AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
StanislavAbraham
Příspěvky: 17
Registrován: 15 čer 2009 14:01

AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od StanislavAbraham » 22 led 2010 10:56

Zdravim vsechny kolegy!

Mam na stole sampler Akai Z8, ktery kupuji. Chci ho pouzivat na koncertech,
mam Macbook, ale je to vic muj osobni pocitac nez nastroj, navic nechci hrat z laptopu.
Z8 mi naprosto vyhovuje, je to skvely stroj, ale prekvapila me na nem jedna vec:

PRI NAHRAVANI (SAMPLOVANI) PRES ANALOGOVY I DIGITALNI VSTUP, JE PRI
NAHRAVANI STEREO SAMPLU MONITORING V MONU. COZ MI PRIJDE TROCHU HLOUPE.
ZJISTIL JSEM ZE TO JE STEJNE JAK U SLUCHATKOVEHO VYSTUPU, TAK I STEREO OUT NA ZADNIM PANELU.
TAKE PROGRAM, KTERY PREHRAVAM PRES STEREO OUT (PRISTROJ HO NABIZI JAKO LR) TO HRAJE MONO,
KDYZ HYBU PANORAMOU, TAK TO JENOM TROCHU FAZUJE.
SAMPLER MA DALSICH 8 VYSTUPU. KDYZ PROGRAM, KTERY HRAJE Z LR MONO NAROUTUJU DO
1+2 VYSTUPU, TAK TO HRAJE STEREO. TO BY BYLO V POHODE, POKUD BYCH MOHL NASTAVIT
MONITORING NAHRAVANI PRES TYTO VYSTUPY. ZKUSIL JSEM I VYPOJIT KARTU S TEMI 8 VYSTUPY,
JESTLI SE TO NEJAK NETLUCE, ALE NEPOMOHLO. NEVIM, JESTLI JE TO SOFTWARE NASTAVENIM.
ZVLADAM OVLADANI PRISTROJE DOBRE, NIC JSEM NENASEL ANI V MANUALU.
OHLEDNE SLUCHATKOVEHO VSTUPU PISOU JEN ZE JE STEREO :) A ZE JE IDENTICKY Z VYSTUPEM LR.
JE MOZNE, ZE BY BYL PRISTROJ SPATNE HARDWAROVE ZAPOJENY NA TYTO VYSTUPY?
PROTOZE V SYSTEMU JSEM
BYL BYCH OCHOTNY TO KLIDNE PREPAJET, KDYBYCH VEDEL ZE TO TAK JE.
MATE NEKDO PROSIM S TIMHLE STROJEM ZKUSENOST? PORADTE PROSIM?
MAM POCIT, ZE BY TAKOVOU ZAVADU NEKDO HLASIL V RECENCICH NA NETU, ALE
O TAKOVE VECI SE NIKDO NEZMINIL.

Diky za prispevky

Standa Abraham - stanislav.abraham@gmail.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od Ondra P. » 22 led 2010 11:15

Bych rekl ze to bude nejak spatne nastaveny na na tom internim mixu ... urcite to musi jit nastavit.... co nejaky factory reset, aby se ten akai hodil do zakladniho nastaveni...

StanislavAbraham
Příspěvky: 17
Registrován: 15 čer 2009 14:01

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od StanislavAbraham » 22 led 2010 11:31

ekeaze píše:Bych rekl ze to bude nejak spatne nastaveny na na tom internim mixu ... urcite to musi jit nastavit.... co nejaky factory reset, aby se ten akai hodil do zakladniho nastaveni...
Ahoj!

diky za reakci... No, ja uz i preinstaloval operacni system. Ted jsem to zase lustil, ale nic. Jinak teda stroj je to super.
Na handy recorder Edirol R9 jsem si nahral stereo vzorek syvho hlasu a behem dvou minut uz jsem ho mel v programu.
Jenze i tak mi prave hraje z programu pres LR v monu. Je jasny, ze to je nejakej totalni ojeb, ale nemuzu to najit.
Udelal jsem ted tu inicializaci do zakladnich parametru, ale je to stejne. Zacinam mit podezreni, ze to je hardwarove
spatne zapojene. Kdyz totiz v programu hybu panoramou, tak to trochu fazuje, nebo proste mam pocit ze softwarove
se neco deje, ale na fyzickem vystupu se to nejak scita. Nevim...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od Ondra P. » 22 led 2010 13:24

No ja uz si to moc nepamatuju uz je to nejaky rok co jsem ho mel, takze nevim jestli to delalo...
Ale logicky pokud to ma vystup L+R a hraje to z toho mono i pri prehravani... ne jen jako monitoring, kdyz se sampluje ,tak to asi neco vporadku nebude...
Jeste bych zkusil kouknout do uplne zakaldaniho setupu toho akaie jestli se to tam nenastavtuje, i kdyz to by se melo hodit po factory resetu do puvodniho stavu, ale taky je mozny ze to maj prave dany na mono... kdyz bude cas tak mrknu do manualu ...

StanislavAbraham
Příspěvky: 17
Registrován: 15 čer 2009 14:01

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od StanislavAbraham » 22 led 2010 18:27

Diky,
ja spis zacinam mit podezreni, ze je uvnitr spatne propojeny sluchatkovy vystup a ten LR vzadu a ze se nejak scitaji
do paralelniho Mono. V manualu je jasne napsano, ze sluchatkovy vystup je stereo, u vystupu dva velke jacky znacene L R
pochybuju, ze by u takovy masiny nechali Mono. Tomu neuverim ani kdyby me mucili :)
Otevru to a zkusim odpojit sluchatkovy vystup z boardu a uvidime.
Jeste me napadlo, jestli neni chyba treba v symetrickych/nesymetrickych vystupech. Ale u sluchatkoveho vystupu neni co resit.
Tak diky, zkusim jeste laborovat a dam vedet.
Zatim ahoj,
Standa.

StanislavAbraham
Příspěvky: 17
Registrován: 15 čer 2009 14:01

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od StanislavAbraham » 22 led 2010 19:45

HURA!!!!

Jsem opravdu chytry chlapec. Kdybyste nekdy nekdo potreboval poradit, ozvete se mi :)

Opravdu dochazelo ke scitani signalu na fyzickem vystupu!!!

Rozebral jsem celni panel.

Potenciometr pro vystupni hlasitost je zdvojeny - ovlada zaroven vystup L+R a vystup pro sluchatka.

Kabilky obou techto vystupu se navzajem dotykaly, takze dochazelo k dublovani a prekryvani kanalu sterea. Jednoduche!

Jsem opravdu rad, protoze to je skvela masina...

Zdravim vsechny hudebni kolegy,

mejte se hezky

Standa Abraham.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: AKAI Z8 RECORD MONITORING - HELP!!!

Příspěvek od Ondra P. » 22 led 2010 20:47

no vida :)

Odpovědět