Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Jan82
Příspěvky: 3
Registrován: 04 říj 2017 18:29

Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od Jan82 »

Ahoj všichni,
jsem tu poprvé, nalogoval jsem se asi před 3 minutami a tak ani nevím, zda zprávu uvidíte.

Koupil jsem si dnes U44 Steinberg externí zvukovou kartu, všechno jsem podle anglického manuálu nainstaloval a
a přesto (i když se v PC píše, že toto zařízení funguje správně, ale nejde nastavit jako výchozí zařízení, protože ta ikona je zkrátka neaktivní) nefunguje.

Totiž, když ji připojím přes USB do notebooku a zapnu on té zvukovky, tak se dole v liště překříží ten reproduktorek od zvuku a když na něj kliknu, objeví se potíže se zvukem a řešení problému. Pak mi to nabídne možnosti opravy, ale ani po ní to nedopadne pozitivně. Zkoušel jsem už všechno a i když nejsem PC typ at all, zašel jsem do správce zařízení a zkusil zakázat interní zvukovku, zkusil zakázat i realtek reproduktory, různě to kombinoval atd. a nic. Zkoušel jsem všemožně restarovat, koukal jsem na nastavení zvuku, koukal jsem na řadiče od USB, že bych třeba nějaký zakázal, jestli by mohly vadit, ale je jich tam strašně moc - nějaký kořenový a já nevim co a tak s tím jsem raději nic nedělal. Počítač mám levný Hp Cca okolo 12000 a čerstvě cca 4 měsíce z Widnows 10 na windows 8 (bohužel...) Ale bylo mi řečeno, že i na těch osmičkách by to mělo jet.
Kdyby to někomu pomohlo, tak si vzpomínám, že čerstvě, jak bylo PC přeinstalovaný, jsem malýmu chtěl z PC pustit přes TV film. Opět přes USB a HDMI. Všechno bylo nastaveno dobře, ale nešlo do tv nic a ten malej reproduktorek dole v PC v liště udělal přesně to samý.

Prosím poraďte. Přijde mi to tak na AJŤáka, ale přece v tom někde musí bejt nějakej fór. Jen znát cestu..

Děkuju moc Honza

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 580
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od IvanB »

Ahoj, ovládač (driver) máš určite aktuálny?

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od wred »

Tiež by som začínal s drivermi - na stránkach Steinbergu sú Yahamaha USB drivery, docela často ich aktualizujú:
https://www.steinberg.net/en/support/do ... river.html

A samozrjeme, toolsy pre UR44:
https://www.steinberg.net/index.php?id= ... s_ur44&L=1

Ale tie podľa mňa na to vplyv mať nebudú...

Jan82
Příspěvky: 3
Registrován: 04 říj 2017 18:29

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od Jan82 »

Ahoj kluci,
děkuji vám oběma, ale už mám vyřešeno. Nechal jsem si totálně zformátovat PC, nechal tam dát sedmičky a UR 44 naistalrý jeovat IŤáka.Všechno jede a komunikuje. Stáhnul jsem si k tomuto produktu i CUBASE AI EL 9 nainstaloval, zaregistroval, zaktivoval všechny ty klíče atd. a i tohle mi jede.
Potom jsem zkusil konečně zapojit kytaru a něco ze srandy v CUBASE nahrát. A i tohle se podařilo. Sice to chvíli trvalo, ale nakonec se taky podařilo.

Jedině, v čem mám teď problém jsou dvě věci. Jedna věc je, že buď mi jede CUBASE a pracuju v něm a nejede UR 44 ten hlavní panel (kde by se měly dát přidat nějaký efekti zvuky atd). který je neaktivní a naopak. Myslím, že tyhle dvě věci by se měly dát otevřít současně, ne??? A druhej a to ještě závažnější problém je ten, že když v hlavním panelu UR 44 kliknu nad šavlí na on off tlačítko a chci přidat nějaký efekt, vyskočí mi malý windows okýnko a píše mi, že: "not enough FX sources". Přitom vím, že v tomto koupeném zařízení by nějaká knihovna měla být. (sice ořezaná, ale měla) Předpokládám, že IT nebyl takový vůl, že při instalaci z cd by neodebral fajfku od FX basic suites, která už je tam předvolena, že to chcete smozřejmě také nainstalovat... Tak nevím, jestli se to nemá někde jen nastavit ve smyslu: přidat knihovnu/ aktivovat, povolit, nastavit atd. Prosím co si o tom myslíte?
Děkuji moc za odpověď.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3587
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od pavlii »

UR řada je do Cubase integrovaná, tj. (viz i manuál) hlavní panel se nespouští ta standalone verze, ale veškerá konfigurace a nastavení a i případné FX jsou k dispozici v rámci DAW (Input Channel apod.). V manuálu to je popsané.

