Zvukovka na tvorbu hudby pro amatera do cca 5,5k + kabely

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 14:00

ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci, s prvym releasom driverov vobec nesli...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 dub 2007 14:09

kru: Tak resamluju stejně. Z 24-bit na 16-bit, tak těch 48kHz mě už tak nevadí.
A s nahráváním 16-bit / 44 kHz bys to snad nemyslel vážně?
Rozdíl mězi 44 a 48 kHz je asi minimální, tak počítám, že zkusím 96kHz.

Každej přec ví, že nahrávat ve vyšším rozlišení je lepší. To že to pak zdegraduješ na CD kvalitu je jiná věc...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 14:21

z 24 na 16 to nie je resampling a ide o bezstratovu operaciu, ako teoreticky, tak prakticky
resampling je, ked sa meni samplovacka
a kru ma pravdu, pokial nie je produkt dvd, kde sa pouziva 48kHz
z hladiska kvality su 44 a 48 rovnocenne, rozne hodnoty zaviedli darebaci z rca z obavy z kopirovania (aj tak im to hovno pomohlo)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 dub 2007 15:56

kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci,
Tahle karta má s těmi většími firewire modely společný tak design, protoje irelevantní ptát se na ovladače. Hádám to bude tak jako tak standardní USB audio.
s prvym releasom driverov vobec nesli...
Kde jsi to četl? Já jsem po tom celkem pátral, protože si na IO26 dělám zálusk (zjistil jsem, že budu pořebovat víc než 8, respektive 10, kanálů co mi nabízí emu1212m s převodníkem) a kromě nějaký klasických problémů (lupání u některých majitelů G4) jsem naopak všude četl samou chválu na kvalitu a stabilitu.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 dub 2007 16:16

kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci, s prvym releasom driverov vobec nesli...

Alesis IO|2 je USB 1 karta. Mam ji zapojenou a vpodstate oni vubec "nevim". Nic po me nechce a nemusim se o ni nijak starat, tak jak jsem ji nainstaloval tak mi bezi a naprosto bez problemu. Alesis mne potesil, jsem spokojenej.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 16:24

Ctirad píše:
kexik píše:ecson: ziadne sranie s drivermi? ludia boli zufali z ich firewire veci,
Tahle karta má s těmi většími firewire modely společný tak design, protoje irelevantní ptát se na ovladače. Hádám to bude tak jako tak standardní USB audio.
s prvym releasom driverov vobec nesli...
Kde jsi to četl? Já jsem po tom celkem pátral, protože si na IO26 dělám zálusk (zjistil jsem, že budu pořebovat víc než 8, respektive 10, kanálů co mi nabízí emu1212m s převodníkem) a kromě nějaký klasických problémů (lupání u některých majitelů G4) jsem naopak všude četl samou chválu na kvalitu a stabilitu.
nagoogluj reviews na multimix 8 a 16...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 dub 2007 16:43

Multimix je ale něco úplně jinýho.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 dub 2007 17:03

nie je... je v tom fw s diceII
akurat to mozno vrhli na trh skorej a tykalo sa to early versions

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 dub 2007 19:38

Aha, já měl za to, že se bavíme o té IO řadě.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 dub 2007 19:48

ECSON WALDES píše:Alesis IO|2 je USB 1 karta. Mam ji zapojenou a vpodstate oni vubec "nevim". Nic po me nechce a nemusim se o ni nijak starat, tak jak jsem ji nainstaloval tak mi bezi a naprosto bez problemu. Alesis mne potesil, jsem spokojenej.
A jak hodnotíš ty preampy, pokud jsi je vůbec zkoušel? Já se rozhoduju mezi IO26 a Focusrite saffire PRO 26 a právě preampy budou rozhodující faktor.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 dub 2007 20:00

Hodnotit preampy u karty za 139 EUR ? :D

ja IO|2 koupil jen abych moh delat na cestach s notebookem, tzn mit vystup do monitoru, na nic jinyho ji nemam. Preamp jsem zkousel, je v pohode, hraje lip nez bych u tak levny karty cekal, ale je to samo levny zarizeni tak necekej zazraky.

Focusrite Saffire neznam, ale jestli to bude stejne marny jako u Digi Mbox tak to bude zoufaly, Mbox delal taky Focusrite.
Proc nekoupis neco poradnyho, kdyz nalehas na preampy a resis tohle ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2007 21:09

48kHz neni len pre DVD ale vseobecne pre video ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 dub 2007 21:36

ECSON WALDES píše:ja IO|2 koupil jen abych moh delat na cestach s notebookem, tzn mit vystup do monitoru, na nic jinyho ji nemam. Preamp jsem zkousel, je v pohode, hraje lip nez bych u tak levny karty cekal, ale je to samo levny zarizeni tak necekej zazraky.
Samořejmě od toho nečekám, že tam za 500$ bude 8x ekvivalent Neve nebo Api. Potřebuju jenom něco, přes co nahraju celej band s bicí soupravou a půjde s tím dál smysluplně pracovat. Těch 8 preampů je minumim.
Focusrite Saffire neznam, ale jestli to bude stejne marny jako u Digi Mbox tak to bude zoufaly, Mbox delal taky Focusrite.
Mají tam být preampy odvozené od Green série, což je pro mě informace platná, jak mrtvýmu cvičky ;)
Proc nekoupis neco poradnyho, kdyz nalehas na preampy a resis tohle ?
Karta, co stojí bezmála 20 litrů českých (respektive 15 v případě alesise), mi zase nepřijde jako něco totálně lowendového. Beru to tak, že časem, když se bude dařit a přestane mi to stačit, tak si k tomu připojím něco lepšího přes ty ADATy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 dub 2007 11:17

Ctirad píše:Aha, já měl za to, že se bavíme o té IO řadě.
bavime... tie mixaky su po digitalnej stranke to same, pac v IO je tiez dice II
to mas ako rozdiel medzi audiophile a deltou 1010LT, v kompe sa to chova rovnako

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 11 dub 2007 11:48

Většina aktuálních FW karet má buď DiceII nebo Beebob čipset. Z toho se nedá usuzovat na nic. Záleží na návrhu, firmware a ovladačích.

Odpovědět