ako podla vas najlepsie nakrutit moderny mainstreamovy trance bassline zvuk?
niekde som pocul, ze vhodny vzorec je 2x sawtooth OSC (jeden o oktávu podladený), potom okorenit troskou delayiu a EQ.
Dik za nazor

praveze vazne, fakt som to cital na viacerych forach, delay je zakladom trancu (aj na bassilne)dendy píše: Ale delay na basu to je dost blbost imho:)
dík za info. takze vrstvit, vrstvit a vrstvit. ja som nevrstvil zatialdusanmsk píše:V Tvojich ukazkach mi ta basa znie ako davno mrtvy "digdug" sampel, myslim, ze tento zvuk to uz ma za sebou. A mozno nie, ktovie ...
dik na nazor:-)dendy píše:co sa tyka mna rozhodne ukazka A
Neber to ako dogma, pouzivaj usi, ale myslim, ze vrstvenie ( s rozumnym pouzitim eq aby sa to nebilo ) je dobra cestabadkick píše:dík za info. takze vrstvit, vrstvit a vrstvit. ja som nevrstvil zatialdusanmsk píše:V Tvojich ukazkach mi ta basa znie ako davno mrtvy "digdug" sampel, myslim, ze tento zvuk to uz ma za sebou. A mozno nie, ktovie ...![]()
Ja si ten zvuk pamatam ako sampel zo Sample Trackeru na ZX Spectrum ( http://www.youtube.com/watch?v=JWbIv_bMyBQ ), tusim aj v casoch fast trackeru som sa s nim stretol. Logicky ze sampel nepouzivas, pouzil som nespravny vyraz. Lepsie bolo pouzit "dig-dug zvuk".
btw. hento moje nebol sample "digdug"to bol nejaky klasicky trance sound v minulosti? - nepoznam totiz, ale henten bassline nie je sampel, to som len tak pokusne nakrutil, aby to ako-tak znelo. Nemam prehlad o aktualnych veciach:-)
myslim, ze sampel sa na basu az tak moc nehodi (narozdiel od bicich) - bol by asi vyrazny mickey mouse efekt (ak by to nebol multisampel). teda ak by som nahodou nexcel pouzit nejaku hotovu dlhsiu rytmicku frazu (loop).
okidusanmsk píše:Neber to ako dogma, pouzivaj usi, ale myslim, ze vrstvenie ( s rozumnym pouzitim eq aby sa to nebilo ) je dobra cestabadkick píše:dík za info. takze vrstvit, vrstvit a vrstvit. ja som nevrstvil zatialdusanmsk píše:V Tvojich ukazkach mi ta basa znie ako davno mrtvy "digdug" sampel, myslim, ze tento zvuk to uz ma za sebou. A mozno nie, ktovie ...![]()
dendy píše:a budes mat presne tento zvuk.. hlavne VELA VELA kompresie a limitacie ... dynamika vyzera ze je v sucasnom mainstream trance neziaduca