Steinberg Yamaha MR816X / MR816 CSX
Steinberg Yamaha MR816X / MR816 CSX
Ahoj co si myslíte o těchto dvou zvukovkách? Docela zajímavý je to interní DSP.
Nemá s tím někdo zkušenost? Čím se liší dražší varianta od levnější ? Příjde mi, že má ten samý počet vstupů výstupů apod.
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4047
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4057
Díky
Nemá s tím někdo zkušenost? Čím se liší dražší varianta od levnější ? Příjde mi, že má ten samý počet vstupů výstupů apod.
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4047
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4057
Díky
Re: Steinberg Yamaha MR816X / MR816 CSX
Diky uz jsem to vykoumal z jejich videa. Zkusenost s tim asi nikdo nema.. ale libi se mi ta integrace do cubase to je docela vymakany.
tento HW je mam pocit reinkarnacia Yamaha karty i88x.. ked na to pozeram tak je to to same... mozno to ma zopar vylepseni...
Jo to je mozne, ale ma to vymakanejch par veci pro uzivatele cubase napr. ta tlacitka pro primy prolinkovani tzn. chces pouzit hw synth nemusis klikat nikde a nastavovat vstupy a vystupy jen stisknes tlacitko prislusny linky, kam mas pripojeny syntak a in se ti pripoji a nastavi na audio stope proste takovy rekneme vic user friendly ovladani.EXCOM píše:tento HW je mam pocit reinkarnacia Yamaha karty i88x.. ked na to pozeram tak je to to same... mozno to ma zopar vylepseni...
jo, takto velmi podobne funguje mLan a jeho Graphics Patchbay.. no, uz i88x je dobry HW, tak pochybujem ze toto bude horsie.. akurat to zjavne spravili privetivejsie ako mLan pre uzivatela...TOM-Thak píše:Jo to je mozne, ale ma to vymakanejch par veci pro uzivatele cubase napr. ta tlacitka pro primy prolinkovani tzn. chces pouzit hw synth nemusis klikat nikde a nastavovat vstupy a vystupy jen stisknes tlacitko prislusny linky, kam mas pripojeny syntak a in se ti pripoji a nastavi na audio stope proste takovy rekneme vic user friendly ovladani.EXCOM píše:tento HW je mam pocit reinkarnacia Yamaha karty i88x.. ked na to pozeram tak je to to same... mozno to ma zopar vylepseni...
Jasne jasne, trosku se opici po M-powered a vecech pro Logic, ale ja jako uzivatel cubase to uvitam :c). Efektivnejsi prace = lepsi vysledky hehe.EXCOM píše:jo, takto velmi podobne funguje mLan a jeho Graphics Patchbay.. no, uz i88x je dobry HW, tak pochybujem ze toto bude horsie.. akurat to zjavne spravili privetivejsie ako mLan pre uzivatela...TOM-Thak píše:Jo to je mozne, ale ma to vymakanejch par veci pro uzivatele cubase napr. ta tlacitka pro primy prolinkovani tzn. chces pouzit hw synth nemusis klikat nikde a nastavovat vstupy a vystupy jen stisknes tlacitko prislusny linky, kam mas pripojeny syntak a in se ti pripoji a nastavi na audio stope proste takovy rekneme vic user friendly ovladani.EXCOM píše:tento HW je mam pocit reinkarnacia Yamaha karty i88x.. ked na to pozeram tak je to to same... mozno to ma zopar vylepseni...
Ahoj vespolek.Nedávno jsem si MR 816x pořídil a jen samá chvála.Jen nepoužívám dodaný Cubase AI4.Páč mám spoustu projektů v Nuendu 3 a ty bohužel v AI4 nemám šanci otevřít.Tak že jsem bez podpory přímého prolinkování neboť tento HW podporuje tuto funkci od verze Cubase - Nuendo 4.
Ale odboural jsem tím analog mix /Behringer 1836 ?/a vyhrávám si s vestavěnými DSP efekty.Čistý zvuk + jednoduchost = spokojenost
Ale odboural jsem tím analog mix /Behringer 1836 ?/a vyhrávám si s vestavěnými DSP efekty.Čistý zvuk + jednoduchost = spokojenost

Steinberg MR 816x, BEHRINGER B2030A, SAMSON C02, AKG P 100, BEHRINGER B-1, CME-UF6, ZOOM 2000.
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER
Cubase AI4, Nuendo 3, REAPER

čekám na svojí CSX kočandu... brzy poreferuju o rozdilech vuči kategorii ESI, m-audio a spol s.r.o.
tak to jsem zvedavej, taky jsem o ni velmi uvazoval. No ja nakonec cekam asi pristi tyden focusrite liquid saffire 56, ale tak dlouho jsem se mezi tema dvema nemoh rozhodnout, az to nakonec rozhodla vicemene nahoda:)
u mě rozhodlo hlavně to, že společně s cubase 5 se prodava za "pět švestek", no a taky ta integrace
Já ji chtěl taky, ale nakonec sem šel do levnější vatianty
a taky spokojenost hehe.
Každopádně poreferuj :c)

Každopádně poreferuj :c)
takže po dlouhém čekání na zásilku a pak ještě dalším čekání na kontinentální adaptér konečně můžu poreferovat:
ještě mi bude chvíli trvat, než všecko ozkouším, ale první dojmy:
plusy:
- pro uživatelé cubase velice šikovná věc (urychlení práce)
- velice robustní záležitost made in Japan
- sluchátkové předzesilovače mají pevnější basy než jsem byl zvyklý a oddělenější stereo podání
- mikrofonní předzesilovače jsou transparentní, nebarví, plný a pevný zvuk
- hraje to dobře jak sviňa, mám pocit přísnějších basů, stereo není širší, ale jakoby více oddělenější
- má to v sobě efekty - velice obstojný reverb, který můžeme přidat na jakoukoli stopu ať už vstupní, nebo výstupní, a více než obstojný channel strip, který může být aplikován na vstupní signál (možnost mít oba i jako vst v cubase)
- nepotřeba externího level kontroléru
- občas to bliká jako na pouti
minusy:
- nemá to midi, i když by klidně mohlo
- volume/control knoby nepůsobí tím nejusazenějším dojmem
ještě mi bude chvíli trvat, než všecko ozkouším, ale první dojmy:
plusy:
- pro uživatelé cubase velice šikovná věc (urychlení práce)
- velice robustní záležitost made in Japan
- sluchátkové předzesilovače mají pevnější basy než jsem byl zvyklý a oddělenější stereo podání
- mikrofonní předzesilovače jsou transparentní, nebarví, plný a pevný zvuk
- hraje to dobře jak sviňa, mám pocit přísnějších basů, stereo není širší, ale jakoby více oddělenější
- má to v sobě efekty - velice obstojný reverb, který můžeme přidat na jakoukoli stopu ať už vstupní, nebo výstupní, a více než obstojný channel strip, který může být aplikován na vstupní signál (možnost mít oba i jako vst v cubase)
- nepotřeba externího level kontroléru
minusy:
- nemá to midi, i když by klidně mohlo
- volume/control knoby nepůsobí tím nejusazenějším dojmem

velky minus: nema to rado FW porty integrovane na zakladni desce, vubec je to choulostive zarizeni
doporučuju všem co chtějí kartu rozběhnout pod Win7 64 bitů použít ovladač Yamaha FW driver ver. 1.5.0, ne jiný.