Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od James L. » 15 zář 2010 21:06

Zdravím

Jsem zoufalý a už nevím co s tímhle problémem dělat.

Když mám zaplej Power Core ve FireWire, stává se dost často, že se vypne zvuk z ničehonic, zvukovka ale nikoli. Na noťasu mám 3 USB + jedno kombinovaný se satou a jednu 1394 FireWire, ve který mám PowerCore.
Obsazený mám uplně všechno. Dost často se stává, že když připojuju PoweCore do 1394, tak to "vyskratuje" USBčka nebo co a jakoby je to vypne, ale na hrozně malou chvilku (ani nebliknou ledky). Někdy se to stane, někdy ne, 1394ku mám na noťasu přirozeně malou a špatně se do toho trefuje a všiml jsem si nepatrnejch jiskřiček. Pak jsem si sahnul na přípojku a portu na notebooku prstem zároveň a zjistil jsem, že skrze firewire teče až překvapivě velkej proud. Devíti voltová baterie mi prst neprobrní, tohle jo...

Nicméně, když mám štěstí, tak se při připojení zvukovka "nevypne" a jede dál i se zvukem. Když mám smůlu, jakoby se vypne.
Prostě se stane to, že ledky a tohle všechno běží, ale vypne se zvuk a nefunguje výstup a vstup midi. V Cubase ani ve winampu v týhle chvíli, když se to stane, neslyšim vůbec nic. Jenom když přepnu na odposlech analogovejch vstupů a zahraju něco na synťáku.
Musim zvukovku vypnout a znova zapnout, aby se chytla. Nic jinýho nepomáhá. Tohle se bohužel stává pak i při práci. Nemá to žádnej pravidelnej průběh, což mě znepokojuje ještě víc. Prostě to hraje a z ničeho nic se to vypne. Nemusim zmáčknout vůbec nic. Prostě zvukovka jakoby jede, ale neleze z ní ani hovno. :evil: Stalo se mi to párkrát i bez zapojeného PoCo, ale když je připojenej, dělá to až nelidsky často.

Je možný, že když mám obsazený všechny 4 USBčka (klávesnice, myš, externí disk, zvukovka) a FireWire, že to notebook prostě nestíhá napájet? Do PoCo teče vlastní šťáva ze sítě, tak to noťas nijak nevysává. Vážně nevim co s tim a mám chuť to všechno vzít a hodit to z okna ven! :cry:
Nebo jsem tu zvukovku nějak načal tim, že připojuju PoCo? Mám si koupit 500mA 9V zdroj ke zvukovce?
Nechci kvůli ty sra*ce kupovat nic zbytečně (M-Audio Fast Track Pro)..

1) Do PoCo FireWire kabelu teče nějakym způsobem proud co nemá a vypníná mi to ty USBčka
2) Nějakej problém s ovladačema PoCo vs Zvukovka (nemyslim si)
3) Noťas nestíhá napájet všechny připojený zařízení.
4) Je tam nějaký přetížení.

Jediný tohle mě napadá.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od Milan » 15 zář 2010 22:42

Zkus ve Správci zařízení zakázat integrovanou zvukovou kartu a HLAVNĚ bezdrátovou síť. Zdánlivě to nedává smysl, ale zkus to.

Jaký máš OS a typ notebooku? Jestli Win XP, tak bych měl ještě jedno až dvě vysvětlení, ale nejdřív zkus zakázat tu wifinu...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od dendy » 15 zář 2010 22:55

FW zvukovku nemam ale myslim ze som zachytil ze niektore firewire radice v notebookoch mavaju problem s FW zvukovkami.. skus sa trosku pohrabat vo fore (funkcia search), mam pocit ze nieco podobne tu uz raz niekto riesil...

zajyc
Příspěvky: 1
Registrován: 16 zář 2010 08:01

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od zajyc » 16 zář 2010 08:09

Ahoj,

měl jsem podobný problém s FireWire zvukovkou. Pomohlo mi použít utilitku DPC Latency Checker:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
...všechny verze Win (od XP po 7mičky) trpí drop-outy při synchronizaci externích zařízení ...a u notebooků je to hodně znát, protože jsou na sběrnice připojeny defaultně další zařízení (Wi-Fi, webcamera, touchpad atd.)..
..já jsem stáhnul DPC Latency Checker - jenom pustil Exáč, nic neinstaloval a nechal testovat...nefachalo to...nechal jsem puštěnou utilitku a pomalu ve Správci zařízení zakazoval jednotlivé věci, které by to mohli dělat...skončil jsem tak, že jsem zakázal ovladače pro Wi-Fi, Webcameru, interní zvuk a napájení baterky a najednou to maká jako víno, bez jedinýho drop-outu...držím palce, ať to zkrotíš...

