Zvuková karta pro Windows

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
humbuk

Zvuková karta pro Windows

Příspěvek od humbuk »

Koukám po nové zvukové kartě, ale nepotřebuji kvalitní kvalitní vstupy. Pouze potřebuji aby byla co nejspolehlivější pod Windows a zvlášt ovládání pro sluchátka a hlavní výstup.
Zajímavé jsou Steinberg UR22c, Presonux AudioBox go... Ale všude najdu recenze na zvukovou kvalitu, ale stran spolehlivosti nic moc. Nebo to už jsou všechny karty osvědčených značek spolehlivé? Díky

Oxyygen
Profesionál

Re: Zvuková karta pro Windows

Příspěvek od Oxyygen »

Jednoznačně Focusrite Scarlett 2i2 (a vyšší) - Kvalitní převodníky, dílensky dobře udělaná, USB-C, o té kartě nevíš, šlape jako hodinky!
https://focusrite.com/en/usb-audio-inte ... arlett-2i2
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Taky bych doporučil Scarlett. Mám tu 2i4 2nd gen a sem s ní maximálně spokojený. Win10

humbuk

Příspěvek od humbuk »

Díky, na Scarlett jsou jen samá superlativa, ale nemám vůbec rád červenou :) . Ale když teď projíždím recenze na Thomann, tak bych si snad nevybral asi nic.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

když si tak potrpíš na barvičky, tak rme nic červenýho nemá a taky se o to můžeš opřít...

humbuk

Příspěvek od humbuk »

Díky, to by splňovalo pouze barvou ,ale technické požadavky nikoliv.

vasek

Příspěvek od vasek »

Mám Scarlett 2nd gen a občas mi úplně shodí Windows.

humbuk

Příspěvek od humbuk »

To je přesně ono, jak jsem pročítal diskuse na Thomann. V mém hledaném segmentu jsem nenašel nic o čem by se dalo říct, že je extra spolehlivé. Což asi ani na Windows stran rozmanitosti hardware není možné. Takže docházím k závěru, že prostě něco zkusím a uvidím. Moje daw je od Steinberg, tak bych logicky očekával že Steinberg karta bude s tím snad nejvic ok...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak ne Focusrite , tak odporucam Audient

https://www.thomann.de/cz/audient_id14_mkii.htm

Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

humbuk píše:
04 zář 2022 09:08
Díky, to by splňovalo pouze barvou ,ale technické požadavky nikoliv.
a jake tve technicke pozadavky nejsou karty od rme schopny splnit?
humbuk píše:
04 zář 2022 11:03
Moje daw je od Steinberg, tak bych logicky očekával že Steinberg karta bude s tím snad nejvic ok...
to přece vůbec nesouvisí... napis steinberg sam o sobe nic nezarucuje a ani zadna skryta specialni kompatibilita (s nejakymi ficurami navic pro jejich daw se nekona).
Naposledy upravil(a) biscuit dne 04 zář 2022 11:51, celkem upraveno 1 x.

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Rme karty su v poriadku aj po funkcnej stranke samozrejme, len bolo zdoraznene,ze nesu cervene,ked uz tu padol dodatocne takyto parameter... :-)
Len davam varovanie na zaklade mojej skusenosti pred Tascam US-800, ta je prave po stranke spoluprace s Windows "chrobačna". Neviem,co plati aj pre zvyšok rodiny US kariet... Musí sa zapnúť až po spustení Windows, MIDI sa musí zapojiť tiež nejak podmienečne ( terz už epamätám, či pred,či po spustení DAW) - tieto podmienky popisuju na fórach,takže nejde o individualny problem. (Snáď len) moja kartA sa aj pri dodržaní podmienok počas fungovania po čase sekla, často so zaloopovaním práve prehrávanej polsekundy zvuku, pomáhal len reštart pc ( s tým,že bolo treba zasa myslieť na tú nutnosť kartu odpojiť atď...). Proste presný opak toho, že "o karte neviem, a ide..."

humbuk

Příspěvek od humbuk »

RME splní všechny požadavky, ale jak jsem psal, neřeším vůbec vstupy, ale zajímá mě kvalitní výstup a hlavně ideální funkčnost pod Windows a Nuendo/Cubase. Takže mi přijde zbytečné platit za RME, když ty vstupy vůbec nevyužiju. Vůbec netuším, jestli Steinberg karta je ideální se Steinberg DAW, ale tak nějak z logiky by to člověk očekával a bylo to jedno z vodítek jak se v té velké nabídce probrat....

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jenze u rme si nezaplatis jen za kvalitni vstupy, ale proste za produkt, ktery je vypiplany, vydrzi ti spoustu let a taky ho vzdycky prodas... podle myho nazoru jsou proste veci, na kterejch se setrit nevyplati. ale je to samozrejme jen muj nazor ;-)

Odpovědět