009 18:44

kexik píše:umi 24bit... aj alesis ide hacknut na 24bit.
Nejaky podrobnosti bys nemel? Predpokladam ze se musi nejak prehrat sw (coz nebude pro bezneho cloveka trivialni), protoze prevodniky tech 24bit umej, jen to nevyuzivaj (popravde ne ze by to nebylo jedno, stejne je tech 24 bitu jen hezky cislo na papire ;), ale tak pro zajimavost...

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 10 bře 2009 20:02

Tak to jste mě potěšili protože Behringer je o polovinu levnější než koupě dalšího motu, vše používám z direct out z pultu a zpět také jen linkou takže by to mělo být v pohodě a doufám že budou spolu kamarádit ale to by myslím přes optiku neměl být problém. Někde tady na fóru jsem o tomto spojení právě četl ale už to neumím najít. Ještě otázka na motu mám verzi 1.01 kterou to ukazuje při startu, existuje vyší verze? jdou přehrávat? a druhá otázka na levém displeji je na propagačních fotkách jakoby tam byla vydět úroveń signálů ale mě to nedělá u mne jen pravá strana ukazuje úroveň.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2009 20:48

kermitak: tam neni ziadny procak, pokial viem... len alesisacke adat chipy a maju nejake dva piny, ktoymi sa im nastavuje rezim. tie treba preswitchovat. pre bezneho cloveka to tak ako tak nebude trivialne, keby si trebars uprosil nunuho, ten by to zvladol lavackou. na stranke wavefront je perfektna dokumentacia k tym chipom

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2009 20:51

dell píše:Tak to jste mě potěšili protože Behringer je o polovinu levnější než koupě dalšího motu, vše používám z direct out z pultu a zpět také jen linkou takže by to mělo být v pohodě a doufám že budou spolu kamarádit ale to by myslím přes optiku neměl být problém. Někde tady na fóru jsem o tomto spojení právě četl ale už to neumím najít. Ještě otázka na motu mám verzi 1.01 kterou to ukazuje při startu, existuje vyší verze? jdou přehrávat? a druhá otázka na levém displeji je na propagačních fotkách jakoby tam byla vydět úroveń signálů ale mě to nedělá u mne jen pravá strana ukazuje úroveň.
neni lava strana pre adat kanaly? btw k ada8000 a ostatnym digital ulikrabiciam, ich hlavnym pruserom je blby zdroj a prehrievanie. ak to len trocha ide, nechajte okolo nich v racku aspon jednu poziciu volnu

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 10 bře 2009 21:35

Je potřeba na propojení obou zařízení jen přes ADAT in/out a nebo je nutné propojit také BNC pro synchronizaci přes WordClock?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2009 23:12

adat prepojenie staci, s WC mas menej jitteru. ci to v tejto triede zariadeni mas sancu pocut, je otazka, proste to vyskusaj. ale ani ada ani motu nemaju nejake genialne hodiny takze extra zmysel to asi nema

Odpovědět