Problém s přehrávání zvuku po instalaci nové zvukové karty

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Problém s přehrávání zvuku po instalaci nové zvukové karty

Příspěvek od Petr_Macháně » 18 srp 2007 22:47

Ahoj

Mám problém. Od chvíle, co jsem nainstaloval zvukovku EMU 0404 USB, tak me například youtube, quick time, Winfast ( televize v pc ) neprehrava zvuk, prehrava jen z integrovany, kterou sem vypl i v BIOSU, nadruhou stranu z ty zvukovky jede například BSP Player, vubec nechapu jak je to mozny ze některý prehravace jdou a nekery ne, hlavne bych potreboval aby mi sel QT, Youtube a TV v pc, s nastavenim u prehravacu sem si hral a nefunguje to.

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 19 srp 2007 09:30

No moc Ti asi neporadím, leč měl jsem podobný problém s USB0202 (nešla ani nastavit hlasitost) a nakonec to vyřešil přeinstal systému. Rozhodně bych se nejprve pokusil co nejvíce vyčistit počítač od předchozích. Co más nastaveno jako preferované zvukové zařízení?

PS: nyní mi to funguje tak, že když je Emu vypnutá, tak se přehrává z interní a chci-li přehrávat z ní, musím ji zapnout před! spuštěním přehrávačů
Ale jináč su Moravák

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 19 srp 2007 10:25

pateson píše:PS: nyní mi to funguje tak, že když je Emu vypnutá, tak se přehrává z interní a chci-li přehrávat z ní, musím ji zapnout před! spuštěním přehrávačů
tohle je normalni ;) me to dela Fasttrack uplne stejne...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 19 srp 2007 10:25

Machane, co mas za kartu v Start/Nastaveni/Ovladaci panely/Zvuky a zvukova zarizeni/Hlas ?
Ja tam mam pro prehravani i zaznam defaultne nastavenou integrovanou zvukovku (v mem pripade Realtek A97 Audio).
Pouze v aplikacich na tvorbu hudby (Sonar, Ableton, Audacity, aj.) mam nastavenou M-Audio Audiophile 192 pres ASIO ovladac.

Integrovanou zvukovku pouzivam pro Skype, You Tube, Windows Media Player, ad.
Podobne hybridne bys to mel mit nastavene i ty.

Ja mam jedny reprobedny pro Audiophile a jedny pro integrovanou zvukovku.
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=735

Zkontroluj si, jestli v tech Windows to mas take tak.

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 19 srp 2007 14:03

fova> ano presne tak to mam :D:D aj stejnou integrovanou :D

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 19 srp 2007 17:04

Nepotřebuješ dvoje repráky.

Stačí mít jedny aktivky a mezi nima a zvukovkou například MPatch2.
Má i regulovatelný Aux vstup, lze přepínat mezi hlavním stereo XLR vstupem a Aux vstupem (ten je asi řešen cinchem nebo mini stereo jackem).
Není nutné mít další pár repro - pokud to teda není zrovna záměr - a připravovat se o místo na stole.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 19 srp 2007 18:05

No, kdyz se srovna cas straveny s hledanim priciny a jejim slozitym odstranovanim a cas potrebny na preinstalovani Windows, tak bych osobne volil jednoznacne novou cistou instalaci oken a je to bez nervu, v pohode a jeste se uklidi system od balastu.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 20 srp 2007 10:43

reainstalac windows podle mě není řešení. Je tam navíc riziko, že se závada objeví znova a pak je to časově podstatně větší ztráta .. :-)

Odpovědět