Problem Dve zvukovky+media player

Interní a externí zvuková rozhraní
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 13 bře 2011 16:27

Zdravim. opisem problem. mam dve zvukovky RME MADI a RME AIO. problem je pri prehravani hudby cez nejaky player.
v sound audio devices sa my zobrazuje len madi zvukovka takze sa neda prepinat na RME AIO. AIO sa my zobrazi len ked Madi vypnem cez device manager
a restartnem pocitac. obidve zvukovky maju rovnaky driver. mozno zato to nejde. zaujimave je ze ked znovu zapnem Madi tak sa my zobrazuje len Madi ako keby bola master.cakal by som ze tam ostane AIO. mate nejaku radu ako docielit jednoduchsie prepinanie dvoch zvukoviek. system je Win XP.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2011 20:52

Cize fizicky vidis len jednu kartu v device manageri? Ta druha tam neni a zjavi sa az po disablovani prvej? Neskusal si too hodit do ineho slotu?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Kermitak » 13 bře 2011 20:59

A neni tohle u HDSP normalni, ze se scuchnou a tvarej jako jedna karta? Nevidis u ty MADI i I/O ty AIO?

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 13 bře 2011 22:16

takze este raz.v device manageri su obidve karty nainstalovane ok.obidve pouzivaju ten isty driver( neviem ci v tomto nie je pes zakopany).
ked idem cez Cubase tak vsetko je ok. vst connection si zvolim preset bud na AIO alebo MADI. totalmix ok.proste tam si navolym jednu alebo druhu kartu.
problem je len mimo DAW.cez control panel/sound audio devices/ vidim playbackovanie len cez MADI kartu a tym padom viem prehravat zvuk z CD alebo nejakeho playeru len cez nu. ale ked vypnem cez device manager madi kartu tak po restarte sa my v sound audio devices objavi moznost playbackovat cez AIO kartu.zaujimave je to ze ked su zapnute obidve karty tak playbackovat ide len cez madi kartu.ono madi karta bola skor instalovana ako AIO mozno preto
sa tvari ako kvazi master karta.Kermitak v tom sound audio devices ked su zapnute obidve karty tak vidiet len madi I/O. uz su obsadene vsetku sloty pre
karty takze nie je kde prehodit kartu.otazka je preco nevidim IN/OUT obidvoch kariet v sound audio devices ked su obidve spustene v device managery.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2011 00:58

v cubase si mozes navolit obe ? vidis proste v asio drajvri porty z oboch kariet naraz ?

nebolo by riesenie pouzit player ktory puziva asio ? napriklad foobar ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 14 bře 2011 18:47

jasne v cubase vidim I/O oboch kariet. ale samozrejme pouzivat viem len tu ktoru si vyberiem. naraz sa nedaju pouzit . treba ich prepinat.
ten foobar vyskusam diki za typ.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2011 19:10

cize vidis dva asio drivery ? ASIO MADI a ADIO AIO ? ja som mal 2x 9652 a videl som ich naraz ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 14 bře 2011 19:20

uz som pisal ze obe karty maju rovnaky ASIO driver a v cubase sa zobrazuje len ten jeden pre obe karty. ty si asi mohol pouzivat
obe karty sucasne. v mojom pripade si mozem navolit jednu alebo druhu ale nie sucasne pouzit obe.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2011 21:01

no pockaj .. tomu nerozumiem .. ak mas jeden asio driver , tak kde si vyberas , ktoru zvukovku pouzijes ? ved to sa robi vyberom asio drivera ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 15 bře 2011 22:11

to ze ktoru zvukovku chcem pouzit si navolim vo vst connection. mam vytvorene presety pre AIO a MADI zvlast. kombinovat obe inputy a outputy
zaroven nejde.pri jednom drivery pre obe karty to takto funguje. v totalmixe je tlacitko UNIT1 -co je MADI a UNIT2-AIO este tam je aj UNIT3 pre dalsiu zvukovku.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2011 22:21

ak mas iba jeden driver , tak musi ist kombinovat obe zvukovky , lebo musia byt naraz pristupne .. to mi nejak nesedi , co pises .. mozno daky screenshot by pomohol ..

total mix je ine .. unit1 a 2 to je normalne .. ale mozes si otvorit 2x total mix a v kazdom iny unit ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 15 bře 2011 22:31

sucasne nahravat cez obe zvukovky sa neda. vies si navolit bud inputy pre Madi alebo inputy pre AIO.tazko sa to pise treba to vidiet priamo v cubase.
ked budem mat pocitac pre nahravanie na nete skusim hodit nejake screenshoty.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2011 22:55

rastika ; jo .. screenshoty by pomohli .. neviem si predstavit ako by si si vo VST connection prepinal karty .. tam musis vidiet naraz vsetky porty z oboch kariet .. tam sa nikde karty neprepinaju .. presety su len ulozene setupy ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od rastika » 16 bře 2011 21:29

ale ja netvrdim ze prepinam karty. napisal som ze si navolim inputy a outputy bud pre MADI alebo AIO.dokonca sa da navolit aj z oboch kariet
do jedneho presetu ale IN alebo OUT funguje len z jednej karty.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem Dve zvukovky+media player

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2011 21:32

rastika : akoze ked nahodis 4 porty z jednej karty , tak budu fungovat .. ked nahodis 4 porty z druhej karty , tak budu fungovat .. a ked das 2 porty z jednej karty a 2 porty z druhej karty , tak pojdu len tie prve dve ? to je fakt dake divne .. ja skor vidim daky problem ze to nevies obsluhovat alebo to nemas dobre nastavene ..

Odpovědět