Zdravím, koupil jsem si zvukovku Audiophile 2496 a při přehrávání hudby, nebo práci v Cubase to v ní čas od času praskne jako když přeskočí CD při přehrávání (asi 1-3 krát za minutu, při manipulaci s táhly ve VSTčkách to praská hodně a je to děs...). Nemá někdo podobnou zkušenost a řešení???
MarioS
Nová zvukovka a praskání...
Dropouts s MOTU 828mkII USB
Mam ted podobny problem s MOTU 828mkII USB. Tim, ze je to na USB nevim, jak problem odstranit. Se sestavou, kterou mam je vyuziti v projektu Cubase SX3 u pameti i CPU max. kolem 60%.
S M-Audio Delta R-BUS je vse ok pri latenci 128 samplu (pri 64 samplu se CPU zatizi trochu vic).
U MOTU 828mkII pri latency 256 samplu obcas zatizeni CPU v preferences cubase vyleti i o 20% vys a jsou slyset droupouty.
Pri latenci 384 samplu je po problemu.
Nevite, prosim, nekdo o nejakem reseni..? Tu zvukovku mam dva dny a jeste nevim, kde je chyba...
Chtel jsem ji na ziva hrani, kde mi ta latence 9ms nevadi. Hlavne, at v tom nepraska... Doufam, ze je chyba u me v pc...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentium IV 2.8GHz, 1GB RAM @ 667MHz, Cubase SX3
S M-Audio Delta R-BUS je vse ok pri latenci 128 samplu (pri 64 samplu se CPU zatizi trochu vic).
U MOTU 828mkII pri latency 256 samplu obcas zatizeni CPU v preferences cubase vyleti i o 20% vys a jsou slyset droupouty.
Pri latenci 384 samplu je po problemu.
Nevite, prosim, nekdo o nejakem reseni..? Tu zvukovku mam dva dny a jeste nevim, kde je chyba...
Chtel jsem ji na ziva hrani, kde mi ta latence 9ms nevadi. Hlavne, at v tom nepraska... Doufam, ze je chyba u me v pc...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentium IV 2.8GHz, 1GB RAM @ 667MHz, Cubase SX3
Já mám sice zvukárnu od jiného výrobce,ale píše se v ní to,co už bylo řečeno. Prvořadý je buffer. Je tu upozornění ad1 - že velikost bufferu DMA nesmí být větší než buffer aplikace ad2 -některé motherboardy mají nedostatečnou šířku pásma PCI (zvláště založené na VIA) - velikost bufferu 512 a výš bo nový motherboard