UAD - Náboje do Apolla

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
maux

UAD - Náboje do Apolla

Příspěvek od maux »

Čau kluci, večer bude slavnostní unpacking, tak bych rád od uživatelů UAD pluginů slyšel pár tipů a rad, jaký používáte, jaké pořídit, co se na co hodí a tak podobně.

Určitě začnu reverbem. Moc by mě zajímalo i zacílení, co na stopu a co na master a tak.....

Úplně super by pro příští generace bylo, kdyby jste měli chuť na mikrorecenzičku toho co používáte, nebo s čím máte osobní zkušenosti.

Díky.

Amorph
Moderátor

Re: UAD - Náboje do Apolla

Příspěvek od Amorph »

reverby:
Plate 140 - pekne hladkej, ma charakter, je "videt". Casto do nej posilam overheady, nekdy vokal. V posledni dobe jsem ho ale trochu nahradil Lexiconama.

RE201 Spaceecho. Super vec, zivej charakter, proste spaceecho. Dokaze i pekne kreslit. Nevyhoda springreverb sekce je, ze nejde skoro nijak nastavit - bud sedne nebo ne. Kazdopadne na ruzne spinavejsi barvy pouzivam casto.

Komprese:
Rozhodne muzu doporucit LA2A kolekci, je to uplne jinde, nez legacy verze. Casto skoro instantni hotovej vokal. Ma hezkej ten hrebinek na vejskach.

4KBuss komp - pro me workhorse se spoustou pouziti od kopaku, pres virbl, az na ruzne bussy.

1176 Collection je taky fajn. Casto na overheadech nebo roomu, pripadne paralelnim drumbussu, obcas pouziju na kytarach nebo na base, nekdy na kopaku. A to zkresleni se na tom da nekdy pouzit docela kreativne.

EQ:
Pultec collection, velmi pouzitelna a hezky znejici vec i kdyz pokud na to clovek neni zvyklej, tak si musi nejdriv zvyknout na trochu jinej styl prace, nez s pohodlnymi plne parametrickymi equalizery. Mrknul bych se i na API Equalizery, zatim jsem neporidil, ale demo se mi hodne libilo.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Určitě i FATSO - jeden z duvodu proc si lidi UAD kupovali.:)

http://www.uaudio.com/blog/fatso-demo-part1/
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

maux

Příspěvek od maux »

Díky, bezva. :palec+:

Dostal jsem dáreček, 50 doláčů a navrch Helios™ Type 69 EQ Plug-In.

V cubase se mi v efektech nabizí všechny pluginy, co má UA v portfoliu. Moc pozorně jsem to nezkoumal, ale nepodařilo se mi najít, kde si nastavím, aby byly v nabídce jen zakoupené. Kdepa se ta mrška schovává?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

maux: to bohuzel nastavit nejde. Leda si muzes rucne udelat foldery a do nich to rozkopirovat. Bohuzel to pak clovek musi udelat znova pri kazdem preinstalovani UAD softwaru. Nicmene od tech co nemas koupeny si vzdycky muzes pustit demo.

maux

Příspěvek od maux »

Martine a je možný to normálně odfajfkovat v preferencích?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jestli myslis v preferencich Cubase v seznamu VST pluginu, tak to by vlastne taky melo jit.

maux

Příspěvek od maux »

Jojo, tak já to večír udělám.

Tady posílám výbavičku, co jsem dostal. Prolítl jsem na stránkách jejich videa, mno nevím......je něco z toho opravdu "cool"?
Přílohy
UAD výbava.JPG

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

1176LN je rozhodne fajn na urcite veci. Ten Helios nemusi byt spatnej, ale ten jsem vubec nezkousel. Pultec bych doporucoval upgradnout na tu Collection verzi az bude nejaka akce, tim ze vlastnis tu legacy, tak mas 100$ slevu. Stejne tak LA-2A. A vlastne i 1176 i kdyz tam mam nejak pocit, ze to neni oproti te legacy LN verzi tak zasadni rozdil.

maux

Příspěvek od maux »

Vyčerpávající. Díky moc. :palec+:

Odpovědět