Zvukova karta - rozdiel medzi inputmi

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
dano

Zvukova karta - rozdiel medzi inputmi

Příspěvek od dano »

Som zistil, ze moj Roland SonicCell, ktory pouzivam aj ako audio prevodnik, ma pravy input asi o 1db hlasnejsi, ako lavy. Tento rozdiel pocut aj vtedy, ked otacam input gainom z uplneho minima - najskor zacne hrat pravy vstupny kanal. Cize zrejme je nejaka chyba v tomto tocitku, alebo v tom, ze lavy vstup je klasicky velky jack a pravy kombinovany jack/XLR, pre pripojenie mikrofonu, alebo gitary a pod. Uz ste sa niekedy s takymto niecom stretli? Ma to trochu prekvapilo, lebo SonicCell nebola lacna zalezitost a urcite to nepatri medzi lowcost. Ako by ste to riesili?

Pytkin
Moderátor

Re: Zvukova karta - rozdiel medzi inputmi

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze je to uplne normalne .. 1dB je uplne nic ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Input gain je tam iba na jeden kanal ,ktoreho chrakter sa prepina prepinacom na zadnom panely a moze byt linka, HiZ alebo MIC. Kdezto druhy je natvrdo definovany ako LINE IN. Cize gainom toho prepinatelneho mozes dosiahnut rovnaku citlivost ako LINE IN. Hoci moj predpoklad je ze ak mas prepinac prenuty do polohy LINe IN tak by mal byt dosiahnuta rovnaka uroven prave pri stiahnutom gaine. To ale nemusi platit ak to prepnes do HiZ nakolko vtedy ma ten vstup dalko vyssiu inpedanciu nez ten linkovy a vtedy je logicke ze hra potichsie.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Kedze to nema pre oba kanaly rovnaku konstrukciu, podla mna 1dB rozdiel to moze mat aj pri spravnom nastaveni...

peteness

Příspěvek od peteness »

Mne dela stejnou vec Boss RC300, taky ho pouzivam jako zvukarnu. Je tam zvlast pravy a levy instr/line jack (mic ma extra vstup), impedance je napevno 1MOhm, nikde zadny Hi-Z ani balance knob. Pravy kanal je o neco malo hlasitejsi. Stejne plati, kdyz to z mono signalu vytvari stereo. Je to zvlastni, ale da se s tim zit.

dano

Příspěvek od dano »

diky chalani za nazory. Hubert len jedna vec - ten input gain mi praveze funguje aj ked mam prepnuty vstup na linkovy (co samozrejme mam, gitarovy a mikrofonovy pre synt nepouzivam). cize treba ho nastavit bez ohladu na polohu prepinaca. proste tu uroven vstupnu nim nastavujem aj ked idem ako link a nastavujem oba kanaly, nielen jeden

hubert

Příspěvek od hubert »

Aha, tak to je dost zaujimave, priznam sa ze Sonic cell som uz nemal dlhsie pod rukami cize si to uz nepamatam presne.

Odpovědět