Rme baby face - problem FX

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1176
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Rme baby face - problem FX

Příspěvek od Prvotsky » 24 bře 2013 22:40

Ahoj!

Mám novou babyface z druhé ruky ( ještě 5 měsíců záruka )

Když naroutuju signál ( at uz mikrofoní vstup , nebo audio z DAW ) do FX jednotky ( reverb a echo ) tak zefektovaný signál z FX return
se vrací takovej poškozenej a s kovovym brumem..

Samotný zvuk ok i vstup mikrofonu bez FX ok..

Asi reklamace co? Nebo nějaké podobné zkušenosti někdo?

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od delay » 25 bře 2013 12:49

V první řadě bych zkusil update Firmware a pak taky update TotalMixu! Předpokládám že kompletní reset jsi asi dělal že? Baby jede i bez PC a pamatuje si předchozí nastavení, tak bacha...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1176
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od Prvotsky » 26 bře 2013 13:20

Resetoval sem nastaveni jen v Totalmixu ( to si asi nemyslel? ) a preinstaloval posledni driver. Zkusim firmware a totalmix sem myslel ze je součástí driver instalace- ještě zjistim.

diky

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1176
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od Prvotsky » 01 dub 2013 15:06

po updatu firmware - vse v poradku - myslel sem si ze je soucasti instalace poslednich driver updates...

diky.

Jinak babyface slape vyborne..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od delay » 01 dub 2013 15:13

Jediny co mě vadí, že někdy při obnovení PC ze spánku je "mrtvá" a jindy jí odpálí vyjmutí USB disku... Ale to je taky z velké části vinou OS.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1176
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od Prvotsky » 24 kvě 2013 19:56

zapoměl sem poděkovat za vyřešení předchozí záležitosti.

Ted aniž bych měl nějaké komplikace - jenom sem si kontroloval nastavení babyface - v jejim zakladnim nastaveni fireface USB settings
mám nastaven clock source: internal - v logicu v projects settings - general je sync: internal také.. je to takhle v pořádku? Patrně debilní otázka , ale nestydim se zeptat.. :wink: DAW asi s klasickým vztahem clock - master / slave nemá co do činění, že? jelikož sam o sobě žadné clock info negeneruje, že? Pak tedy k čemu je záložka sync v logicu?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od pavlii » 24 kvě 2013 21:47

Ehm - synchronizace s externím zařízením (rekordér apod.)? Nebude to synchronizace co se audia týče - ta se obvykle nastavuje v Control Panel zvukové karty. Tohle je synchronizace projektu ve smyslu "Play spouštím v Logicu" vs "Play spouštím jinde a Logic reaguje podle toho". Ale vařím jen z odhadu 8)

P.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1176
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od Prvotsky » 24 kvě 2013 22:30

jo to bude asi neco takoveho.. :) jelikoz zrovna resim nejaky zasekavani midi z maschine do logicu , tak sem se koukal vsude mozne a napadlo mi tohle.. ale master clock jde z babyface to je jasny..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rme baby face - problem FX

Příspěvek od pavlii » 24 kvě 2013 23:38

Bacha na to - nemíchat dohromady! Clock pro audio je jedna věc a clock synchronizační pro tyhle věci (vlastně MMC) je věc druhá, ta nemá s babyface (v tomhle případě) nic společného 8)

P.

Odpovědět