UAD Volt 2 Clipping

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Tommy Dee

UAD Volt 2 Clipping

Příspěvek od Tommy Dee »

Ahojte,

Vcera mi prisla nova zvukovka UAD Volt 2, ktorou som nahradil starucku NI Komplete audio 6 Mk1 (s ktorou som bol mimochodom stale nadmieru spokojny, Bohuzial vsak prestala po 10 rokoch fungovat).

Kazdopadne prve nadsenie vystriedalo prekvapenie, ze zvuk z monitorov bol pekne rozbity, bez ohladu na to ako velmi som pridal alebo ubral hlasitost na volume knobe na zvukovke. Kazdopadne vsimol som si, ze mi neustale blika Monitor LED (na karte) medzi oranzovou a cervenou a tak mi napadlo, ze znizim hlasitost priamo vo Windowse, co nakoniec pomohlo (niekde pri 43% volume, pôvodne 100%) a zvuk uz neclippoval.

Skusal som googlit (rovnakych pripadov je viacero), avsak nikde som sa nedopatral, ci ide o standardne riesenie tohto problemu, kedze pri predoslej karte som nikdy nic podobne riesit nemusel.

Driver mam nainstalovany, najnovsiu verziu. Volt je nastavena ako primarna karta vo windowse.

Mate s tym niekto skusenost, pripadne aj pri inej karte a proste s tym musim zit, alebo je to problem?

Dakujem

jammix

Re: UAD Volt 2 Clipping

Příspěvek od jammix »

Problém ako popisuješ mi nepríde normálny , len neviem do akej miery znamená rozbitý zvuk. Nic méne jediné čo mi napadá že sa ti tam primiešava niečo alebo dupluje, možno loop back , možno pomer direct monitor software monitor.
treba preliezť všetky volby v driveroch a nastaveniach.

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Mal som presne rovnaky problem ako na tomto videu: Skusal som prehladat vsetky nastavenia, ale neobjavil som nic, co by pomohlo.
Zaroven mi to v DAW vydavalo velmi "glitchy" zvuky vzdy na zaciatku, ked som stlacil play, hoci som sa hral s bufferom a ostatnym nastavenim.

Niekde v komentaroch som sa docital, ze mu kartu Opravili/Vymenili a uz mu fungovala spravne, ale na toto nemam chut a hlavne by som od UAD ocakaval trosku inu kvalitu, aj napriek low cost karte.

Napisal som aj na UAD support, ale kym mi odpisali, tak som uz musel kartu vratit (14 dni na vratenie).

Takze som teraz skusil Focusrite Scarlett 2i2 a vsetko funguje ako ma. Prvy dojem je fajn. Akurat som si vsimol, ze max Buffer size ovladaca je 1024. Co by v principe nemalo vadit ale ked som otestoval nejaky narocny projekt (pre moj stary PC uz takmer kazdy projekt :D) tak mam dojem, ze to na starej karte pri 2048 slapalo o trosicku lepsie a tych cracklingov bolo menej. Kazdopadne slaby HW nemozem zvalit na kartu :)

jammix

Příspěvek od jammix »

Noooo ... tak to UA nezvladlo kvalitu uplne ... :wink:

Odpovědět