windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 16 úno 2011 00:27

Ahoj,
Nevíte jak nejlépe nastavit zvukovou kartu m-audio fast track ultra 8r v abletonu? Zdá se mi, že v tom pořád loupe a už nevím jak je to možné.. nemá někdo nějaký tip nastavení fasttrack v abletonu? rád zkusím cokoliv.. pořád se učím :?

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od listonos » 16 úno 2011 13:19

S fast track pro mi toto robilo zapnute Aero vo win 7 ale az tak po chvili pouzivania a potom este indexovanie suborov na pozadi...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od kexik » 16 úno 2011 14:10

a v inych asio softveroch ti to nelupe?

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 16 úno 2011 23:19

já to vlastně neumim pořádně používat.. mám tam hodně velkou latenci.. fakt velkou a pak je to dobrý a když to ze srandy otevřu v FL studiu a nasekám tam nějaký vsti tak to lupe taky i když jsem předpokládal, že to s touhle zvukovkou bude krásně čistý... co ale řeším uplně nejvíc je to, abych si v albletonu rozdělil clipy do výstupů, přesně osmy, což byl důvod koupi této zvukovky.. nějak to prostě ne a ne rozchodit tak jak potřebuju... měl jsem zvukovku native instruments audio 4 dj a to mi rozhodilo krásně do dvou kanálů... ale tady je to horší.. myslel, jsem že to půjde stejně po másle...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od kexik » 17 úno 2011 08:58

cize to lupe aj vo FL... a vsade mas nastaveny nativny asio driver? lebo ableton ma prednastaveny directx driver a fruity zasa asio4all, co je emulator asia.

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 17 úno 2011 09:54

tahle zvukovka má nějakej svůj ovladač přímo.. věřim, že v tom je nějaká blbost jen..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od kexik » 17 úno 2011 10:02

ta zvukovka ako kazda ma svoj wdm ovladac, directx ovladac a asio ovladac. a kazdy ma inu latenciu. mas tam v audio properties asio fast track ultra? to asio tam MUSI byt v nazve

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 17 úno 2011 11:23

driver mi nabízí buďto: MME/DirectX, nebo ASIO... po zadání asia mi Audio Device dává možnost výběru: Asio 4ALL, nebo M-Audio usb 2.0 Asio... když ale zadam MME/DirestX mám možností více jakož to: nastavení IN & OUT... s tím, že mám přímo možnosti: M-audio fast track ultra DX, nebo M-Audio fast track ultra wave.... nevím, tohle snad už dam do kupy, horší je, že neumim přiřadit ty audio clipy k výstupům.. potřebuji to kvůli kapele jedním kanálem mix všeho s klikem k bubeníkovi, v jednom hohrávky kytar, v jednom synthy atd. atd. prostě 8 výstupů z toho něco ve streu a kytary pak v monu... tam vlastně nechodím přes master že? já fakt nevim, asi tu blábolim, ale nevim jak na to... koukám, že jsem uplnej amatér... zlatý dva výstupy, kde byl mix s klikem a bez kliku do lidí :-D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od kexik » 17 úno 2011 17:25

konecne sa dakam dostavame. Driver MUSI byt maudio usb asio a to posielanie na vystupy si nastuduj v manuali pre ableton, v casti o pouzivani virtualneho mixpultu. Ide o to ze stopy posielas na jednotlive inserty s efektami a tie nejdu na master ale rovno na vystupy karty

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 17 úno 2011 18:04

driver daj v abletone - preferences: M-Audio usb 2.0 Asio
v preferences / audio / channel config. si zaškrtaj IN a OUT, ktoré chceš
a potom si vyber v danej stope v menu I/O - Audio To - Ext.Out a kanál ktorý chceš a musí to poslúchat..
a čo sa týka lupancov, latencie,etc.. tak je tu na fore kopa navodov jak tunit windows, treba hladat..

.ja mam Ableton + FTP na Viste a funguje ok

btw: Tranzy??

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 17 úno 2011 22:34

jj tranzy :-)

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: windovs 7 + m-audio fast track + ableton

Příspěvek od masterfuture » 17 úno 2011 22:48

ReaktoplazmAR: to je ono!!!! přesně... já tam furt rval ten jinej ovladač a ne a ne zjistit jak na to.. konečně jsem vyřešenej... :-) až mi padl budr ze srdce... a díky i Kexíkovi samozřejmě... jupí ja jej :-)

Odpovědět