Akai mpc studio

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Akai mpc studio

Příspěvek od siso3333 » 19 úno 2014 21:52

Zdravím . Chcem sa spýtať ohladom akai mpc studio a softweru mpc studio snáď má niekto skúsenosti .
Problém je v tom že keď som mal zapojenu integrovanu zvukovu kartu tak pri nahrávaní samplov sa dalo či z mp3 z počitača , z youtube nahrat kusok so skladby a potom si to zostrihat a tak dalej .. jedoducho zo všetkeho čo prechadzalo cez zvukovu kartu .. teraz ale ked som napojil novu externu USB zvukovu kartu tak vobec nechce nahravat .. skušal som vsetky mozne nastavenia v mpc studiu aj som prepojil akai mpc studio so zvuk. kartou cez midi ale nič .. ak mi viete pomoct budem velmi rád . dakujem

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od longsleeper » 20 úno 2014 00:03

Vyber tvoji zvukovku a správný ovladač někde v Preferences/Audio/Soundcard... neznám ten software

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od TOM-Thak » 20 úno 2014 07:56

Jemu jde ale o interni routing, nahravat to, co mu prehrava na vystupu zvukovka... To musi ta zvukovka umet ve svem sw. Moje motu to narozdil od ESi Juli neumi.. wdm to asio routing. Takze proste alternativni output posilam do jednoho z inputu.. AD/DA prevod tam stejne v kvalite youtube nepoznas.. Napis co mas za zvukovku.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od longsleeper » 20 úno 2014 09:57

Ach...nečetl jsem pozorně.
Jo tohle umí jen některý zvukovky. Na mojí focusrite 8i6 se to jmenuje loop back, zvolím si co chci kam poslat.
Jak píše Tom, napojit nějakej výstup do vstupu... jestli máš jen jeden výstup tak vypni odposlech toho vstupu při nahrávání, jinak vznikne zpětná vazba a bude to hvízdat

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od TOM-Thak » 20 úno 2014 10:16

Jj.. přesně jako loopback no.. já jsem na to u MOTU nepřišel a tak na takové basic věci prostě jedu output do inputu s krátkým kvalitním symetrickým kabelem a na nějaké basic účely tam je slyšet leda nekvalita zdroje jako je youtube apod., než, že by to ten DA / AD převod nějak zmršil..

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od siso3333 » 20 úno 2014 19:40

zvukovu mam AVID Mbox protools exprees . čiže na obyččanjnej integrovanej sa to dá a na tejto externej nie ?

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od siso3333 » 20 úno 2014 19:43


Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12763
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od dendy » 20 úno 2014 19:51

ano, len maloktora karta vie interne samplovat samu seba ... je to skorej vinimka ako pravidlo.. nechaj si na tento ucel tu internu, a ked budes chciet samolovat audio z YT a podpbne, tak proste prepnes v systemovych nastaveniach na nu :-)

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od siso3333 » 20 úno 2014 21:16

no aj som to tak chcel .. ale pred tym ako som si zapol tuto AVID zvukovku som použival tuto integrovanu a pekne nahralo čisty zvuk bez ruchov .. no po napojení AVID karty a zistení že sa to tam nedá resp. som to nevedel nastavi´t , som prešiel naspat na integrovanu .. Lenže zvuk síce nahravalo ale už s velmi velkym šumom ruchom a tak .. fak velmi zle .. a pred tym pekne čisto .. nechapem ani tomuto javu .. tiež som skusal kombinoval .. odpojil som aj tu AVID aj vytiahol usb kabel aj zakazal a nič

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: Akai mpc studio

Příspěvek od siso3333 » 21 úno 2014 18:43

Takže ta moja AVID karta to nepodporuje ? nedá sa to ani nejako cez MIDI ešte prepojit abyto fungovalo ?

Odpovědět