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od James L. » 16 zář 2010 11:16

Zkus ve Správci zařízení zakázat integrovanou zvukovou kartu a HLAVNĚ bezdrátovou síť. Zdánlivě to nedává smysl, ale zkus to.

Jaký máš OS a typ notebooku? Jestli Win XP, tak bych měl ještě jedno až dvě vysvětlení, ale nejdřív zkus zakázat tu wifinu...
Tohle určitě zkusím, je fakt, že zaplou wifinu při skládání mám, protože doma používáme bezdrátovej net. Stačí jí fyzicky vypnout, nebo jí musim i zakázat?

Mám Win7 x64 a mám DELL Latitude E6400 @ 2,4 GHz Core2 Duo, 2 GB RAM.
FW zvukovku nemam ale myslim ze som zachytil ze niektore firewire radice v notebookoch mavaju problem s FW zvukovkami.. skus sa trosku pohrabat vo fore (funkcia search), mam pocit ze nieco podobne tu uz raz niekto riesil...
Právě že to není FW zvukovka. Zvukovku mám v USB.
Ahoj,

měl jsem podobný problém s FireWire zvukovkou. Pomohlo mi použít utilitku DPC Latency Checker:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
...všechny verze Win (od XP po 7mičky) trpí drop-outy při synchronizaci externích zařízení ...a u notebooků je to hodně znát, protože jsou na sběrnice připojeny defaultně další zařízení (Wi-Fi, webcamera, touchpad atd.)..
..já jsem stáhnul DPC Latency Checker - jenom pustil Exáč, nic neinstaloval a nechal testovat...nefachalo to...nechal jsem puštěnou utilitku a pomalu ve Správci zařízení zakazoval jednotlivé věci, které by to mohli dělat...skončil jsem tak, že jsem zakázal ovladače pro Wi-Fi, Webcameru, interní zvuk a napájení baterky a najednou to maká jako víno, bez jedinýho drop-outu...držím palce, ať to zkrotíš...
Tohle určitě zkusím, zní to dobře.


Děkuju všem za vaše nápady :!: :!: :!: :!:

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od James L. » 16 zář 2010 11:27

Obrázek

Tohle jsem zkusil teď v práci. Zapojenej externí disk, klávesnice, myš v USB. Tohle se ukázalo když jsem zapnul wifi.

Ještě zkusím doma při PowerCore v 1394. Díky moc!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od kexik » 16 zář 2010 12:44

inak, ak mas 2GB RAM, uprednostnil by som 32bit verziu windows 7... tie dlhsie adresy sa prejavia na vykone v realtime mode... nehladiac na kompatibilitu systemu, DAW aplikacie a pluginov

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od James L. » 16 zář 2010 13:06

kexik píše:inak, ak mas 2GB RAM, uprednostnil by som 32bit verziu windows 7... tie dlhsie adresy sa prejavia na vykone v realtime mode... nehladiac na kompatibilitu systemu, DAW aplikacie a pluginov
Je fakt, že jsem tohle neporovnával, tak nevím, ale časem to udělám. x64 jsem si nainstaloval záměrně kvůli procesoru.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od James L. » 16 zář 2010 20:56

Update: Tak pánové, hlavně Zajyci :)

Hrozně moc vám děkuju za vaší pomoc. Díky tomu DCP Checkeru jsem zjistil, že to opravdu způsobuje všechno WiFi. Zvukovka dropla jenom jednou a to když jsem nechal kompa nečině do doby než ztmavla obrazovka. Při práci nedropla ani jednou a zapojil jsem uplně všechno včetně Power Core.

Takže ještě jednou DÍKY!!!!!!!!!!!!! :)

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Zvuková karta běží, zvuk se vypíná

Příspěvek od Milan » 16 zář 2010 21:50

Jsem ti říkal hned na začátku, že to bude wifina. K čemu nějakej Latency checker, dycky je to wifina :-)

Odpovědět