akai mpc 500

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

akai mpc 500

Příspěvek od k-lxm » 06 úno 2008 14:04

Nevíte někdo jestli Akai MPC 500 umí současně samply nahrávat, hned poté přehrávat a na to vrstvit další samply aniž by se zasekl?
Roland SP-404 se vždycky sekne, takže se musí předem nacpat samplama což mi nevyhovuje, potřebuju ty samply sbírat postupně a současně hrát.
Díky za odpověď.
<img src="http://www.musiccenter.cz/CZ/asp_image. ... jpg&type=6">
Naposledy upravil(a) k-lxm dne 19 črc 2008 19:59, celkem upraveno 1 x.

k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

Příspěvek od k-lxm » 12 úno 2008 21:52

to fakt nikdo nic neví?

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 94
Registrován: 19 lis 2002 22:16

tezko rict

Příspěvek od Yogi » 13 úno 2008 12:47

AKAI MPC 500 mam, ale tohle jsem nikdy nezkousel (nepotreboval), muzeme se nejak domluvit a prubnout to - no problemo.

k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

Re: tezko rict

Příspěvek od k-lxm » 13 úno 2008 19:37

Yogi píše:AKAI MPC 500 mam, ale tohle jsem nikdy nezkousel (nepotreboval), muzeme se nejak domluvit a prubnout to - no problemo.
to by bylo fajn, potřeboval bych vědět jestli umí fachat jako looper a vrstvit na sebe stopy. Dík za reakci.

firstep
Příspěvky: 1
Registrován: 07 bře 2008 18:02

Příspěvek od firstep » 07 bře 2008 18:07

neumi... chvilku trva nez si ho nacte pak ho musis priradit k nakymu padu. Doporucuji looper http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/nah ... ooper.html

k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

Příspěvek od k-lxm » 07 bře 2008 18:31

firstep píše:neumi... chvilku trva nez si ho nacte pak ho musis priradit k nakymu padu. Doporucuji looper http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/nah ... ooper.html
To jo , ale já potřebuju vrstvit do více než 4 stop a to jsem zatím zjistil že umí jenom Roland SP-555. tak hledám možné alternativy, ale asi žádné nejsou?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 17 črc 2008 09:25

Looper od Electro Harmonix umí 4 stopy (nezávisle) a ten největší looper od Bosse myslím 3. jiné řešení fakt nemáš. Možná k tomu pořídit Kaoss Pad.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 17 črc 2008 14:37

to co popisujete jsem bezproblemu aplikoval na boss sp 505 a žádnej problém, teda ty samply tam samozdřejmě musíš nahrázt ale poištěl jsem tam i 5 padu přez sebe a šlo to.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

Příspěvek od k-lxm » 18 črc 2008 21:01

c9000 píše:to co popisujete jsem bezproblemu aplikoval na boss sp 505 a žádnej problém, teda ty samply tam samozdřejmě musíš nahrázt ale poištěl jsem tam i 5 padu přez sebe a šlo to.
Probléms mícháním stop nemám, já ale potřebuju nahrávat za současnýho přehrávání. Zkoušel jsem Roland Sp-555 a bez úspěchu. Spíš mě překvailo že kytarovej efekt Digitech GNX-3 má 8 stopí recordér a funguje i jako loopr kdy se nasebe vrství postupně stopy který se dají nezávisle na sebe vypínat, takže to určitě vyrobit jde.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 črc 2008 10:53

Měl sem BNX-3, problém je, že ten looper nemá X-Fade funkci ani quantizaci, takže napojení loopu více nebo méně lupne... Jinak umí těch 8-stop, ale ovládání je celkem pekelný, možná s přídavným kontrolerem by to bylo lepší. Každopádně to výhra není...

k-lxm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 úno 2008 13:50

Příspěvek od k-lxm » 19 črc 2008 19:58

delay píše:Měl sem BNX-3, problém je, že ten looper nemá X-Fade funkci ani quantizaci, takže napojení loopu více nebo méně lupne... Jinak umí těch 8-stop, ale ovládání je celkem pekelný, možná s přídavným kontrolerem by to bylo lepší. Každopádně to výhra není...
znáš nějakej looper co by uměl víc než 4 stopy? ideál okolo 8-16. (jsem asi moc naivní)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 črc 2008 22:17

jo... vola sa laptop... nechapem naco ludia nosia drevo do lesa

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 črc 2008 23:58

kexik: A já za nechápu, že když se před půl rokem ptám, jak využít NB jako vícestopý looper, tak nikdo nic...

Jak by jsi to tedy řešil, samozřejmě realtime, za předpokladu, že nebude problém v HW a ovládání. Jakej SW? Protože já doposud nevím o softu nebo pluginu, který by HW looper dokonale nahradil...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 črc 2008 00:52

vsak ableton bol od zaciatku koncipovany ako looper... cela engine je prisposobena na to aby slo realtime dotacat do tempa a v dalsom takte to hrat bez sklbanca
http://brettweldele.blogspot.com/2007/0 ... ooper.html
potom je este mobius a loopovat by mal vediet aj guitar rig
http://www.zonemobius.com/index.html
ale tam neviem ci nejde o somariny

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 črc 2008 01:23

ABLETON má jeden závažnej problém... BPM. Bez nastavení tempa a délky loopu je nemožné jako looper použít....

"Double click the first slot to set up a dummy clip. Set the loop length to the desired beat count. Now its ready to loop..."

U Mobiusu sem se zatím nedočetl jak pracuje...


Nicméně mě jde o live looping živého instrumentu (ne samplů, kde je známé tempo nebo dokonce délka). Proto potřebuju maximální volnost, kde délku loopu a rytmus určí/vymezí první záznam.

Odpovědět