RME HDSP 9632

Interní a externí zvuková rozhraní
jsm

RME HDSP 9632

Příspěvek od jsm »

Zdravím,

chci nahradit svojí Audiophille 2496 -> RME HDSP 9632.
Z názorů většiny lidí tady na fóru jsem došel k tomu že RME patří k špičce mezi zvukovými kartami.
Jen se zeptám, jestli model 9632 je dostačující pro studiový recording a postprodukci (vokály, klávesy, nástroje..)?

delay

Re: RME HDSP 9632

Příspěvek od delay »

Pokud kupuješ bazarovku za dobrou cenu, tak je to určitě dobrej upgrade, za cenu nové už možná budou existovat vhodnější varianty v externím provedení a s alespoň minimálním HW ovládání (volume, gain), nicméně zvukově je RME jasná záruka, stejně tak stabilita, drivery, soft.

jsm

Příspěvek od jsm »

Jaký varianty máš namysli? Osobně mě zaujala Focusrite Scarlett 18i6....Moc ale nevěřím USB zapojení.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v sucasnosti je USB rozumnejsie ako FW ..

delay

Příspěvek od delay »

jsm píše:Jaký varianty máš namysli? Osobně mě zaujala Focusrite Scarlett 18i6....Moc ale nevěřím USB zapojení.
Spíš záleží, co vlastně scháníš, kolik I/O potřebuješ, důležitý jsou preampy. Já pořádně nevim, co ta 9632 vlastně nabízí na fyzický analog I/O, ale kouknu.
USB bych se snad ani nebál, tohle už dávno není bubák viz Pytkin, spíš podle trendu se k tomu vracej, nový RME Babyface případně RME UCX atd.

jsm

Příspěvek od jsm »

V podstatě mi stačí to co nabízela Audiophillka 2496, protože mám všechny "In" věci zapojený přes mix a pak stačí jeden vstup na zvukovce. Out mám taky jeden, kterej si rozděluju do monitorů/sluchátkového předzesilovače.

Takže by mi stačily 1-2 vstupy (rca, jack) a 2 outy (rca, jack)

delay

Příspěvek od delay »

Jasný, tak smysl by měla, pokud bys k tomu měl ten XLR breakout kabel, což by snad neměl bejt takovej problém, ani drahá investice. Netuším, jak je na tom karta komponentama vzhledem třeba k RME Babyface, kterou bych ti jinak vřele doporučil, protože splňuje přesně to co potřebuješ navíc s konfortním ovládáním, ale je to cenově už trochu jinde.

jsm

Příspěvek od jsm »

Nehledám podle ceny, ale kvality. Zvuková karta je základ. Babyface jsem taky sledoval a je hodně vychvalovaná, jen mám stále předsudky vůči USB. U známýho ve studiu nám karta Lexicon usb karta nechtěla moc fungiovat a odpojovala/připojovala se k PC jak se jí chtělo... Od tý doby zapojení zvukovky skrz usb nevěřím.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja 9632 mam. kdyby te zajimalo cokoliv konkretniho, tak se ptej, lepsi nez abych tady psal romany. predtim jsem mel 2496, tak muzu i srovnavat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Rme mozes verit

delay

Příspěvek od delay »

jsm píše:Nehledám podle ceny, ale kvality. Zvuková karta je základ. Babyface jsem taky sledoval a je hodně vychvalovaná, jen mám stále předsudky vůči USB. U známýho ve studiu nám karta Lexicon usb karta nechtěla moc fungiovat a odpojovala/připojovala se k PC jak se jí chtělo... Od tý doby zapojení zvukovky skrz usb nevěřím.
Babyface mám asi dva měsíce, jediný co se občas stane v souvislosti s USB je, že třeba při vytažení flashky natvrdo se odpojí i Babyface nebo se vypne Total MIX, nepovažuju to ale za chybu RME, je to spíš věcí samotného PC nebo OS, stalo se mi to vlastně jednou nebo dvakrát... Řešení je použít namísto napájení z USB externí PSU.
Sama od sebe se ta karta nevypne nikdy.
Předtím jsem měl Yamahu na mLan FireWire a tam jsem musel celkem často restartovat z duvodu ztraty synchronizace atd. To bylo peklo.
V souvislosti USB a RME jsme nečetl o žádných problémech a to jsem četl kde co, než sem jí koupil.
Ve zkušebně máme multikanál TASCAM na USB a bez problém jsem nahrával 14 stop současně. Nebyl problém nikdy.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pytkin píše:v sucasnosti je USB rozumnejsie ako FW ..
S tymto rozhodne suhlasim. Skoro ma porazilo, kym som stabilne rozbehal Saffire56, vymenil som kvoli tomu motherboard, kupil radic a kvoli mobilnemu nahravaniu dokonca dalsi stary notebook s ExpresCard slotom. Zial karta s podobnou vybavou dodnes neexistuje v USB verzii, takze som nemal moc na vyber. V tvojom pripade by som siel urcite do USB.

mando

Příspěvek od mando »

Focusrite Scarlett maju problemy s drivermi, RME je urcite OK

qwerty

Příspěvek od qwerty »

Pytkin píše:Rme mozes verit
Souhlas, mám Babyface cca půl roku a šlape nádherně na notebooku i na stolním PC.
http://www.soundcloud.com/q-rty
Mackie Onyx Blackbird, RME Babyface, Mackie HR824, Access Virus TI, Akai APC 40

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja moc nerozumim tomu, proc kdyz Ti funguje a vstupama/vystupama vyhovuje ta Delta chces porizovat 9632.

Odpovědět