Zvuk SF2 mi leze do jiné zvukovky

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Zvuk SF2 mi leze do jiné zvukovky

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 14:04

V Notebooku mám onboard zvukovku a ještě používám Creative Audigy 2 NT. Protože budu v sobotu nahrávat orientačně zpěv na Notebook, tak jsem si skladby přehodil na něj - a hle problém.

Všechny VSTi a wav soubory mi lezou do Audigy2, ale zvuk SF2 mi leze do té zvukovky onboard - kde se to dá v Cubase SX3, nebo kdekoli v PC nastavit - aby vše šlo do Audigy?

Prosím, nechci rady typu Kontakt a podobně, protože otevřením Kontaktu a naloadováním nástrojů do něj již nestíhá Notebook - je to jen 1,6GB s 512MB RAM... díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2006 22:31

zvuk SF2 , teda myslis asi MIDI ? alebo co ? zvuk SF2 to je dost divna definicia ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 12:07

nejak divne naroutovane najskor... predpokladam ze sf2 prehrava DSP audigy ale vysledok posiela do nespravneho audio zariadenia... ale ako nastavit audigy, netusim, urcite nejakym proprietarnym routerom, nie cez cubase ani cez system

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 31 bře 2006 12:37

a nieje to tak ze vdaka dvom zvukarinam ma nainstalovane aj dva rozne sf prehravace?....potom by to bola otazka ze do ktoreho posiela z cubase MIDI stopu...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 bře 2006 13:12

Chalani nie je dobre v pripade zakupenia inej karty natvrdo vypnut v BIOSe tu onboardu? Pytam sa preto, lebo som pocul aj kladne aj zaporne nazory tak neviem...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 31 bře 2006 13:29

Na vypnuti onboardovej zvukovky nemoze byt nic zle......teda ak nechces pouzivat aj tu napr. na tie posrate okenne zvuky pri starte a skonceni, pri chybe atd......proste zvuky, ktore vzdy s radostou rad vypinam....okrem toho na toto sa da naroutovat aj externa karta....len ked ju nemas pripojenu tak je potom ticho..... a to je tak asi jediny pruser co sa moze stat pri vypnuti vnutornej zvukovky....ak sa tomu vobec da pruser povedat.....ale v tomto pripade ide o notebook a je otazne ci je tato funckia v tom konkretnom biose dostupna......ja som uz videl aj taky bios kde to neslo....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2006 14:44

presne tak... ak onboard nechces na nic, tak ju odstrel v biose, na 99% to ide.
hubert: onboard nema dsp, takze nemozu byt dva sf2 midi generatory... je len jeden a ten bezi na audigy, ovsem audigy nemusi audio z dsp posielat na svoje prevodniky, moze ich poslat hocikam a to sa prave zrejme deje

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 31 bře 2006 15:09

Ah so......tak potom sa naozaj treba len pokutrat v routingu tej audigy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2006 16:23

mozno v mixeri audigiy zapnut SYNTH

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 03 dub 2006 10:17

Omlouvám se, že jsem se nepřidal do debaty, ale byl jsem mimo Net.
Mimochodem děkuji za všechny podnětné nápady, jistě budou moci býti do budoucna pomocí někomu jinému..

Pytkinovi - zvuky s příponou sf2 - tedy SoundFonty nejsou klasické midi, které leze z hw syntů, ale jsou to zvuky, které se loadují přes Synth A do Cubase z PC.

Ostatním - všechno jsem měl správně naroutované jak v Audigy, tak Cubase, proto to byla pro mě záhada.....

Na svém PC mám také vypnutou Onboard zvukovku, protože v něm mám jak Audigy2, tak Midimana. U Notebooku mám v Biosu zapnutou zvukovku Onboard, protože se občas žena dívá na filmy a nechce mít sluchátka na hlavě - nerad bych, aby se mi vratala v Biosu - to chápete.

Hrál jsem si s tím celkem dlouho, než jsem na to přišel. Takže, kdyby měl někdo stejný problém, zde je pomoc, jak to vyřešit. - - Zvukovku Audigy je potřeba nejprve vložit do PCM slotu a pak teprve nastarovat Notebook, protože když vložíte zvukovku až po nastartování WinXP, sice se vám všechno přesměruje na ní, (to také záleží na nastavení Notebooku) ale právě tato sekce PC Syntu se nepřesměruje. Proč, na to jsem nepřišel, ale je to tím....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2006 20:01

to vyjadrovanie ! to vyjadrovanie !

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 04 dub 2006 14:04

O.K. Pytkin omlouvám se, ale jsem přes hudbu, vím, kde si co občas namáčknout v Cubase a ostatních hudebních programech, aby mi v konečném výsledku z monitorů vylezl nějaký kloudný výsledek, ale jak se co jmenuje - sorry - to bohužel mohu pouze amatérsky popisovat.... :?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 dub 2006 14:53

2Jiří: jenomže to je právě to, co mně osobně přijde strašně nelogické. Když se chce někdo něčím zabývat, tak by měl ovládat příslušnou terminologii....alespoň tu základní... IMHO.

P.

Odpovědět