Nahrada za Focusrite Saffire6 USB
Nahrada za Focusrite Saffire6 USB
Cau,
hladam nahradu za svoju staru Saffire6 z dovodu ukoncenia supportu vyrobcu (drivery) a upgrade na novy laptop.
Krmim nou Kali LP-8 a DT 770 pro (len aby bol zrejmy cieleny budget).
Poziadavky:
- 2 nezavisle stereo vystupy (aby sla pouzit aj na dj-ing)
- vystup na monitory idealne balanced jack (len lenivost, nechce sa mi prekablovavat)
- vysokoimpedancny sluchatkovy zosilovac
- nechcem do nej strkat kable zhora
- nezaujimaju ma ziadne vstupy
Z toho co som zbezne prefiltroval z eshopov (zoznam nie je nijak zoradeny):
- maudio air 192/8
- Scarlett 4i4 3rd gen
- Presonus Studio 26c
- NI komplete audio 6 mk2
Nebranim sa miestnemu bazaru, ak niekto mate nieco zaujimave, kludne postnite.
Diky za nazory.
hladam nahradu za svoju staru Saffire6 z dovodu ukoncenia supportu vyrobcu (drivery) a upgrade na novy laptop.
Krmim nou Kali LP-8 a DT 770 pro (len aby bol zrejmy cieleny budget).
Poziadavky:
- 2 nezavisle stereo vystupy (aby sla pouzit aj na dj-ing)
- vystup na monitory idealne balanced jack (len lenivost, nechce sa mi prekablovavat)
- vysokoimpedancny sluchatkovy zosilovac
- nechcem do nej strkat kable zhora
- nezaujimaju ma ziadne vstupy
Z toho co som zbezne prefiltroval z eshopov (zoznam nie je nijak zoradeny):
- maudio air 192/8
- Scarlett 4i4 3rd gen
- Presonus Studio 26c
- NI komplete audio 6 mk2
Nebranim sa miestnemu bazaru, ak niekto mate nieco zaujimave, kludne postnite.
Diky za nazory.
Re: Nahrada za Focusrite Saffire6 USB
namísto maudia bych nanominoval universal audio
Myslis Volt4?
Cokoliv, nechtěl jsem být konkrétní, nevím co požaduješ za výbavu. Mám Volt1 a považuju ji za docela povedenou vzhledem k ceně. Takže věřím, že to u více vstupů / výstupů bude platit stejně.
Mne tam pridu uplne zbytocne tie veci ako vstavany kompresor atd, ale je v cenovej hladine ostatnych kariet, mozem ju pridat do vyberu.
Na thomann.de jej ale moc nepochvalili sluchatkovy preamp v nizsich hlasitostiach. Coz pri mojej hluchote mozno nebude issue, ale spomenut som to musel.
Na thomann.de jej ale moc nepochvalili sluchatkovy preamp v nizsich hlasitostiach. Coz pri mojej hluchote mozno nebude issue, ale spomenut som to musel.
Nemám srovnání, netvrdím, že to musí být ta nejlepší volba. Mám tam jen osobní sympatii a malinkou zkušenost, tak mi přišla škoda ji nemít alespoň v předvýběru
Presiel som recenzie, po hw stranke to chvalia, ale osobne sa mi fest ekluje mat zvukovku, ktorej funkcnost je zavisla na dostupnosti serverov vyrobcu (narazam na sposob instalacie driverov) a nutnosti ju niekde registrovat a vytvarat si ucet. Za mna no-go, nech by bola akokolvek kvalitna.
Tak na funkčnost to přece nemá vliv. A dostupnost aktualizace driveru je vždycky závislá na dostupnosti serveru výrobce...
Samozřejmě, že máš pravdu, že ta nutnost instalace celého UI rozhraní je podivná, nicméně bych z toho nedělal kovbojku
Mimochodem já ji často používám jen jako preamp a k tomu nepotřebuju driver vůbec...
Samozřejmě, že máš pravdu, že ta nutnost instalace celého UI rozhraní je podivná, nicméně bych z toho nedělal kovbojku
Mimochodem já ji často používám jen jako preamp a k tomu nepotřebuju driver vůbec...
To sice ano, ale driver si mozem ulozit na NAS a ked budem chciet zvukovku instalovat na iny komp v buducnosti, nebudem mat problem. Ja viem ze to riziko je male, ale proste mi pripada uplne uchylne, aby som bol s rozchodenim hardware plne zavisly na existencii firmy co ho vyrobila.
BTW zatial sa po par hodinach citania recenzii priklanam k scarlett.
BTW zatial sa po par hodinach citania recenzii priklanam k scarlett.
- Greyhound90
A co třeba SOLID STATE LOGIC SSL 2? Od té doby co jsem ji koupil mi na audiozone píší, že jsem se konečně naučil nahrávat muziku Přitom stačilo pouze vyměnit zvukovou kartu právě za tuhle (Předtím jsem měl zrovna Focusrite Scarlett 2i2)
Pozeral som na nu. Zo zaciatku bola mimo budget, ale uz som tak ci tak naskakal niekam k 6 tisic, tak je to asi jedno.
Nie je mi ale jasny pocet kanalov. Vsade pisu 2 IN 2 OUT, ale vedla "Phones B" knobu vidim tlacitko 3/4 a aj vzadu je toho viac ako "2+2".
Znovu len zopakujem, ze pocet vstupov a kvalita nahravania je mi ukradnuta.
U sluchatkoveho vystupu potrebujem koniec co dostatocne nahlas nakrmi 250ohm sluchatka (preto som vyradil napr. NI komplete audio).
Jo a este dodam - musi to vo windows fungovat aj ako "hlavny" zvukovy vystup. U saffire6 to bolo v pohode, moze hrat DAW aj youtube v browseri (dokonca naraz).
Nie je mi ale jasny pocet kanalov. Vsade pisu 2 IN 2 OUT, ale vedla "Phones B" knobu vidim tlacitko 3/4 a aj vzadu je toho viac ako "2+2".
Znovu len zopakujem, ze pocet vstupov a kvalita nahravania je mi ukradnuta.
U sluchatkoveho vystupu potrebujem koniec co dostatocne nahlas nakrmi 250ohm sluchatka (preto som vyradil napr. NI komplete audio).
Jo a este dodam - musi to vo windows fungovat aj ako "hlavny" zvukovy vystup. U saffire6 to bolo v pohode, moze hrat DAW aj youtube v browseri (dokonca naraz).
To je presne preto prečo som ja kupil yamahu UR 44 v mojom pripadeJa viem ze to riziko je male, ale proste mi pripada uplne uchylne, aby som bol s rozchodenim hardware plne zavisly na existencii firmy co ho vyrobila.
Objednal som nakoniec z thomann.de scarlett 4i4 3rd gen, tak to snad bude ok. 3300 bez dane, to je prakticky cena za behringer s danou (nic proti nemu, len pre porovnanie).