proč firewire zvukovka?
proč firewire zvukovka?
proč je lepší zvukovka s Firewire? Rychlost USB2 je prakticky stejná. Navic jsem cetl na forech problem s 4-6 pinovým rozhraním. Může mít externí zvukovka vliv na celkový výkon počítače?
Re: proč firewire zvukovka?
firewire sa zda byt stabilnejsie ako USB. na vykon pocitaca moze mat vplyv akakolvek zvukovka, pokial nema vyladene drivery. napr. ja mam EMU1212m, co je PCI, ale pritom pri rovnakych latenciach zatazuje CPU pocitaca asi o 30% viac ako predosla firewire 410.Oxyygen píše:proč je lepší zvukovka s Firewire? Rychlost USB2 je prakticky stejná. Navic jsem cetl na forech problem s 4-6 pinovým rozhraním. Může mít externí zvukovka vliv na celkový výkon počítače?
rozdiely su zhruba vysvetlene tu
http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_ ... s_FireWire
http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_ ... s_FireWire
Re: proč firewire zvukovka?
Protože USB 2.0 zvukovky se prakticky nedělaj, jak již zmiňoval kexik, jen nevim, zda to z toho bylo patrné... Takže většinou narazíš na volbu mezi FW a USB 1.1.Oxyygen píše:proč je lepší zvukovka s Firewire? Rychlost USB2 je prakticky stejná. Navic jsem cetl na forech problem s 4-6 pinovým rozhraním. Může mít externí zvukovka vliv na celkový výkon počítače?
- Pavel Vantuch
MOTU 828 mkII
USB2 zvukovky se prakticky dělaj, ale osobně nechápu proč
Konkrétním příkladem je MOTU 828 mkII USB2, ale tak nějak nevím, co si o tom myslet.
Nepokládám USB jako ideální na trvalý přenos dat a pokud možno snažím se vybrat vždy FW zařízení.
Když samozřejmě opomenu něco jako myšítko, flash disk apod.

Konkrétním příkladem je MOTU 828 mkII USB2, ale tak nějak nevím, co si o tom myslet.
Nepokládám USB jako ideální na trvalý přenos dat a pokud možno snažím se vybrat vždy FW zařízení.
Když samozřejmě opomenu něco jako myšítko, flash disk apod.

A vždy? už se tady několikrát psalo, že to není tak jednoznačné. FW může žrát CPU úplně stejně jako třeba PCI... Asi vždycky záleží na více aspektech a hlavně na konkrétní zvukovce ne?Kermitak píše:kexik: no ja bych FW preferoval uz jebom kvuli tomu, ze je to peer to peer reseni a neni zavisle na cpu a pameti pocitace.
Re: MOTU 828 mkII
ved hovorim, chybaju dedikovane "audio" chipy... vyrobca moze pouzit standardny usb host chip, ale potom musi vyvinut kompletne ovladace, kym od vyrobcu "audio" chipu dostane software development kit, cize zdrojaky k tej casti ovladacov, ktore sa tykaju samotneho chipu. trebars starsia dm1000, ktoru pouziva m-audio, alebo uz spominany oxford electronics (ktory pouziva trebars uliho fca202)...Pavel Vantuch píše:USB2 zvukovky se prakticky dělaj, ale osobně nechápu proč :shock:
Když samozřejmě opomenu něco jako myšítko, flash disk apod. :oops:
Mam M-audio FW Solo a opravdu funguje. Jedinej nedostatek kterej jsem nedokazal eliminovat je pomaly start windows, pri startu to hleda zvukovku na fw skoro pul minuty. To je ale asi problem fw radice...Oxyygen píše:tuto otázku jsem položil záměrně kvůli koupi nové zvukovky.. Máte nějakou FW do 10 000 vyzkoušenou tak, že o ní můžete říct, že opravdu funguje?