K druhé věci: spíš mi to připomíná hlášku, kdy se snažíš přidat další FX, ale výkonnostně ti to ovladač nedovolí. Opět bude všechno v manuálu; pokud to takhle píše už při prvním FX, co se snažíš do OnBoard DSP architektury naládovat, tak je to malinko divné. Pro formu bych ještě zkontroloval aktuální verzi firmware zvukovky (stejně - kdybys řešil ofiko podporu - se tě na tohle někdo zeptá a byť to obvykle nic neřeší, neaktuální produkt ti nikdo servisovat nebude). Ke stažení na Steinberg webu.

P.

Jan82
Příspěvky: 3
Registrován: 04 říj 2017 18:29

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od Jan82 »

Zdravím P. a děkuji za odpověď, ale mluvíte na mě de facto čínsky... Nevím ani co je DAW..
Manuál jsem číst začal a budu pokračovat.. Chápu odpověď, že v UR 44 je Cubase integrovaný nebo naopak, tak jsem z Vaší odpovědi vydedukoval, že se oba subjekty nemusí poużívat/mít spuštěny současně. Mám vše koupené v z Muzikeru legálně a co jsem při koupi pochopil, že by UR 44 měl obsahovat nějakè efekty. Nějaké ro opravdu má, ale pouze reverby - asi pět druhů. Od clasic přes bla bla až po bid church nebo tak něco. Ale co říkal prodavač, že by snad měla být i nějaká distorze, kterou nemůžu dohledat. To jsem ale ostatně viděl i u týpka na YouTube. Někde si tam rozkliknul nějaký krabičky/efekty. Ne jen ten graf u reverbů, kde si prodlužuji v čase délku echa. Tak to další můj dotaz. Ale ten souvisí s tím, že, když jsem se v pc podíval do FX suites, co tam vlastně je, tak jsou tam nějaký jakoby knihovny, ale je jich tam nějak podezřele málo. Asi opě tak 6 až 7 přesně nevím. Jen jsem měl dojem (možná chybný), že tohle zařízení by mělo obsahovat těch pluginù víc. (Teda jestli se vůbec vyjadřuju správně a nemíchám hrušky a jabka..) Bylo mi rovněž řečeno, že pro lepší pocit ze hry můžu pro nahrávání použít zmíněné efekty, ale nahraje se to čistě. TO ALE potom prý v Cubase můžu už nahrané opět zefektovat a takto si demo potom vyexportovat. Je tohle pravda??? Aktuálně ale řeším v Cubase problém, jak nahrát do dvou stop kytaru a zpěv současně. Obê vęci mám zapojené v předním panelu - mic v jedničce a kytaru ve dvojce, ale opět buď mi do sluchátek jede jen mic a kytara ne. A když chci kytaru musím fyzicky vytáhnout mic z UR. Vím, jsem na začátku a tak je to diletantismus jaxviňa, ale potřebuju to rychle rozchodit..

Dík za odpovědi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3587
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém se zapojením U44 Steinberg k notebooku

Příspěvek od pavlii »

Nojo, tady to bude chtít paralelně spoustu věcí nastudovat.

- zmíněný další FX v rámci onboard DSP je v aktuálním FW (jak jsem naznačoval)
- počet FX popisuje manuál (doporučuji se vyhýbat termínům "myslel jsem si..." a podobně, to fakt není dobrá cesta)
- řečeno to bylo správně a (nejen) k tomu je interní DSP jednotka určená, nevstupuje do hry latence systému
- pro práci s více stopami co se nahrávání týče je třeba mít dostatečný počet (podle HW možností) nadefinovaný ve VST Connections - Inputs. Opět viz manuál, tentokrát k Cubase

Nejrychlejší rozchození je fakt až když těm základům porozumíš, ale toho prakticky nedocílíš na fóru. Manuál a manuál - to je to, co by tě teď mělo zajímat hlavně. Fórum až na ladění něčeho, co ti podle manuálu nefunguje nebo na pokročilejší dotazy (základy ti tu možná někdo napíše, ale čekačka bývá dlouhá, nemáme to moc rádi).

P.

Odpovědět