Nová zvukovka a praskání...

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Nová zvukovka a praskání...

Příspěvek od mario.severin » 02 úno 2007 14:17

Zdravím, koupil jsem si zvukovku Audiophile 2496 a při přehrávání hudby, nebo práci v Cubase to v ní čas od času praskne jako když přeskočí CD při přehrávání (asi 1-3 krát za minutu, při manipulaci s táhly ve VSTčkách to praská hodně a je to děs...). Nemá někdo podobnou zkušenost a řešení???

MarioS

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 úno 2007 14:29

Zkus zvetsit buffer.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 úno 2007 17:41

Moc nízká latence, sdlíené IRQ s něčím, co se hodně používá, příliš unavený operační systém, který nestíhá obsluhu. Zkontrolovat v tomto pořadí.

rimmer
Příspěvky: 4
Registrován: 11 led 2004 21:25

Dropouts s MOTU 828mkII USB

Příspěvek od rimmer » 10 říj 2007 21:18

Mam ted podobny problem s MOTU 828mkII USB. Tim, ze je to na USB nevim, jak problem odstranit. Se sestavou, kterou mam je vyuziti v projektu Cubase SX3 u pameti i CPU max. kolem 60%.
S M-Audio Delta R-BUS je vse ok pri latenci 128 samplu (pri 64 samplu se CPU zatizi trochu vic).
U MOTU 828mkII pri latency 256 samplu obcas zatizeni CPU v preferences cubase vyleti i o 20% vys a jsou slyset droupouty.
Pri latenci 384 samplu je po problemu.

Nevite, prosim, nekdo o nejakem reseni..? Tu zvukovku mam dva dny a jeste nevim, kde je chyba...
Chtel jsem ji na ziva hrani, kde mi ta latence 9ms nevadi. Hlavne, at v tom nepraska... Doufam, ze je chyba u me v pc...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentium IV 2.8GHz, 1GB RAM @ 667MHz, Cubase SX3

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 říj 2007 22:39

rimmer : je to uplne normalne ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 15 říj 2007 18:36

Já mám sice zvukárnu od jiného výrobce,ale píše se v ní to,co už bylo řečeno. Prvořadý je buffer. Je tu upozornění ad1 - že velikost bufferu DMA nesmí být větší než buffer aplikace ad2 -některé motherboardy mají nedostatečnou šířku pásma PCI (zvláště založené na VIA) - velikost bufferu 512 a výš bo nový motherboard

Wild
Příspěvky: 21
Registrován: 26 zář 2007 13:52

Příspěvek od Wild » 16 říj 2007 12:48

Mě osobně na starým kompu dělala stejnej problém už SB Audigy 4, ale v novým compu (něco dost podobnýho jako rimmer) naprosto v poho... Bylo mi vysvětlený, že problém byl v CPU a ram, prostě to nestíhalo :)

Odpovědět