Zvukovka na tvorbu hudby pro amatera do cca 5,5k + kabely

Interní a externí zvuková rozhraní
kexik

Příspěvek od kexik »

ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci, s prvym releasom driverov vobec nesli...

delay

Příspěvek od delay »

kru: Tak resamluju stejně. Z 24-bit na 16-bit, tak těch 48kHz mě už tak nevadí.
A s nahráváním 16-bit / 44 kHz bys to snad nemyslel vážně?
Rozdíl mězi 44 a 48 kHz je asi minimální, tak počítám, že zkusím 96kHz.

Každej přec ví, že nahrávat ve vyšším rozlišení je lepší. To že to pak zdegraduješ na CD kvalitu je jiná věc...

kexik

Příspěvek od kexik »

z 24 na 16 to nie je resampling a ide o bezstratovu operaciu, ako teoreticky, tak prakticky
resampling je, ked sa meni samplovacka
a kru ma pravdu, pokial nie je produkt dvd, kde sa pouziva 48kHz
z hladiska kvality su 44 a 48 rovnocenne, rozne hodnoty zaviedli darebaci z rca z obavy z kopirovania (aj tak im to hovno pomohlo)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci,
Tahle karta má s těmi většími firewire modely společný tak design, protoje irelevantní ptát se na ovladače. Hádám to bude tak jako tak standardní USB audio.
s prvym releasom driverov vobec nesli...
Kde jsi to četl? Já jsem po tom celkem pátral, protože si na IO26 dělám zálusk (zjistil jsem, že budu pořebovat víc než 8, respektive 10, kanálů co mi nabízí emu1212m s převodníkem) a kromě nějaký klasických problémů (lupání u některých majitelů G4) jsem naopak všude četl samou chválu na kvalitu a stabilitu.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci, s prvym releasom driverov vobec nesli...

Alesis IO|2 je USB 1 karta. Mam ji zapojenou a vpodstate oni vubec "nevim". Nic po me nechce a nemusim se o ni nijak starat, tak jak jsem ji nainstaloval tak mi bezi a naprosto bez problemu. Alesis mne potesil, jsem spokojenej.

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:
kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci,
Tahle karta má s těmi většími firewire modely společný tak design, protoje irelevantní ptát se na ovladače. Hádám to bude tak jako tak standardní USB audio.
s prvym releasom driverov vobec nesli...
Kde jsi to četl? Já jsem po tom celkem pátral, protože si na IO26 dělám zálusk (zjistil jsem, že budu pořebovat víc než 8, respektive 10, kanálů co mi nabízí emu1212m s převodníkem) a kromě nějaký klasických problémů (lupání u některých majitelů G4) jsem naopak všude četl samou chválu na kvalitu a stabilitu.
nagoogluj reviews na multimix 8 a 16...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Multimix je ale něco úplně jinýho.

kexik

Příspěvek od kexik »

nie je... je v tom fw s diceII
akurat to mozno vrhli na trh skorej a tykalo sa to early versions

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Aha, já měl za to, že se bavíme o té IO řadě.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

ECSON WALDES píše:Alesis IO|2 je USB 1 karta. Mam ji zapojenou a vpodstate oni vubec "nevim". Nic po me nechce a nemusim se o ni nijak starat, tak jak jsem ji nainstaloval tak mi bezi a naprosto bez problemu. Alesis mne potesil, jsem spokojenej.
A jak hodnotíš ty preampy, pokud jsi je vůbec zkoušel? Já se rozhoduju mezi IO26 a Focusrite saffire PRO 26 a právě preampy budou rozhodující faktor.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Hodnotit preampy u karty za 139 EUR ? :D

ja IO|2 koupil jen abych moh delat na cestach s notebookem, tzn mit vystup do monitoru, na nic jinyho ji nemam. Preamp jsem zkousel, je v pohode, hraje lip nez bych u tak levny karty cekal, ale je to samo levny zarizeni tak necekej zazraky.

Focusrite Saffire neznam, ale jestli to bude stejne marny jako u Digi Mbox tak to bude zoufaly, Mbox delal taky Focusrite.
Proc nekoupis neco poradnyho, kdyz nalehas na preampy a resis tohle ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

48kHz neni len pre DVD ale vseobecne pre video ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

ECSON WALDES píše:ja IO|2 koupil jen abych moh delat na cestach s notebookem, tzn mit vystup do monitoru, na nic jinyho ji nemam. Preamp jsem zkousel, je v pohode, hraje lip nez bych u tak levny karty cekal, ale je to samo levny zarizeni tak necekej zazraky.
Samořejmě od toho nečekám, že tam za 500$ bude 8x ekvivalent Neve nebo Api. Potřebuju jenom něco, přes co nahraju celej band s bicí soupravou a půjde s tím dál smysluplně pracovat. Těch 8 preampů je minumim.
Focusrite Saffire neznam, ale jestli to bude stejne marny jako u Digi Mbox tak to bude zoufaly, Mbox delal taky Focusrite.
Mají tam být preampy odvozené od Green série, což je pro mě informace platná, jak mrtvýmu cvičky ;)
Proc nekoupis neco poradnyho, kdyz nalehas na preampy a resis tohle ?
Karta, co stojí bezmála 20 litrů českých (respektive 15 v případě alesise), mi zase nepřijde jako něco totálně lowendového. Beru to tak, že časem, když se bude dařit a přestane mi to stačit, tak si k tomu připojím něco lepšího přes ty ADATy.

kexik

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:Aha, já měl za to, že se bavíme o té IO řadě.
bavime... tie mixaky su po digitalnej stranke to same, pac v IO je tiez dice II
to mas ako rozdiel medzi audiophile a deltou 1010LT, v kompe sa to chova rovnako

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Většina aktuálních FW karet má buď DiceII nebo Beebob čipset. Z toho se nedá usuzovat na nic. Záleží na návrhu, firmware a ovladačích.

Odpovědět