Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
para noik kmk
Příspěvky: 4
Registrován: 19 bře 2014 18:41

Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od para noik kmk » 19 bře 2014 19:13

Zdravím

cca 6 let jsem používal externí zvukovku M-audio Profire 610 s Reasonem 4 na Windowsech XP (notebook Asus,momentálně několik let Dell Latitude E4300),nebyl jediný problém.
Nedávno jsem přešel na Windows 7 SP1 32bit,tím pádem jsem musel stahnout ovladače pro zvukovku aktuální na 7ky,přímo ze stránek M-audio a nastal zásadní problém,zvukovka padá,někdy hraje hodinu,den,ale někdy třeba i jen 5 minut.
Nemusim hned restartovat pc,někdy stačí v Reasonu nahodit zpátky ASIO v nastavení,někdy musim restartovat,s reasonem problém neni,to samé mi to dělá i třeba při zapnutí Windovs Media Player,někdy musim pc a kartu zapínat na dvakrát,aby se vůbec chytla s pc.
Je to pro mě zásadní problém hraju z toho live na párty a potřebuju se na funkčnost 100% spolehnout+jsem přisěl o další nástroj,které je závislý na MIDI (Yamaha RS7000).
Momentálně hraju pouze na interní kartu realtek,usb-midi kontroléry,korg kaoss pad 3 a mix Mackie.

Děkuji za případné odpovědi

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od Milan » 20 bře 2014 08:31

Zkusil bych nainstalovat "Legacy" driver pro FireWire řadič. Info např. zde http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... popup=true

para noik kmk
Příspěvky: 4
Registrován: 19 bře 2014 18:41

Re: Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od para noik kmk » 20 bře 2014 15:06

Díky,určitě to zkusim,pak napíšu jak se to chovalo.

para noik kmk
Příspěvky: 4
Registrován: 19 bře 2014 18:41

Re: Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od para noik kmk » 01 dub 2014 22:08

Zkusil jsem nainstalovat "Legacy" driver,určitě se to chová líp než předtim,ale pořád to neni ono.
Už teda padá zvuk mnohem mín.
Po spadnutí už mi Reason nenapíše "Error audio" a nevypne přehrávání,ale jen přestane jít zvuk z externí karty,pak stačí už jen vypnout a zapnout znova Reason,nemusim restartovat a už zase hraju.
To samé se děje i u Windows Media Player,zvuk přestane hrát+se vypne přehrávání,pak už jen stačí přehrát jinou skladbu a zvuk zase jde.

Nevíte někdo jak odstranit tenhle problém?

Díky

para noik kmk
Příspěvky: 4
Registrován: 19 bře 2014 18:41

Re: Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od para noik kmk » 09 dub 2014 12:11

Neměl bych ješte v BIOSu zakázat interní zvukovku,jestli to nejak jde?Aby se nehádaly a nepadala ta externí.
Zakázanou interní zvukovku mám jen ve Správce počítače.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém s M-audio Profire 610 a Windows 7

Příspěvek od pavlii » 09 dub 2014 13:11

Mhm - ještě se mi nestalo, aby s více zvukovkami v počítači byl nějaký problém, ale pochopitelně možné je všechno a za vyzkoušení se nic nedá. Takže pokud to BIOS umožňuje, zkus zařízení zakázat v něm (nemělo by se pak počítači nijak hlásit = bude se to celé tvářit, jako že tam žádná interní zvukovka není).

P.

Odpovědět